Ios Adventure 2020

Αγώνες στην Ίο

Share

Το διήμερο 19 & 20 Σεπτεμβρίου 2020 θα διεξαχθεί το Ios Adventure 2020.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες 24χλμ., 14χλμ., διάθλου και κολύμβησης, αλλά και αγώνες για παιδιά.
Aκολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

Το διήμερο 19-20 Σεπτεμβρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Ίου το αθλητικό event “Ios Adventure”, υπό την αιγίδα του Δήμου Ιητών , της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου (ΕΟΜοΠ) και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. To event περιλαμβάνει αγώνες ορεινού τρεξίματος 6 και 14 χιλιομέτρων, (Ios Run the Churches & Ios Trail Race 14km) αγώνες κολύμβησης 1,5km & 3km, (Ios Swim 1,5km & Ios Swim 3km) αγώνες διάθλου (Ios Challenge Fun & Ios Challenge Regular),  αγώνες orienteering (αγωνιστικής τοπογραφίας), καθώς επίσης και αγώνες  για παιδιά.

Γενικό Πρόγραμμα Αγώνων
Ios Run the Churches 6km, Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020
Ios Trail Race 14km, Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020
Ios Challenge Fun (0,75km swim & 6km run), Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020
Ios Challenge Regular (1,5km swim, 14km run), Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020
Αγώνες orienteering (αγωνιστικής τοπογραφίας), Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020
Ios Swim 1,5km, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020
Ios Swim 3km, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020
Kids Run, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Κανονισμοί

Με τη δήλωση συμμετοχής, ο αθλητής αποφασίζει ότι  θα συμμετάσχει σε κάποιον από τους αγώνες της διοργάνωσης. Οφείλει να ακολουθεί τις υποδείξεις της τεχνικής διεύθυνσης και της διοργάνωσης . Κατανοεί ότι θα κινηθεί σε ορεινό και δύσβατο έδαφος, θα κολυμπήσει και θα είναι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στην περιοχή τη συγκεκριμένη ημέρα.

Περιγραφή αγώνων – διαδρομές

Αγώνες Ios Run the Churches & Ios Trail Race 14 χλμ  

Οι διαδρομές των  αγώνων δρόμου, ακολουθούν λιθόστρωτα και χωμάτινα μονοπάτια, βατούς χωματόδρομους, τρέξιμο στο βουνό και στη Χώρα του νησιού. Τα μονοπάτια είναι καλοδιατηρημένα και σηματοδοτημένα στο μεγαλύτερο μήκος τους, με πεζοπορική σήμανση. Επιπλέον σηματοδότηση του αγώνα έχει τοποθετηθεί ώστε η διαδρομή να είναι όσο το δυνατόν σαφέστερη. Πρόκειται κυρίως για σημάνσεις και ταινίες έργου ως κατευθυντήρες των διαδρομών, χιλιομετρικών ενδείξεων και αποτρεπτικές σε περίπτωση λανθασμένης διαδρομής. Η σήμανση της διαδρομής είναι προσωρινή, με σκοπό την εξυπηρέτηση των αθλητών και μετά τον αγώνα αφαιρείται. Σε συγκεκριμένα σημεία της διαδρομής θα υπάρχουν επίσης εθελοντές που θα κατευθύνουν τους αθλητές.

Οι διαγωνιζόμενοι στον αγώνα των 6km (Ios Run the Churches), θα διασχίσουν τη Χώρα της Ίου και θα σκαρφαλώσουν (κυριολεκτικά) στο υψηλότερο σημείο της, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Ο αγώνας ακολουθεί τη διαδρομή: παραλία Μυλοπότα, παραλία Κατσίβελι, Χώρα, Άγιος Νικόλαος, ΚΑΠΗ, παραλία Κατσίβελι, παραλία Μυλοπότα. Μπορείτε να κατεβάσετε τη διαδρομή από εδώ.

Οι διαγωνιζόμενοι στον αγώνα των 14km (Ios Trail Race 14km), θα διασχίσουν τη Χώρα και θα τρέξουν και φέτος στα παλιά μονοπάτια του νησιού, στην περιοχή γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο του Σκάρκου και στην περιοχή «Περιβόλια» που αναφέρεται στα αρχαία κείμενα.

Ο αγώνας ακολουθεί τη διαδρομή: παραλία Μυλοπότα, παραλία Κατσίβελι, Χώρα,  ΚΑΠΗ, αρχαιολογικός χώρος Σκάρκου, Ελληνικά, Περιβόλια, Άγιος Σπυρίδωνας, Χώρα, παραλία Κατσίβελι, παραλία Μυλοπότα. Μπορείτε να κατεβάσετε τη διαδρομή από εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, μπορείτε να δείτε εδώ.

Οι αγώνες κολύμβησης Ios Swim 1,5km & Ios Swim 3km, θα πραγματοποιηθούν στην παραλία του Μυλοπότα. Oι συμμετέχοντες είναι υποχρεωτικό να φορούν το σκουφάκι που θα τους δοθεί από τη διοργάνωση.

Οι αγώνες Ios Challenge Fun & Ios Challenge Regular, αποτελούν αγώνες αναπτυξιακού ορεινού διάθλου και θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου (ΕΟΜοΠ). O αγώνας Ios Challenge Funπεριλαμβάνει κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης απόστασης 0,750km και ορεινού τρεξίματος 6km (Ios Run the Churches).Ο αγώνας Ios Challenge Regular περιλαμβάνει κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης απόστασης 1,5km (Ios Swim 1,5km) και ορεινού τρεξίματος 14km (Ios Trail Race 14km). Αντίστοιχα,

Ένσταση αθλητών για χρονομέτρηση:

Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο, γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή το αργότερο  μία ώρα μετά τη λήξη του αγώνα. Υπεύθυνοι για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ένσταση προκύψει, είναι ο Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα και μέλη της Διοργάνωσης.

Εγγραφές

Οι εγγραφές θα ανοίξουν στις 10 Ιουλίου και θα πραγματοποιούνται μέχρι την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου  και ώρα 20:00. Μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας, αθλητές που επιθυμούν να συμμετέχουν στον αγώνα, μπορούν να εγγραφούν στη γραμματεία του αγώνα, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου  και μέχρι ώρα 20:00, στο χώρο διεξαγωγής του Pasta Party, αφού καταβάλουν το αντίστοιχο ποσό και να λάβουν το αντίστοιχο πακέτο αθλητή και μετάλλιο με τον τερματισμό τους (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα). Για τους παιδικούς αγώνες και τους αγώνες αγωνιστικής τοπογραφίας, οιεγγραφές θα πραγματοποιούνται έως και την Κυριακή  20 Σεπτεμβρίου  και μέχρι ώρα 08:00, στο χώρο διεξαγωγής του event στο Μυλοπότα.

Μέχρι το άνοιγμα των εγγραφών, οι αθλητές μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την εκδήλωση εδώ

Φαγητό για δρομείς:

Στο τέλος του αγώνα θα διατίθεται στους δρομείς πρόχειρο γεύμα (φρούτο & διάφορα snacks), προσφορά των χορηγών μας.

Κατάλυμα και μεταφορά:

Στην ιστοσελίδα https://iosadventure.gr/collaborating-companies/, θα αναρτηθούν τα συνεργαζόμενα καταλύματα που προσφέρουν έκπτωση στους συμμετέχοντες, οι οποίοι μπορούν να αναζητήσουν καταλύματα και από διάφορες ιστοσελίδες στο internet.

Σε ευδιάκριτο, εμφανές χώρο, θα αναρτηθούν επίσης οι εκπτώσεις που προσφέρουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Απονομές μεταλλίων, ηλικιακές κατηγορίες:

Οι συμμετέχοντες θα συμμετέχουν σε δύο ηλικιακές κατηγορίες, 18-40 & 41+. Στους αγώνες «Kids run» και orienteering (αγωνιστικής τοπογραφίας), μπορούν να συμμετέχουν γονείς με τα παιδιά τους, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Διαφημιστικά χορηγών:

Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση καθώς επίσης και οι εθελοντές, θα συμμετέχουν σε κληρώσεις δώρων από τους χορηγούς και  δωροθέτες του event, οι οποίοι θα αναρτηθούν  στην ιστοσελίδα https://iosadventure.gr/news/donors/.

Δικαίωμα συμμετοχής:

Στους αγώνες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 18 έως 99 ετών καθώς και παιδιά ηλικίας 16-18 ετών με υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης των γονέων τους. Στη διαδρομή των 1.000μ για παιδιά, μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 7 ετών έως 15 ετών,   με ή χωρίς τη συνοδεία των γονιών τους.

Υποχρεωτικός Εξοπλισμός:

Η Διοργάνωση δεν υποχρεώνει τους αθλητές να μεταφέρουν συγκεκριμένο εξοπλισμό, αλλά συστήνεται όπως φέρουν παγούρι ή ασκό νερού, καθώς επίσης  και στερεά τροφή της επιλογής τους. Επιτρέπεται η χρήση μπατόν, GPS, κινητού τηλεφώνου.

Για να δείτε την πλήρη προκήρυξη πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Voio Race Series 2024 - Namata
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
20ος Olympus Marathon
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες διεξαγωγής του αγώνα
Tihiorace Trail Running 2024
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες των αγώνων
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο