21ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Στα Χνάρια του Παυσανία»

Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης

Share

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο 21ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Στα Χνάρια του Παυσανία». Ακολουθεί η ανακοίνωση της διοργάνωσης.

21ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Στα Χνάρια του Παυσανία» – Πληροφορίες αγώνα

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στον 21οΗμιμαραθώνιο Δρόμο “Στα Χνάρια του Παυσανία”, μια μοναδική αθλητική εμπειρία που διοργανώνεται από τον Δήμο Μεγαρέων, τον Δήμο Ελευσίνας και σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Μεγάρων, τον Α.Π.Σ. «Απόλλων» Δυτικής Αττικής, και την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων.

Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου θα δοθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024, στις 09:00 π.μ., από το 2ο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ελευσίνας «Παναγιώτης Βογιατζής», με τερματισμό στο Στάδιο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών» του Δήμου Μεγαρέων. Η διαδρομή των 21.079 μέτρων είναι ασφάλτινη, με μικρές διακυμάνσεις σε υψόμετρο και μεγάλη ευθεία, καθιστώντας την ιδανική για αθλητές όλων των επιπέδων.

Φέτος, ο Ημιμαραθώνιος “Στα Χνάρια του Παυσανία” είναι ανοικτός σε άτομα με ειδικές ανάγκες, προσφέροντας μια πραγματικά συμπεριληπτική εμπειρία και αναδεικνύοντας τη σημασία της ίσης συμμετοχής για όλους και όλες.

Σκυταλοδρομία: Επιπλέον, η διοργάνωση περιλαμβάνει και σκυταλοδρομία 2Χ10.800 μέτρων. Η σκυταλοδρομία είναι ανοιχτή για ομάδες αθλητών ίδιου ή διαφορετικού φύλου, με την προϋπόθεση συμμετοχής τουλάχιστον 4 αθλητών ανά κατηγορία, εκτός της κατηγορίας ατόμων με αναπηρία.

Ο Ημιμαραθώνιος “Στα Χνάρια του Παυσανία” αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού “BEACTIVE”, ενισχύοντας τη σημασία του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης για όλους. Με τη συμμετοχή σας, θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε την πλούσια φυσική ομορφιά της περιοχής μας και να ζήσετε την εμπειρία της διαδρομής του αρχαίου περιηγητή και γεωγράφου Παυσανία, από την ιερή πόλη της Ελευσίνας έως την ιστορική πόλη των Μεγάρων.

Για τους μικρούς μας φίλους, την ίδια ημέρα και ώρα, θα διεξαχθούν αγώνες δρόμου 1.000μ. για μαθητές Δημοτικών σχολείων και 2.000μ. για μαθητές Γυμνασίων εντός του Δημοτικού Σταδίου «Μεγαρέων Ολυμπιονικών». Οι δηλώσεις συμμετοχής για τους παιδικούς αυτούς αγώνες θα γίνουν την ημέρα των αγώνων στη γραμματεία του Δημοτικού Σταδίου «Μεγαρέων Ολυμπιονικών».

Για να δηλώσετε συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο ή στη σκυταλοδρομία, παρακαλούμε πατήστε εδώ

Λεπτομέρειες Μεταφοράς Αθλητών:

Πούλμαν για τη μεταφορά των αθλητών από την Αθήνα και τον Πειραιά προς την Ελευσίνα θα ξεκινήσουν στις 06:45 π.μ. από την Πλατεία Καραϊσκάκη. Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, τα πούλμαν θα επιστρέψουν τους αθλητές στις αρχικές τους τοποθεσίες.

Ελάτε να τρέξουμε μαζί στα χνάρια της ιστορίας, να γίνουμε μέρος μιας μεγάλης αθλητικής οικογένειας και να γιορτάσουμε τη χαρά της συμμετοχής και της προσπάθειας! Σας περιμένουμε!

Για το Δήμο Μεγαρέων
Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού
Αναστάσιος Σπ. Μήτσος

Για το Δήμο Ελευσίνας
Ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Συντονισμού-Εποπτείας Π.Α.Κ.Π.Π.Α.
Μελέτιος Ι. Μπάρδης

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα στο facebook: Sta Xnaria tou Pafsania – Στα Χνάρια του Παυσανία 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Πάτρας: Save the date!
Την Κυριακή 6/4/2025 η μεγάλη διοργάνωσης της Πάτρας
3rd Karpenissi Trail
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Αγώνες Δρόμου Σκιάδεια 2024
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο