Kithaironas Trail – Running with the Myths

Share

Ο Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών Ποδηλατών Θήβας (ΣΧΟΠ), η Οργανωτική Επιτροπή του Moschopodi Trail και ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη διοργάνωση του πρώτου αγώνα ορεινού τρεξίματος και πεζοπορίας στο μυθικό όρος Κιθαιρώνας. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου 2024 με κεντρική έδρα την ορεινή κωμόπολη των Ερυθρών.

Ο Κιθαιρώνας, ένας επιβλητικός ορεινός όγκος που δεσπόζει ανάμεσα στα όρη Πατέρα, Γεράνεια και Πάρνηθα, αποτελεί έναν φυσικό θησαυρό γεμάτο ιστορίες και μύθους. Η υψηλότερη κορυφή του, Προφήτης Ηλίας (ή Ελατιάς), αγγίζει τα 1.409 μέτρα και περιβάλλεται από πυκνά πευκοδάση και ένα μοναδικής ομορφιάς ελατοδάσος.

Αυτό το μυθικό τοπίο, που συνδέεται άρρηκτα με τον Θηβαϊκό κύκλο της ελληνικής μυθολογίας, σας καλεί να το ανακαλύψετε μέσα από μια μοναδική αθλητική εμπειρία.

Τρέξε στα βήματα των μύθων…

  • Εκεί όπου ο Ηρακλής ξεκίνησε τον πρώτο του άθλο…
  • Εκεί όπου οι πλαγιές αγκάλιασαν τον μικρό Οιδίποδα…
  • Εκεί όπου, τις νύχτες, αντηχεί η λύρα του Πίνδαρου…
  • Εκεί όπου ένας μυθικός βασιλιάς χάρισε το όνομά του στο βουνό…
  • Εκεί όπου ο Ορφέας τέλεσε τα μυστήρια του Διονύσου…

Στις 13 Οκτωβρίου 2024, σας προσκαλούμε να ζήσετε αυτή τη μοναδική εμπειρία στον Κιθαιρώνα, μέσα από δύο φανταστικές διαδρομές:

  • SKY – 25km: Μια μαγευτική και απαιτητική διαδρομή που δοκιμάζει ταχύτητα, τεχνική και εμπειρία στο ορεινό τρέξιμο. Η ανάβαση στον Ελατιά, στα 1.409 μέτρα, και η διάσχιση της κορυφογραμμής είναι μόνο μερικές από τις πολλές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι αθλητές.
  • Mountain – 12km (Running & Hiking): Μια μεσαίου μήκους διαδρομή που κινείται στους πρόποδες του Κιθαιρώνα, περνώντας μέσα από πανέμορφα τοπία.
  • Children’s race – 1km: Για τους μικρούς μας φίλους, ένας αγώνας 1 χιλιομέτρου.

Πληροφορίες σχετικά με την έναρξη των εγγραφών και άλλες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης: www.moschopodiexperience.gr.

Ο ΣΧΟΠ Θήβας και η Οργανωτική Επιτροπή του Kithaironas Trail, σε συνεργασία με την Ισπανική εταιρεία αθλητικών ειδών 42K Running, θα προσφέρουν στους συμμετέχοντες μοναδικής ποιότητας προϊόντα.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Σας περιμένουμε για μια αξέχαστη εμπειρία στο μυθικό όρος Κιθαιρώνας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Dadia Trail Run 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Ελάφι Πάρνηθας 2024
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
10ος Επετειακός Δρόμος Αθανάτων
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο