12ος Χορτιάτης Trail Run 2024

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα

Share
Χορτιάτης Trail Run

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 θα διεξαχθεί ο 12ος Χορτιάτης Trail Run. Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης.

12ος Χορτιάτης Trail Run 2024 – Προκήρυξη

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης διοργανώνει τους αγώνες ορεινού τρεξίματος  “12ος Χορτιάτης Trail Run” στο όρος Χορτιάτης, με την υποστήριξη του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Ο σκοπός της διοργάνωσης είναι η γνωριμία των δρομέων με τον ορεινό όγκο του Χορτιάτη, η εξοικείωση τους με τις προκλήσεις και την ωφελιμότητα της άσκησης μέσα από το ορεινό τρέξιμο, καθώς και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, από την καταπάτηση δασικής έκτασης (πάρκο κεραιών), από την λαθροθηρία, την λαθροϋλοτομία, την κίνηση μηχανών enduro στα μονοπάτια κλπ
Τα έσοδα της διοργάνωσης θα προσφερθούν ως δωρεά για την υποστήριξη του “Ελληνικό Παιδικό Χωριό” στο Φίλυρο.

Ημερομηνία διεξαγωγής : Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Τόπος Διεξαγωγής :
 Χορτιάτης
* Αγώνας 23 χλμ (+1050) για δρομείς μέσης και ανώτερης εμπειρίας.
* Αγώνας 12 χλμ (+400) για νεότερους δρομείς.

Ώρα Εκκίνησης:

– 10:00 π.μ. για τον αγώνα των 23 χιλιομέτρων.
– 10:15 π.μ. για τον αγώνα των 12 χιλιομέτρων.

Χρονικό όριο Αγώνα 23 χλμ :

Για τον αγώνα των 23 χιλιομέτρων, χρονικό όριο διέλευσης από τον 2ο σταθμό τροφοδοσίας ορίζονται οι 2 ώρες και χρονικό όριο τερματισμού οι 5 ώρες.

Περιγραφή Αγώνα 23 χιλιομέτρων :

Ο αγώνας έχει εκκίνηση και τερματισμό στην τοποθεσία ΖΕΠ Κισσός του Χορτιάτη.
ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ :
 https://www.google.com/maps/dir//40.5852479,23.1001002/@40.5859242,23.0976325,1089m/data=!3m1!1e3?entry=ttu
Η πρόσβαση στην αφετηρία των αγώνων γίνεται από την τοποθεσία Πλατανάκια Πανοράματος  (άσφαλτος 7 χλμ) ή από το χωριό Χορτιάτης (άσφαλτος 3 χλμ και 1 χλμ καλός χωματόδρομος)

Η απόσταση που θα διανύσουν οι αθλητές είναι 23 χλμ από τα οποία τα 5 χλμ είναι δασικός δρόμος και τα 18 χλμ είναι μονοπάτια. Η συνολική θετική υψομετρική διαφορά είναι 1050 μέτρα.

Από την εκκίνηση, που βρίσκεται στα 800 μ., η διαδρομή ξεκινάει με 700 μέτρα επίπεδο χωματόδρομο. Ακολουθεί συνεχόμενη ανηφορική διαδρομή πρώτα σε μονοπάτι μέσα σε πευκόδασος για 2 χλμ και μετά σε χωματόδρομο για 1,5 χλμ, ώσπου στρίβουμε δεξιά σε μονοπάτι και σε 500 μ. φτάνουμε στο 5ο χλμ του αγώνα, όπου βρίσκεται ο πρώτος σταθμός τροφοδοσίας έξω από το καταφύγιο του Σ.Ε.Ο.Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια, η διαδρομή έχει ήπια ανηφορικά διαστήματα σε δάσος από οξιές ως το 6,5 χλμ, όπου οι δρομείς αφήνουν τον δασικό δρόμο παράλληλα με την περίφραξη του στρατοπέδου (δεξιά στροφή) και ακολουθούν σημαδεμένο κατηφορικό μονοπάτι (των παγοποιών) για 1,5 χλμ περίπου. Από το 8ο χλμ, που βρίσκεται στα … μέτρα οι δρομείς  ξαναμπαίνουν σε δασικό δρόμο (δεξιά στροφή) με ανατολική κατεύθυνση. Στο 9ο χλμ μετά το μαντρί, έξω από το χωριό Χορτιάτης, βρίσκεται ο δεύτερος σταθμός τροφοδοσίας με νερά, ισοτονικά, σοκολάτες, αλμυρά και ξηρούς καρπούς. Ακολουθεί συνεχόμενο ανηφορικό μονοπάτι μέσα σε δάσος από καστανιές και οξιές. Στο 14ο χλμ συναντούμε διασταύρωση με δασικούς δρόμους, όπου στρίβουμε δεξιά σε μονοπάτι που ανηφορίζει παράλληλα με ρεματιά (ρέμα λαγού) και μετά από 5 χλμ φτάνουμε (για δεύτερη φορά) στο καταφύγιο του Σ.Ε.Ο., όπου υπάρχει ο τρίτος σταθμός τροφοδοσίας, 18ο χλμ, με νερά, ισοτονικά, αλμυρά και γλυκά σνακ. Οι δρομείς συνεχίζουν σε μονοπάτι για 300 μέτρα και μετά συναντούν δασικό δρόμο με οξιές (αριστερή στροφή), που τους οδηγεί πίσω από το ραντάρ με θέα τον Θερμαϊκό κόλπο, την Θεσσαλονίκη και τον Όλυμπο. Στο 20ο χλμ συναντούμε ξανά το μονοπάτι του πευκόδασους, όπου στρίβουμε αριστερά και κατηφορίζουμε προς τον τελευταίο χωματόδρομο που μας οδηγεί στον τερματισμό.

Για πρώτη χρονιά ο αγώνας των 23 χλμ αποτελεί κριτήριο συμμετοχής στον αγώνα ορεινού τρεξίματος Olympus Marathon 44 χλμ.

Περιγραφή Αγώνα 12 χιλιομέτρων:

Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα είναι το ίδιο σημείο με τον αγώνα των 23 χλμ στην τοποθεσία ΖΕΠ Κισσός του Χορτιάτη.
https://www.google.com/maps/dir//40.5852479,23.1001002/@40.5859242,23.0976325,1089m/data=!3m1!1e3?entry=ttu

Η πρόσβαση στην αφετηρία των αγώνων γίνεται από την τοποθεσία Πλατανάκια Πανοράματος  (άσφαλτος 7 χλμ) ή από το χωριό Χορτιάτης (άσφαλτος 3 χλμ και 1 χλμ καλός χωματόδρομος).

Από την εκκίνηση, που βρίσκεται στα 800 μ., η διαδρομή ξεκινάει με 700 μέτρα επίπεδο χωματόδρομο. Ακολουθεί συνεχόμενη ανηφορική διαδρομή πρώτα σε μονοπάτι μέσα σε πευκόδασος για 2 χλμ και μετά σε χωματόδρομο για 1,5 χλμ, ώσπου στρίβουμε δεξιά σε μονοπάτι και σε 500 μ. φτάνουμε στο 5ο χλμ του αγώνα, όπου βρίσκεται ο σταθμός τροφοδοσίας έξω από το καταφύγιο του Σ.Ε.Ο.Θεσσαλονίκης, με νερά, ισοτονικά, αλμυρά και γλυκά σνακ. Οι δρομείς συνεχίζουν σε μονοπάτι για 300 μέτρα και μετά συναντούν δασικό δρόμο με οξιές (αριστερή στροφή), που τους οδηγεί πίσω από το ραντάρ με θέα τον Θερμαϊκό κόλπο, την Θεσσαλονίκη και τον Όλυμπο. Στο 9ο χλμ συναντούμε ξανά το μονοπάτι του πευκόδασους, όπου στρίβουμε αριστερά και κατηφορίζουμε προς τον τελευταίο χωματόδρομο που μας οδηγεί στον τερματισμό.

Χρονικό όριο  χιλιομέτρων:

Το χρονικό όριο για τον αγώνα των 12 χιλιομέτρων είναι 2 ώρες 30 λεπτά

Ασφάλεια – Διευκολύνσεις:

Την ασφάλεια και την υγιειονομική κάλυψη των δρομέων θα έχει η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΟΜ.Α.Κ) Καλαμαριάς με 12 διασώστες, τρία οχήματα και ιατρική υποστήριξη στον χώρο της εκκίνησης.

Δεν επιτρέπεται η στάθμευση των Ι.Χ. αυτοκινήτων 500 μέτρα πριν από την αψίδα της εκκίνησης στον χωματόδρομο για 700 μέτρα, καθώς σε αυτή την διαδρομή θα κινηθούν οι δρομείς . Τα οχήματα θα σταθμεύουν πίσω από την αφετηρία στον χώρο του ΖΕΠ Κισσός προς Πανόραμα και σε ειδικά σημεία όπου θα υπάρχει ειδική σήμανση. Τα μόνα οχήματα στα οποία επιτρέπεται η διέλευση είναι τα οχήματα των διασωστών, της διοργάνωσης και των υπηρεσιών άμεσης ανάγκης. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες να τηρούν την απαγόρευση.

Δικαίωμα συμμετοχής :

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών.

Οι αγωνιζόμενοι, συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι τρέχουν με ατομική ευθύνη, ότι έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό, ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν και ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη για ιατρικό συμβάν κατά την διάρκεια του αγώνα και δεν έχουν καμία απαίτηση από τον διοργανωτή.

Κόστος και Δηλώσεις Συμμετοχής:

Το αντίτιμο συμμετοχής στον αγώνα των 23 χλμ είναι 20 ευρώ και
το αντίτιμο συμμετοχής στον αγώνα των 12 χλμ είναι 10 ευρώ.

Το ποσό των 10 ή 20 ευρώ θα πρέπει να κατατεθεί ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ (πριν τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης που βρίσκεται στο τέλος της ανακοίνωσης) στον λογαριασμό   GR1401722730005273093915393, (Δικαιούχος : ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) της τράπεζας Πειραιώς.
Στην αιτιολογία της κατάθεσης στην Τράπεζα Πειραιώς, θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να γράψετε το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ του ΑΘΛΗΤΗ – ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ12 ή  ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ23, (π.χ. ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ12).
Στην συνέχεια θα πρέπει να καταχωρήσετε τον αριθμό κατάθεσης στην αίτηση συμμετοχής.

***Προσοχή η μεταφορά χρημάτων ηλεκτρονικά από άλλη τράπεζα θεωρείται έμβασμα και επιβαρύνεται από την τράπεζα με προμήθεια από 4 έως 5 ευρώ, την οποία πρέπει να υπολογίσει ο καταθέτης***

Μπορείτε επίσης να πληρώνετε το ποσό συμμετοχής στο γραφείο του Σ.Δ.Υ.Θ. στο Καυτανζόγλειο στάδιο, Θύρα 16 (αριστερά από το κυλικείο) κάθε Τετάρτη απόγευμα, από τις 18:00 έως τις 19:00.

Η αίτηση συμμετοχής βρίσκεται στο τέλος της ανακοίνωσης.

Όριο συμμετεχόντων για δικαίωμα στις παροχές, ο αριθμός των 300 (τριακοσίων) δρομέων για τον αγώνα των 23 χιλιομέτρων.

Όριο συμμετοχών για τον αγώνα των 12 χιλιομέτρων είναι οι 200 δρομείς.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τους αγώνες θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, εφόσον υπάρχουν ακόμη ελεύθερες θέσεις συμμετοχής.

Η Αίτηση Συμμετοχής θα γίνεται υποχρεωτικά μέσω της Ηλεκτρονικής Φόρμας Εγγραφής, που βρίσκεται στο τέλος αυτού του κειμένου.

Στην περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής σας παρακαλείσθε να την γνωστοποιήσετε με μήνυμα, έως την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024 στο e-mail του ΣΔΥΘ: [email protected].

Η θέση συμμετοχής στους αγώνες είναι προσωπική, δεν μεταβιβάζεται σε άλλον αθλητή και το ποσό εγγραφής δεν επιστρέφεται.

Ηλικιακές κατηγορίες & Έπαθλα:

Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης των δύο αγώνων, καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες : για τους άνδρες 45 – 60 χρονών, 60 και άνω και για τις γυναίκες 40 – 55 χρονών και 55 και άνω.

Για να γίνει απονομή σε μια κατηγορία πρέπει να έχουν συμμετάσχει από 3 δρομείς και άνω. Σε μη συμμετοχή τριών αθλητριών ή αθλητών σε μια κατηγορία αυτή συγχωνεύεται με την προηγούμενη.  Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο, γεύμα (μακαρονάδα), γλυκό, χυμός και νερό.

Ώρα προσέλευσης και Παραλαβή αριθμών:

Η παραλαβή των αριθμών των δρομέων θα γίνει την Κυριακή 31/3/2024 στην Γραμματεία από τις 08:30 έως τις 09:45.  Η γραμματεία του αγώνα θα κλείσει 15 λεπτά πριν την εκκίνηση δηλαδή στις 09:45, γι’ αυτό και οι δρομείς παρακαλούνται να προσέλθουν εγκαίρως και όχι αργότερα από τις 09:30.

Παράδοση και παραλαβή προσωπικών αντικειμένων:

Η παράδοση των προσωπικών αντικειμένων των δρομέων θα γίνει το αργότερο έως τις 09:45, δίπλα από την γραμματεία, σε ειδικό χώρο της διοργάνωσης, όπου θα φυλάσσονται μέχρι την παραλαβή τους.

***ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Προς τους συμμετέχοντες των αγώνων :
Σας παρακαλούμε να ΜΗΝ συμπληρώσετε την Αίτηση Συμμετοχής (Ηλεκτρονική Φόρμα Εγγραφής), εάν δεν έχετε πληρώσει ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ το αντίτιμο συμμετοχής και δεν έχετε αριθμό κατάθεσης ή απόδειξης.***

Συμπληρώνετε την Ηλεκτρονική Φόρμα Εγγραφής για τους αγώνες των 12 χλμ και των 23 χλμ πατώντας εδώ.

Πληροφορίες-Επικοινωνία:  [email protected] https://sdyth.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Skiritida Run 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
20ος Olympus Marathon
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο