Brooks Transcend 6

Δοκιμάσαμε την έκτη έκδοση της σειράς Transcend

Share

Ο στόχος ξεκάθαρος: Σταθερότητα! Το νέο Transcend 6 προσανατολίζεται στην προστασία των κάτω άκρων και των αρθρώσεων από κραδασμούς σε συνδυασμό με τον έλεγχο της κίνησης του πέλματος ώστε να προσφέρει απόλυτα σταθερότητα. Είναι σίγουρα τα πιο ενισχυμένο μοντέλο της εταιρείας σε αυτό το κομμάτι, περισσότερο κι από το Ravenna. 

Οι αλλαγές σε αυτήν την έκδοση είναι αρκετές, σε σχέση με την περασμένη, και εστιάζονται κυρίως στην εισαγωγή μίας νέας τεχνολογίας που λέγεται GuideRails. Ουσιαστικά είναι μία πατέντα της εταιρείας η οποία έχει τοποθετηθεί στο εσωτερικό τμήμα του άνω μέρους της σόλας και που είδαμε και σε άλλα μοντέλα της (Adrenaline 19) και προσεγγίζει με έναν διαφορετικό τρόπο το ζήτημα έλεγχου κίνησης (το να κρατά δηλαδή σταθερό το πέλμα και να μην του επιτρέπει να πέφτει προς τα μέσα – υπερπρηνισμός –  είτε σε κάθε πάτημα, είτε υπό συνθήκες π.χ. κόπωση κ.ά.). 

Γενική περιγραφή

Το Transcend 6 χρησιμοποιεί στη μεσόσολα την DNA LOFT, ένα υλικό – τεχνολογία της Brooks που έχουμε δει σε πολλά μοντέλα και προσφέρει αρκετά καλή απόσβεση και μαλακό πάτημα. Φυσικά, το μαλακό πάτημα περιορίζεται κάπως από τη γενικότερη δομή του παπουτσιού και το GuideRails δίνοντας ένα ευχάριστο, αλλά πιο ασφαλές και σταθερό αποτέλεσμα. Το drop του είναι στα 10 mm δίνοντας μία αίσθηση πιο γρήγορου μοντέλου, από αυτό που πραγματικά είναι.

Ο σκελετός του είναι πιο μικρός και πιο στενός σε σχέση με περασμένες εκδόσεις και βολεύει αρκετά όταν και το πέλμα είναι στενό. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις απαιτείται προσοχή στη σωστή επιλογή του μεγέθους.

Το υλικό στο εξεωτερικό έχει διχτυωτή, ενιαία κατασκευή, ενώ συνολικά πρόκειται για μία αρκετά ελαστική κατασκευή. 

Στο τρέξιμο

Δεν έχουμε ιδιαίτερη ανάγκη στήριξης προς τα μέσα, συνεπώς το Transcend 6 δεν ήταν ένα μοντέλο που θα μας βόλευε απόλυτα. Ήταν, όμως, προφανές ότι διαθέτει και τεχνολογίες και σχεδιασμό που μπορούν να κρατήσουν το πέλμα σταθερό, οδηγώντας σωστά, όχι μόνο τα πόδια, αλλά όλο το σώμα προς τα εμπρός.

Η αίσθηση που δίνει θυμίζει αρκετά πιο ελαφριά μοντέλα, παρέχει, όμως την αίσθηση προστασίας και ασφάλειας που οφείλει να έχει ένα μοντέλο της κατηγορίας. Οδηγεί το πέλμα προς τα εμπρός αποτρέποντας την ανάσπαση προς τα μέσα. Συνεπώς, τρέχοντας με αυτό το μοντέλο, από τη μία προστατεύονται τα πέλματα, και σε δεύτερο χρόνο τα γόνατα και τα ισχία που δεν εκτελούν μεγαλύτερη κίνηση προς τα μέσα.

Άνετο ακόμα και σε προπονήσεις άνω των 60′, καλή πρόσφυση ακόμα και σε απαιτητικά εδάφη (βρεγμένα ή πιο λεία), ενώ η αρχιτεκτονική της σόλας του επιτρέπουν να “σπάει” στο τρέξιμο, αποδίδοντας καλύτερη ροή στην κίνηση, απόσβεση εντάσεων και ώθηση.

Θα το προτείναμε: Σε δρομείς με βαρύ πάτημα ή/και υπερπρηνισμό για όλες τις προπονήσεις τους. Μία καλή επιλογή για δρομείς αυτών των χαρακτηριστικών για Μαραθώνιο, 5 ή 10χλμ.

Τι άλλαξε: Προσθήκη τεχνολογίας GuideRails, αφαίρεση δομών στο άνω μέρος
Bασικές Τεχνολογίες: DNA LOFT, GuideRails, OrthoLite
Εδάφη δοκιμής: Άσφαλτος, πλακάκι, ταρτάν
Χιλιόμετρα: 75
Βάρος/Τιμή: 323γρ./170
Drop: 10mm
Εταιρεία: Shop & Trade, τηλ.: 2103408400, www.shopandtrade.gr, facebook: Brooks Running

Bαθμολογία 

Σταθερότητα: 95/100
Απορρόφηση κραδασμών: 91/100
Πρόσφυση: 89/100
Άνεση: 92/100
Ελαστικότητα: 90/100
Σχέση τιμής – απόδοσης: 90/100

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Puma Velocity 3
Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της Puma
New Balance Fuelcell Rebel v4
Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της New Balance
On Cloudmonster 2
Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της On
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο