Hoka One One Arahi

Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της Hoka One One

Share

Έχοντας τρέξει με αρκετά μοντέλα της Hoka One One έχουμε πλέον καταλάβει ότι πρόκειται για μία ξεχωριστή κατηγορία δρομικών παπουτσιών. Με πάτημα τόσο μαλακό που όμοιο του δύσκολα βρίσκεις, και προστασία από κραδασμούς που ξεπερνά κάθε προσδοκία, προσφέρουν ένα μοναδικό «πακέτο» για τους δρομείς που, είτε γράφουν πολλά χιλιόμετρα, είτε φοβούνται τις καταπονήσεις της συσσωρευμένης προπόνησης.

Η νέα πρόταση ακούει στο όνομα Arahi και ουσιαστικά αποτελεί κάτι εντελώς νέο, καθώς είναι το πρώτο μοντέλο της Hoka One One που παρέχει στήριξη στο εσωτερικό για όσους συνηθίζουν να στρέφουν προς τα μέσα τα πέλματά τους όταν τρέχουν, ή έχουν είτε πλατυποδία, είτε «βλαισά» γόνατα, δηλαδή μία φυσική στροφή των γονάτων προς τα μέσα. Με λίγα λόγια είναι το πρώτο μέλος της κατηγορίας Stability για την αμερικάνικη εταιρεία.

Για να το πετύχει αυτό διαθέτει την κλασική… κι αγαπημένη δομή της σόλας με έξτρα υλικό EVA με την προσθήκη της νεότερης τεχνολογίας J-Frame, ενός πιο σκληρού υλικού σαν “πέταλο” που αγκαλιάζει το εσωτερικό μέρος της σόλας.

Ο συνδυασμός αυτός παρέχει, εκτός από την ασύγκριτη αντικραδασμική ικανότητα, μερική στήριξη στο εσωτερικό μέρος του πέλματος για όσους έχουν τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε παραπάνω.

Πέρα από αυτό, ο συγκεκριμένος συνδυασμός αυξάνει σημαντικά και την ανθεκτικότητα του μοντέλου σε βάθος χρόνου, ένα στοιχείο που δίνει πολλούς πόντους στο Arahi και που διαπιστώσαμε κι εμείς στα 100 περίπου χλμ. που διανύσαμε μαζί του, κυρίως στην άσφαλτο.

Εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός πως όλο αυτό δεν έχει επηρεάσει το βάρος του μοντέλου, το οποίο δεν ξεπερνά τα 264 γρ., την ώρα που το drop του είναι στα 5mm.

Δείτε εδώ το τεστ του Hoka One One Clifton 4

Στο δρόμο…

Παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε ιδιαίτερη ανάγκη για στήριξη, η εισαγωγή του J-Frame δεν μας ενόχλησε. Αντίθετα, στα μεγάλα συνεχόμενα προσέφερε μία σχετικά «ασφάλεια» συγκρατώντας το πέλμα. Σίγουρα, οι δρομείς που τη χρειάζονται θα επωφεληθούν τόσο σε επίπεδο σταθερότητας όσο και σιγουριάς στο πάτημά τους.

Συνολικά, το τρέξιμο ήταν πολύ ευχάριστο αφού το άνω μέρος δένει «γλυκά» με το πόδι και τα ελαστικά κορδόνια ασφαλίζουν τη… συνεργασία τους, τη στιγμή που η προστασία είναι στο μέγιστο βαθμό και το πάτημα απολαυστικά μαλακό.

Παρά τον όγκο του, ρολάρει καλά στο έδαφος αφήνοντας το πέλμα να “δουλέψει” και όχι να τεμπελιάσει, “σβήνοντας” όμως την ένταση του δρόμου

Το θεωρούμε ιδανικό για μεγάλα Long Run, και ελεύθερα, όχι τόσο πιεστικά, συνεχόμενα.

Tαυτότητα
Όνομα: Hoka One One Arahi
Τεχνολογίες: EVA, JFrame
Βάρος: 264 γρ.
Drop: 5mm
Τιμή: 139€
Eταιρεία Διάθεσης: HokaOneOneGreece – www.shopandtrade.gr

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
New Balance FuelCell SC Elite v4 & FuelCell Rebel v4
Έφτασαν τα νέα μοντέλα της πιο εκρηκτικής σειράς της New Balance
Asics Gel Nimbus 26
Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της Asics
New Balance Fuelcell Rebel v4
Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της New Balance
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο