Νike Air VaporMax – Review

Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της Nike

Share

Εφτά χρόνια χρειάστηκε η Nike για τη δημιουγία του νέου Νike Air VaporMax. Πρόκειται για την προσπάθεια της αμερικανικής εταιρείας να επαναπροσδιορίσει το «τρέξιμο στον αέρα» αναβαθμίζοντας την τεχνολογία αντικραδασμικής προστασίας Air, που είχε πρωτοεμφανιστεί το 1987.
Στο νέο μοντέλο συναντάμε και όλες τις τελευταίες τεχνολογίες που ξεχωρίζουν στα μοντέλα της Nike, όπως τις Flyknit και Flywire κ.ά., οι οποίες σε συνδυασμό και τις Air και VaporMax, συνθέτουν ένα αποτέλεσμα που συνδυάζει προστασία και εμφάνιση.
Εμείς είχαμε την τύχη να το δοκιμάσουμε, στη γυναικεία του έκδοση, και σας το παρουσιάζουμε.

Η ώρα της δοκιμής
Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της σειράς Air το Nike Air VaporMax σε διάφορα τερέν (ταρτάν, διάδρομος, άσφαλτος). Δεν είναι τυχαίος ο τρόπος με τον οποίο έχει κατασκευαστεί το συγκεκριμένο μοντέλο αφού το ύφασμα στο επάνω μέρος του παπουτσιού αγκαλιάζει το γυναικείο πόδι, προσφέροντάς του μεγαλύτερη ευχέρεια στην κίνηση και έξτρα ελαστικότητα, όσον αφορά τον βηματισμό. Αυτό που διαπιστώσαμε κατά το περπάτημα, αλλά σαφώς περισσότερο στο τρέξιμο, είναι ότι ο δρομέας έχει την αίσθηση ότι πατάει σε μαξιλάρι καθώς τα «κούφια» τμήματα της σόλας διατηρούν το παπούτσι φοβερά εύκαμπτο και ελαφρύ. Πολύ σημαντικό στοιχείο του είναι η αντικραδασμική προστασία που μας πρόσφερε με μέγιστη απόσβεση των προσκρούσεων από τη φτέρνα έως τα δάχτυλα. Είναι ιδανικό για δρομείς που έχουν την τάση να προσγειώνονται έντονα με τη φτέρνα, λόγω του ελαστικού βηματισμού, βοηθώντας τους στην πιο γρήγορη επαναφορά του πέλματος, ενώ είναι αποτελεσματικό και στις πιο γρήγορες προπονήσεις. Τέλος, η εντυπωσιακή εμφάνισή του με το ιδιαίτερο στιλ σε προδιαθέτει να το φορέσεις όχι μόνο στο τρέξιμο και στην άθληση γενικότερα, αλλά και στη βόλτα.

Κυριότερες τεχνολογίες
– VaporMax
– Air
– Flyknit
– Flywire

Tεχνικά χαρακτηριστικά
Drop: 10mm
Βάρος: 207 γρ. (γυναικείο)

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και τους νέους χρωματικούς του συνδυασμούς στο http://www.nike.com/us/en_us/c/innovation/vapormax


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με το PUMA Fast-R Nitro Elite 2, θα φτάσεις εκεί που θες: στην κορυφή!
Επιστροφή ενέργειας και αντικραδασμική προστασία για δρομείς υψηλών επιδόσεων
Asics Gel Nimbus 26
Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της Asics
On Cloudmonster 2
Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της On
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο