Nike Free 2014

Από τον Απρίλιο είναι διαθέσιμα στα καταστήματα της χώρας μας τα νέα μοντέλα Nike Free για το 2014. Τα Nike Free 3.0 Flyknit, Nike Free 4.0 Flyknit και Nike Free 5.0 ενσωματώνουν τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εξελίξεις στη φυσική κίνηση που προσφέρει η τεχνολογία Nike Free.

Share

Η νέα συλλογή της Nike που δίνει έμφαση στο φυσικό τρέξιμο βρίσκεται από τις αρχές Απριλίου και στην ελληνική αγορά.

Πρόκειται για τα νέα Nike Free 3.0 Flyknit, Nike Free 4.0 Flyknit και Nike Free 5.0 που ενσωματώνουν τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εξελίξεις στη φυσική κίνηση που προσφέρει η τεχνολογία Nike Free.
 
Η συλλογή 2014 Nike Free αποτελείται από παπούτσια τρεξίματος υψηλών επιδόσεων, ακολουθώντας τα διάσημα λόγια του προπονητή και συνιδρυτή της Nike, Bill Bowerman. Βασική πεποίθηση του Bowerman ήταν ότι το design θα πρέπει να εστιάζει στο σώμα και την κίνηση του δρομέα. Οι απόψεις του ενέπνευσαν μια ολόκληρη σχεδιαστική φιλοσοφία που βασίζεται στην ιδέα της φυσικής κίνησης, οδηγώντας στη γέννηση της ιδέας της επαναστατικής τεχνολογίας Nike Free, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2004.
Δέκα χρόνια αργότερα, η πρόοδος στην τεχνολογία και τη μηχανική των προϊόντων εξελίσσουν ακόμα  περισσότερο το σχεδιασμό των παπουτσιών στα ολοκαίνουρια μοντέλα Nike Free 3.0 Flyknit, Nike Free 4.0 Flyknit & Nike Free 5.0.
«Μετά από 10 χρόνια συνεχούς καινοτομίας, φέραμε πραγματική επανάσταση στον τρόπο που “λειτουργούν” αυτά τα παπούτσια», είπε ο Rob Dolan, Senior Footwear Design Director, Nike Running. «Χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες και τις αρχές της φυσικής κίνησης, μπορούμε πραγματικά να επιτρέψουμε στα πόδια των δρομέων να κινούνται με τρόπο που δεν είχαμε πετύχει ποτέ πριν».
Δείτε τις δηλώσεις του Rob Dolan στο παρακάτω video.
[!%ARTICLE_MODULE_ID:97:%!]
Αυτό που παρατηρήθηκε στα εργαστήρια της Nike είναι ότι παρόλο που οι δρομείς κινούνται προς τα εμπρός γραμμικά, τα πόδια τους δεν κινούνται σε απόλυτα ευθεία γραμμή – αντιθέτως έχουν την τάση να μετατοπίζονται ελαφρώς όταν ακουμπούν στο έδαφος. Η σχεδιαστική ομάδα της Nike γνώριζε ότι η ευκαμψία προς πολλές κατευθύνσεις είναι καθοριστική για να υπάρχει η φυσική κίνηση σε ένα παπούτσι. Για να επιτευχθεί αυτό, η συλλογή του 2014 ενσωματώνει τρεις από τις πιο σημαντικές εξελίξεις της τεχνολογίας Nike Free:
 
ΕΥΚΑΜΠΤΕΣ ΕΞΑΓΩΝΙΚΕΣ ΕΓΚΟΠΕΣ
Εξωτερική σόλα με εξαγωνικό μοτίβο και εύκαμπτες εγκοπές, που προσφέρει ευκαμψία προς κάθε κατεύθυνση και βοηθά τα πόδια των δρομέων να κινούνται πιο ελεύθερα προς κάθε κατεύθυνση.
 
ΑΝΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΗΜΑ
Το ανατομικό σχήμα της φτέρνας έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να κυλάει φυσικά καθώς το πόδι του δρομέα αγγίζει το έδαφος. Αυτή η προσέγγιση στη σχεδίαση παπουτσιών έχει ως επίκεντρο το σώμα. Μιμείται το σχήμα του ποδιού και στοχεύει στην πιο φυσική κίνηση ποδιών και σώματος.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ NIKE FLYKNIT
Το εξαιρετικά ελαφρύ επάνω μέρος με τεχνολογία Flyknit προσφέρει υποστήριξη και τέλεια εφαρμογή στα μοντέλα Nike Free 3.0 Flyknit και Free 4.0 Flyknit. Ασφαλίζοντας το πόδι πάνω από τη χαμηλή σόλα, το επάνω μέρος του παπουτσιού έρχεται να συμπληρώσει την ευκαμψία της εξωτερικής σόλας Nike Free, επιτρέποντας στο πόδι να κινείται πιο ελεύθερα προς όλες τις κατευθύνσεις. Η τεχνολογία Nike Flyknit επιτρέπει στους σχεδιαστές να επεξεργάζονται ακόμη περισσότερο τα στοιχεία της ελαστικότητας, της υποστήριξης και της αναπνοής και να ενσωματώνουν άψογα και χωρίς ραφές την υποστήριξη Nike Flywire, όπου αυτή απαιτείται.
 
Η συλλογή επιτρέπει στους δρομείς να επιλέξουν το επίπεδο ευκαμψίας που επιθυμούν, καθώς και το πόσο κοντά στο έδαφος θα βρίσκεται το πέλμα τους. Το Nike Free 3.0 Flyknit προσφέρει τη μέγιστη ευκαμψία με εξωτερική σόλα τεσσάρων χιλιοστών. Το Nike Free 4.0 Flyknit προσφέρει ευκαμψία και μεγαλύτερη απορρόφηση κραδασμών με εξωτερική σόλα έξι χιλιοστών. Τέλος, το Nike Free 5.0 με εξωτερική σόλα οκτώ χιλιοστών αποτελεί τον τέλειο μέσο συνδυασμό μεταξύ της φυσικής ευκαμψίας και ενός παραδοσιακού παπουτσιού τρεξίματος.

Τέλος, οι δρομείς μπορούν να προσαρμόσουν στις ανάγκες του και  τα μοντέλα Nike Free 4.0 Flyknit και Nike Free 5.0 μέσω του NIKEiD, αλλάζοντας το επάνω μέρος και την εξωτερική σόλα, για να μεγιστοποιήσουν την επίδοση τους και να πετύχουν βέλτιστη εφαρμογή. Κάθε ένα από τα τέσσερα μοντέλα – το Nike Free 4.0 Flyknit iD, το Nike Free 5.0 iD, το Nike Free 5.0 Flyknit Hybrid iD (επάνω μέρος Nike Free 4.0 Flyknit σε συνδυασμό με εξωτερική σόλα Nike Free 5.0) ή το Nike Free 4.0 Hybrid iD (επάνω μέρος  Nike Free 5.0 με εξωτερική σόλα Nike Free 4.0)– μπορεί να σχεδιαστεί εξατομικευμένα για προσωποιημένη αισθητική.

Περισσότερα νέα της Nike στη χώρα μας στη σελίδα στο facebook
[!%ARTICLE_MODULE_ID:98:%!]
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
New Balance 1080v12
Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της New Balance
Puma Deviate Nitro Elite
Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της Puma
Adidas Solarglide 5
Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της Adidas
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο