Saucony Endorphin Shift 2

Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της Saucony

Share
Saucony endorphin shift 2

Το Saucony Endorphin Shift 2 ανήκει στην κατηγορία: CUSHION

Η γνώμη μας:

Η σειρά των Endorphin τάραξε τα νερά όταν πρωτοβγήκε, και πλέον, συνεχίζει να το κάνει και στη 2η της έκδοση. Το Shift 2 αποτελεί ένα από τα μέλη αυτής της «οικογένειας», το οποίο δεν διαθέτει κάποιο έλασμα (όπως συμβαίνει με το Speed και το Pro), και έχει περισσότερο προπονητικό προσανατολισμό.

Με ύψος στη φτέρνα στα 38mm και στα δάχτυλα στα 34mm (drop 4mm) καταλαβαίνει κανείς ότι στόχος του είναι το άνετο και αποσβεστικό τρέξιμο. Και τα καταφέρνει πολύ καλά, καθώς η απόδοσή του σε μεγάλης ή και μικρότερης διάρκειας προπονήσεις, ήταν εξαιρετική. Η σόλα του Shift δεν έχει υποστεί αλλαγές συγκριτικά με την πρώτη έκδοση και διαθέτει αρκετό υλικό PWRUN+ που είναι μαλακό κι απορροφητικό. Σε συνδυασμό με την τεχνολογία SpeedRoll καταφέρνει να ωθεί ελαφρώς κάνοντας πιο αποδοτικό το τρέξιμο, χωρίς αυτό να γίνεται πολύ έντονα ή να «κουράζει».

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στο άνω μέρος του καθώς αναπνέει επαρκώς χάρη στους ειδικούς «πόρους» που διαθέτει κρατώντας ένα ευχάριστο εσωτερικό περιβάλλον. Γενικά το εσωτερικό του είναι ιδιαίτερα φιλόξενο με μαλακά υλικά στην επένδυση, ενώ ιδιαίτερος λόγος πρέπει να γίνει και για το πολύ σταθερό κράτημα στην περιοχή της φτέρνας (αχίλλειο). Σε επίπεδο ανθεκτικότητας, η εξωτερική επένδυση με TPU περιμετρικά προστατεύει τα ευαίσθητα σημεία του άνω μέρους, ενώ η σόλα είναι κάπως πιο ευάλωτη όσο ανεβαίνει ο όγκος των προπονήσεων.

Το προτείνουμε:

Ιδανικό για μεγάλα ή και μικρότερα συνεχόμενα για δρομείς που θέλουν άνεση σε όλες τις προπονήσεις τους. Μιας και είναι αρκετά σταθερό θα μπορούσε να καλύψει και δρομείς με μικρή ανάγκη υποστήριξης.

Τι άλλαξε:

Νέο υλικό στο άνω μέρος, λίγο πιο βαρύ από την πρώτη έκδοση.

Βασικές Τεχνολογίες:

PWRRUN+, SpeedRoll, FORMFIT, XT-900

Εδάφη δοκιμής:

Άσφαλτος, ταρτάν, χώμα

Τρέξαμε:

75 χλμ.

Βάρος / Τιμή:

253 γρ. / € 160

Εταιρεία:

VETO, T.210 4839480, https://saucony.veto.gr/

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Σταθερότητα: 94%
Απορρόφηση κραδασμών: 93%
Πρόσφυση: 91%
Άνεση: 92%
Ελαστικότητα: 90%
Σχέση τιμής απόδοσης: 91%

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Sunnto Vertical Solar
H νέα solar εκδοχή στη σειρά Vertical
New Balance FuelCell SC Elite v4 & FuelCell Rebel v4
Έφτασαν τα νέα μοντέλα της πιο εκρηκτικής σειράς της New Balance
Φτάσε γρηγορότερα στο αύριο της δρομικής προπόνησης, με έναν Technogym Run
30 χρόνια εμπειρίας και γνώσης στο fitness ενσωματώνονται στο απόλυτο running tool
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο