Hoka One One Clifton 7

Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της Hoka One One

Share

Κατηγορία: CUSHION

Η γνώμη μας:

Το νέο Clifton 7 παίρνει τη σκυτάλη ιδιαίτερα πετυχημένης 6ης έκδοσης που θεωρείται ίσως η κορυφαία της εταιρείας. Βασική αρχή είναι η μέγιστη προστασία από κραδασμούς και το μαλακό πάτημα σε συνδυασμό με το πολύ χαμηλό βάρος. Κάτι τέτοιο επιτυγχάνεται και στο 7 με τη… μαγική συνταγή του αφρού και το μειωμένο βάρος, κυρίως λόγω αφαιρέσεων στο εξωτερικό μέρος. Πιο αναλυτικά, σε ό,τι αφορά τη σόλα εξακολουθεί να υπάρχει το ίδιο συμπιεσμένο υλικό EVA σε μεγάλη ποσότητα, με το πάχος να παραμένει στα 24χιλ. στο μπροστινό μέρος και στα 29χιλ. κάτω από τη φτέρνα.

Το άνω μέρος, τώρα, είναι οπλισμένο με το ειδικό mesh που αποτελείται από επιστρώσεις διάφορων υλικών, ενώ έχουν αντικατασταθεί όσα πρόσθεταν βάρος. Συμπληρωματικά, υπάρχει ακόμα η τεχνολογία MetaRocker στη σόλα για προστασία του ίδιου του παπουτσιού από τις φθορές, ενώ έχει αλλάξει και το κολλάρο στη φτέρνα με αποτέλεσμα το πόδι να ασφαλίζει καλύτερα και να «κουρνιάζει» πιο ξέγνοιαστα στο εσωτερικό.

Στο τρέξιμο τώρα, το Clifton 7 είναι εξαιρετικά μαλακό κι ελαστικό χαρίζοντας μία ευχάριστη αίσθηση στο πέλμα σε όλη τη διάρκεια της προπόνησης. Αυτή του η ελαστικότητα, βέβαια, το κάνει λίγο αργό για τις πιο γρήγορες προπονήσεις, στοιχείο που θα πρέπει να θυσιάσει κάποιος αν το χρειάζεται. Η αίσθηση στο εσωτερικό είναι ξεχωριστή με το Clifton 7 να είναι ιδιαίτερα φιλόξενο (μαλακά υλικά, νέο στεφάνι στη φτέρνα, μεγάλο πλάτος στο μπροστινό μέρος). Τέλος, η φόρμα του είναι στενή, με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν αναπόφευκτη η επιλογή μεγαλύτερου μεγέθους απ’ ό,τι συνήθως (ένα ή και δύο νούμερα μεγαλύτερο!).

Το προτείνουμε: Σε όσους αναζητούν μοντέλο για ασφαλή και απολαυστικά χιλιόμετρα για καθημερινές, χωρίς υψηλές εντάσεις, προπονήσεις

Τι άλλαξε: Νέο κολλάρο στον αχίλλειο, μειωμένο βάρος, αλλαγές στο εξωτερικό

Βασικές Τεχνολογίες: EVA, MetaRocker

Εδάφη δοκιμής: Άσφαλτος, χώμα

Τρέξαμε: 90 χλμ.

Βάρος / Τιμή: 247 γρ. / 145 €**

Εταιρεία: SHOP AND TRADE, T. 210 3408400, www.shopandtrade.gr,
f: HokaOneOneGreece

** Ενδεικτική τιμή   

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Σταθερότητα 88%
Απορρόφηση κραδασμών 96%
Πρόσφυση 92%
Άνεση 94%
Ελαστικότητα 93%
Σχέση τιμής απόδοσης 93%

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Sunnto Vertical Solar
H νέα solar εκδοχή στη σειρά Vertical
UA Infinite Elite: Το κορυφαίο δεν γνωρίζει όρια
Γνώρισε το κορυφαίο μοντέλο της Under Armour
Asics Gel Nimbus 26
Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της Asics
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο