Mizuno Wave Neo Wind

Τρέξαμε με το νέο μοντέλο της Mizuno

Share
Mizuno WAVE NEO WIND

Τρέξαμε με το νέο μοντέλο της Mizuno Wave Neo Wind. Γνωρίστε το και δείτε τη γνώμη μας και τα χαρακτηριστικά του.


Ένα νέο μοντέλο High Performance δημιούργησε η Μizuno που έρχεται να προσφέρει ταυτόχρονα άνεση, ασφάλεια και επιστροφή ενέργειας σε κάθε πάτημα.

Άνεση και επιστροφή  ενέργειας

Αρχικά, αυτό που μας εντυπωσίασε ήταν η εξαιρετική εφαρμογή και άνεση στο εσωτερικό, η στήριξη στη φτέρνα και η προστασία στον αχίλλειο, χαρακτηριστικά που απολαύσαμε από τα πρώτα, κιόλας, χιλιόμετρα.

Στο τρέξιμο είναι αρκετά σταθερό, διατηρώντας μια αίσθηση bounce (αναπήδηση), ακόμα και όταν τρέξαμε σε ρυθμούς πιο γρήγορους από αυτούς ενός Tempo Run (τρέξιμο σταθερής έντασης σε ρυθμό πιο γρήγορο από τον αγωνιστικό). Η τεχνολογία Mizuno Enerzy lite κάνει αισθητή την παρουσία της, επιστρέφοντας αποτελεσματικά σημαντικό ποσοστό της ενέργειας που καταβάλλουμε σε κάθε πάτημα. Το σύνολο της σόλας συμπληρώνει η τεχνολογία Wαve Plate, η οποία κάνει πιο ομαλό το ρολάρισμα, κυρίως στις πιο σκληρές επιφάνειες.

Τρέχει παντού

Το δοκιμάσαμε στην άσφαλτο, στο ταρτάν, αλλά και στο χώμα σε μεσαίες (έως 10), αλλά και μεγαλύτερες αποστάσεις (+20) με τα χιλιόμετρα να περνούν ομαλά αφήνοντας τα πόδια ξεκούραστα και «φρέσκα».

Η εξωτερική σόλα G3 με το ιδιαίτερο ανάγλυφο προσφέρει δυνατό κράτημα, δίνοντας έτσι μια έξτρα αίσθηση ασφάλειας, ειδικά όταν αποφασίσαμε να τρέξουμε εκτός ασφάλτου σε χωμάτινες διαδρομές με συχνές εναλλαγές κατεύθυνσης και ρυθμού. Έτσι, ανεξάρτητα από την επιφάνεια που θα επιλέξεις να τρέξεις, ταρτάν, άσφαλτο ή χώμα, το Mizuno Wave Neo Wind θα σε «μεταφέρει» σωστά στο χώρο.

Ανάλαφρη αίσθηση

Όπως αναφέραμε παραπάνω, η άνεση στο εσωτερικό του είναι κάτι που μας εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή. Ο ειδικός του σχεδιασμός και το ελαφρύ ύφασμα λεπτής πλέξης στο επάνω μέρος, προσφέρει την κατάλληλη διαπνοή, συγκρατώντας ταυτόχρονα τα πέλματα σταθερά στη θέση τους.

Με σεβασμό στο περιβάλλον

Το  Neo Wind ανήκει στην κατηγορία με την χαμηλότερη περιβαλλοντική επίδραση στην ιστορία της Mizuno. O ειδικός σχεδιασμός έχει οδηγήσει στην κατασκευή αυτού του μοντέλου με μειωμένες εκπομπές άνθρακα, μείωση χρήσης νερού, χρησιμοποιώντας στο επάνω μέρος χωρίς βαφή και αξιοποίηση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον. Ένα από αυτά είναι το Bloom, ένα υλικό με βάση τα φύκια, τόσο στην ενδιάμεση σόλα, όσο και στο εσωτερικό.

Η άποψή μας

Το Neo Wind να είναι ένα εξαιρετικό μοντέλο performance (κατάλληλο δηλαδή για διαλειμματικές προπονήσεις, Tempo Run και βέβαια για συμμετοχή σε αγώνες), για δρομείς με ουδέτερο πάτημα. Aπευθύνεται, όμως, και σε όσους τρέχουν αρκετά χιλιόμετρα, ακόμα και σε σκληρές επιφάνειες, και αναζητούν ένα προστατευτικό και αξιόπιστο μοντέλο για τις καθημερινές προπονήσεις τους, το οποίο αξίζει να δοκιμάσει κανείς.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΒΑΡΟΣ: 255 γρ.
DROP: 12 mm ΤΙΜΗ: 205 €

Δείτε περισσότερα για το Mizuno Wave Neo και κάντε το δικό σας στο mzn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
New Balance Fuelcell Rebel v4
Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της New Balance
Με το PUMA Fast-R Nitro Elite 2, θα φτάσεις εκεί που θες: στην κορυφή!
Επιστροφή ενέργειας και αντικραδασμική προστασία για δρομείς υψηλών επιδόσεων
On Cloudmonster 2
Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της On
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο