Pasta salad

Δροσερή σαλάτα με κριθαράκι ΗΛΙΟΣ χωρίς γλουτένη, φρέσκο σπανάκι, ντοματίνια & φέτα

Share
Pasta salad

Η εναλλακτική, αλλά εξίσου γευστική μεταμόρφωση ενός πιάτου ζυμαρικών

Μερίδες: 4

ΥΛΙΚΑ

• 200 γρ. κριθαράκι ΗΛΙΟΣχωρίς γλουτένη
• 100 γρ. σπανάκι φρέσκο(baby)
• 100 γρ. ντοματίνια κομμέναστα 2
• 100 γρ. φέτα σε κύβους
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 ½ κ.σ. μηλόξυδο
• ½ κ.γ. κάρυ
• 1 κ.σ. ηλιόσπορος
• ανάλογο φρέσκο πιπέρι
• ½ μπατόν βανίλια (σκόνη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό για 12-15 λεπτά. Το κρυώνουμε και στραγγίζουμε καλά ταπεριττά υγρά. Κόβουμε τα ντοματίνια σε μισάκαι τα τοποθετούμε μαζί με το σπανάκι σεανάλογο σκεύος ανάμειξης. Προσθέτουμε το βρασμένο κριθαράκι ΗΛΙΟΣ χωρίς γλουτένη,το ελαιόλαδο, τον ηλιόσπορο και το μηλόξυδο. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση. Σερβίρουμε προσθέτοντας τη φέτακομμένη σε κύβους.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:

Ενέργεια: 1183 / 295,75 kcal
Πρωτεΐνες: 23 / 5,75 γρ.
Υδατάνθρακες: 167 / 41,75 γρ.
Λίπη: 47 / 11,75 γρ.

Δημοσίευση στο Runner 122, του Θοδωρή Μήτση, Consultant Chef & Healthy Food Developer, https://www.theodoremitsis.gr

ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ / κ.σ.: κουταλιά σούπας / κ.γ.: κουταλάκι γλυκού / τμχ.: τεμάχιο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mεσογειακή μπάρα ενέργειας
Nόστιμη μπάρα ενέργειας «φτιάξ΄το μόνος σου» σε λιγότερο από 4 λεπτά
Chocolate bar
Μπάρες μαύρης σοκολάτας με αφράτο στραγάλι & σταφίδα
One Pot Pasta
Σπαγέτι θαλασσινών με ζυμαρικά ολικής άλεσης «ΗΛΙΟΣ»
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο