Wings for Life World Run 2021

Με ρεκόρ συμμετοχών η φετινή διοργάνωση

Share
Οι νικητές του Wings for Life World Run

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το Wings for Life World Run 2021, o φιλανθρωπικός αγώνας που συγκεντρώνει χρήματα για να βοηθήσει την έρευνα θεραπείας για τον τραυματισμό του νωτιαίου μυελού.

To Wings for Life World Run 2021 πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε όλον τον κόσμο την Κυριακή 9 Μαΐου με τους συμμετέχοντες της χώρας μας να ξεκινούν στις 14:00.

Ο αγώνας σε νούμερα

Σίγουρα πρόκειται για έναν από τους αγώνες με τη μαζικότερη συμμετοχή. Συγκεκριμένα φέτος έλαβαν συμμετοχή 184.236 δρομείς από 195 χώρες, οι οποίοι έτρεξαν γι’ αυτούς που δεν μπορούν. Αυτό ο αριθμός αποτελεί ρεκόρ για τη διοργάνωση που από το 2014 που ξεκίνησε, κάτι για το οποίο οι διοργανωτές δήλωσαν ιδιαίτερα περήφανοι για την εξέλιξή του. Σημαντική είναι και η συμμετοχή αθλητών με αμαξίδια που έφτασε τις 837, και έδωσε και τον νικητή.

Κάποιοι από αυτούς έτρεξαν μόνοι, άλλοι σε μικρές ομάδες, κάποιοι διέσχισαν περιοχές της κεντρικής Ευρώπης με χιονισμένα βουνά να τους περιβάλουν, ενώ άλλοι έτρεχαν στις ακτές ωκεανών, το σούρουπο ή στην αυγή, ενώ μια δρομέας στην Αφρική εντοπίστηκε να τρέχει δίπλα σε καμηλοπαρδάλεις. Παράλληλα και οι καιρικές συνθήκες από όλες τις χώρες είχαν μεγάλες αποκλίσεις: από κρύο και βροχή στην Ιρλανδία και στην Ισπανία, μέχρι χιονόπτωση στην Νορβηγία και πολλή ζέστη στην Ελλάδα.

Το σύνολο του χρηματικού ποσού που συγκεντρώθηκε από τις συμμετοχές και τις δωρεές έφτασε τα 4.1 εκατομμύρια ευρώ και θα διατεθεί, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, για την έρευνα θεραπειών για τις ασθένειες της σπονδυλικής στήλης.

Συμμετοχές και χρηματικό ποσό του Wings for Life World Run 2021
Η Anita Gerhardter & ο διευθυντής του αγώνα Colin Jackson έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν για τη φετινή επιτυχία. © SEBASTIAN MARKO FOR WINGS FOR LIFE WORLD RUN

Οι νικητές

Όπως αναφέραμε οι δρομείς ξεκινούν όλοι μαζί συγκεκριμένη ώρα, ενώ λίγη ώρα αργότερα ξεκινά η «καταδίωξή» τους από ένα εικονικό όχημα. Όταν αυτό φτάσει έναν δρομέα, σύμφωνα με το στόχο που έχει ο ίδιος θέσει, ο αγώνας έχει τελειώσει γι’ αυτόν.

Αυτός που κατάφερε να αντέξουν περισσότερη ώρα το κυνήγι του εικονικού αυτοκινήτου ήταν ο Aron Anderson με αμαξίδιο με 66,8 χλμ. Δεν ήταν η πρώτη φορά για τον Σουηδό αθλητή καθώς ήταν νικητής το 2017 και το 2018.

Δεύτερος τερμάτισε ο Dariusz Nozynski από την Πολωνία με 66,2χλμ. ενώ στην τρίτη θέση ο David Schonherr από τη Γερμανία με 62,4χλμ.

Στις γυναίκες πολύ καλά τα πήγε η Ρωσίδα Nina Zarina με 60,1χλμ.(η οποία έτρεξε από τις ΗΠΑ) για την οποία αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη της. Ακολούθησαν στη δεύτερη θέση η Vera Nunes από την Πορτογαλία με 48,5χλμ. και η Nikola Corvova από την Σλοβακία με 48χλμ.

Στον αγώνα του 2021 δρομείς και χρήστες αμαξιδίων διένυσαν κατά μέσο όρο 12,3 χιλιόμετρα μέχρι τη στιγμή που τους έφτασε και τους πέρασε η κινούμενη γραμμή τερματισμού, ενώ μια από τις ομορφιές του Wings for Life World Run είναι ότι όλοι είναι τερματίσαντες.

Η ομάδα μας

Από μία τόσο ξεχωριστή προσπάθεια δεν θα μπορούσε να λείπει η ομάδα μας. Η Polias Runners team powered by Runner Magazine έδωσε το καλό παράδειγμα με τον αρχηγό της Νίκο Πολιά να συμπληρώνει τα 19,41 χλμ.
Σημαντική για την ομάδα είναι η δεύτερη θέση στους Έλληνες του Σπύρου Πατσιάλου με 27,01χλμ., και της πρώτης θέσης στις Ελληνίδες της Helen Galerakis με 19,53χλμ.
Την ομάδα αποτέλεσαν 11 μέλη που κάλυψαν 136,84χλμ.

Οι Έλληνες

Από τη χώρα μας υπήρχαν 145 συμμετοχές (τόσο Ελλήνων όσο και άλλων εθνικοτήτων που έτρεχαν στην Ελλάδα). Πρώτος ήταν ο Παναγιώτης Λαμπετίδης με 39,22χλμ., δεύτερος, όπως αναφέραμε, ο Σπύρος Πατσιάλος με 27,01χλμ. και τρίτος ο Αντώνης Νικολής με 24,73χλμ.
Στις γυναίκες εκτός από την πρώτη θέση της Galerakis έχουμε τη Μαρίτα Ευαγγελίδου με 13,94 χλμ. στη δεύτερη θέση και την Ιωάννα Κυρτάτου με 13,50 χλμ. στην τρίτη θέση.

Wings for Life World Run 2021
© Andreas Schaad για το Wings for Life World Run

Δηλώσεις

«Δεν έχω λόγια. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν πολύ μεγαλύτερος απ’ όσο ονειρευόμασταν. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ένα τεράστιο ευχαριστώ σε κάθε άνθρωπο που έτρεξε, περπάτησε ή ρόλαρε μαζί μας αυτή τη σημαντική μέρα,» δήλωσε η Anita Gerhardter, CEO της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Wings for Life. «Μαζί, γιορτάσαμε την ζωή και παράλληλα μαζέψαμε ένα πολύ μεγάλο ποσό για την θεραπεία των τραυματισμών στην σπονδυλική στήλη».

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος με το γεγονός ότι συμμετείχαν πάνω από 180.000 άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο για να τρέξουν μαζί για έναν καλό σκοπό,» δήλωσε ο Jon Ridgeon, CEO του αθλητικού τμήματος του Wings for Life και πρώην παγκόσμιας κλάσης αθλητής στα 110 μέτρα με εμπόδια από την Βρετανία, ο οποίος άκουσε τα καλά νέα για το ρεκόρ συμμετοχών ενώ βρίσκονταν στο Τόκιο.

«Είναι φανταστικό το γεγονός ότι με έξυπνες λύσεις, όπως μια εφαρμογή, ένα παγκόσμιο event όπως το Wings for Life World Run, μπορεί να διοργανωθεί αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο. Ήταν μια αχτίδα φωτός για όλους τους δρομείς και αθλητές του πλανήτη και ελπίζω πως αντίστοιχα events θα πραγματοποιούνται στο μέλλον και θα δίνουν την δυνατότητα στους ανθρώπους να συνεχίσουν τις αθλητικές τους δραστηριότητες κατά την διάρκεια της πανδημίας».

«Ειδικά για έμενα, που είμαι ένας άνθρωπος με τραυματισμό στην σπονδυλική στήλη, είναι πραγματικά υπέροχο ότι αποφάσισαν πάνω από 180.000 άνθρωποι να συμμετάσχουν στο Wings for Life World Run προκειμένου να συνεισφέρουν στο να βρεθούν θεραπείες για την σπονδυλική στήλη» δήλωσε ο τρείς φορές νικητής από την Σουηδία, ο Andersson. «Ο αγώνας αυτός έφερε τόση χαρά στην καρδιά μου και πραγματικά λατρεύω το γεγονός ότι αποτελώ μέρος αυτής της προσπάθειας. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσους συμμετείχαν γιατί συνεισέφεραν για έναν πολύ σημαντικό σκοπό. Οπότε, σας ευχαριστώ όλους σας!»

Ο αγώνας τελείωσε. Ζήτω ο νέος αγώνας!

Και τι ακριβώς περιμένεις όταν έχεις τελειώσει έναν αγώνα; Μα φυσικά να τον επαναλάβεις! Γι’ αυτό και οι διοργανωτές του Wings for Life World Run μέσω της εφαρμογής τους APP RUN δίνουν τη δυνατότητα στους δρομείς να κάνουν την εγγραφή τους για τον αγώνα της επόμενης χρονιάς, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Μαΐου του 2022.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γρήγοροι οι νικητές στο Αμβούργο, 2:30 ο Νικολακέας + Οι Έλληνες
Δείτε τις επιδόσεις στον γερμανικό Μαραθώνιο
Δεκάδες Έλληνες στον Μαραθώνιου του Βελιγραδίου
Όλοι οι χρόνοι σε όλα τα αγωνίσματα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο