Κενυατική επικράτηση στην Πόλη

Δείτε τι έγινε στον Istanbul Marathon την Κυριακή 8 Νοεμβρίου

Share
PHOTO/Courtesy

Ο Μαραθώνιος της Κωνσταντινούπολης, Istanbul Marathon, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Νοεμβρίου.

Νικητές αναδείχθηκαν οι Κενυάτες Benard Cheruiyot Sang με 2:11: 49 και η Diana Chemtai Kipyokei με 2:22:06 κάνοντας ουσιαστικά το νταμπλ για τη χώρα τους.

Ο αγώνας που έχει τη χρυσή ετικέτα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και πραγματοποιήθηκε για 42η χρονιά, αυτή τη φορά είχε μόλις 1.500 συμμετέχοντες, λόγων των γνωστών περιορισμών, ενώ έγινε χωρίς την παρουσία θεατών.

Μάλιστα, ενώ κάθε χρόνο έχουμε δεκάδες ελληνικούς τερματισμούς στον εν λόγω αγώνα, αυτή τη φορά δεν υπήρχε καμία συμμετοχή από Έλληνα ή Ελληνίδα δρομέα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων προστασίας, ο χώρος της εκκίνησης είχε μεγαλώσει σημαντικά κατά μήκος, οι ελίτ δρομείς πήραν διαφορετική εκκίνηση, ενώ οι υπόλοιποι δρομείς έπαιρναν εκκίνηση σε ομάδες των τεσσάρων ανά πέντε δευτερόλεπτα.

Ακόμα, από τις αλλαγές επηρεάστηκε και η διαδρομή, καθώς φέτος οι δρομείς έτρεξαν από το ευρωπαϊκό κομμάτι της πόλης προς το ασιατικό και πίσω μέσω της γέφυρας του Βοσπόρου.

Μάλιστα, η διαδρομή έγινε πιο δύσκολη κάτι που φάνηκε και από τα αρνητικά περάσματα των περισσότερων δρομέων, αλλά και των νικητών.

Η κούρσα των ανδρών ήταν κάπως πιο αμφίρροπη με τον δεύτερο αθλητή, τον επίσης Κενυάτη Felix Kimutai να τερματίζει μόλις 11 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή. Αντίθετα στις γυναίκες η Diana Kipyokei επικράτησε πιο άνετα αφήνοντας την Gebrekidan από την Αιθιοπία σχεδόν 2,5 λεπτά πίσω της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Pink Together 2024: Είμαστε μαζί!
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την εκδήλωση της Θεσσαλονίκης
Adidas Adizero Adios Pro Evo 1
Το record-breaker shoe ήρθε στην Ελλάδα
15ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος
Πιστοποιητικά συμμετοχής-επίδοσης & προσωποποιημένες φωτογραφίες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο