4ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου «Στα χνάρια του Δευκαλίωνα»

6-12-2015: Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου διοργανώνεται για άλλη μία φορά ο 4ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου «Στα χνάρια του Δευκαλίωνα» 22 & 8 χλμ.

Share

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου διοργανώνεται για άλλη μία φορά ο 4ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου «Στα χνάρια του Δευκαλίωνα» 22 & 8 χλμ.
Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

«Επιστρέφει για 4η συνεχή χρονιά τη Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, ο αγώνας ορεινού δρόμου «Στα χνάρια του Δευκαλίωνα». Πρόκειται για έναν αγώνα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που συνδυάζει τον αθλητισμό, το μύθο (Δευκαλίων),την ιστορία της περιοχής και τα πανέμορφα τοπία της. 
Γνωστοποιείται στους ενδιαφερομένους ότι θα υπάρχουν δύο διαδρομές ώστε οι αθλητές να μπορούν να επιλέξουν ανάλογα με τις δυνατότητες και την προπονητική τους κατάσταση. Πιο αναλυτικά, η μεγάλη διαδρομή θα έχει μήκος 22 χλμ. με υψομετρική διαφορά 1.200 μέτρα ενώ η μικρή διαδρομή θα έχει μήκος 8 χλμ. με υψομετρική διαφορά 550 μέτρα. 

Οι διαδρομές εναλλάσσονται μεταξύ μονοπατιών και δασικών χωματόδρομων ενώ δεν εμπεριέχουν κανένα επικίνδυνο ή τεχνικό πέρασμα. Μεγάλο μέρος της διαδρομής είναι κοινό με το διεθνές μονοπάτι Ε4, ενώ ένα κομμάτι περίπου 2 χλμ. διασχίζει το παρθένο δάσος της ορεινής ελάτης. Το μέγιστο υψόμετρο που φτάνει η μεγάλη διαδρομή είναι στα 1.650 μέτρα, όπου η θέα προς όλες τις πλευρές του ορίζοντα είναι μαγευτική. Οι κορυφές του Παρνασσού, Λιάκουρα, Γεροντόβραχος, Παλιοβούνα, το εντυπωσιακό οροπέδιο από το Λιβάδι Παρνασσού, αλλά και πιο μακριά οι κορυφές της Κίρφης και του Ελικώνα σε συνδυασμό πάντα με την ομορφιά του Κορινθιακού Κόλπου και των ορεινών όγκων της βόρειας Πελοποννήσου θα σας συνεπάρουν.

Στους αγώνες δύναται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες οι οποίοι κατά την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα ορεινού δρόμου,(6-12-2015), έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Οι τρείς κατηγορίες αθλητών θα είναι οι εξής: Ανδρών (18-40), Βετεράνων Ανδρών (41+). Γυναικών (18+) και (41+). Οι νικητές κάθε κατηγορίας θα λάβουν Κύπελλο και μετάλλιο ενώ κάθε αθλητής με έγκυρο τερματισμό θα λάβει αναμνηστικό μετάλλιο.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν στην ιστοσελίδα www.deucalionrace.gr στην οποία ο κάθε συμμετέχοντας θα μπορεί να  συμπληρώσει ηλεκτρονικά την υπεύθυνη δήλωση και τη δήλωση συμμετοχής. Το κόστος συμμετοχής ορίζεται στα 20 ευρώ για τη μεγάλη διαδρομή και στα 10 ευρώ για τη μικρή. Στην τιμή περιλαμβάνονται το δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, υποστήριξη, τροφοδοσία και ελαφρύ γεύμα κατά τον τερματισμό. Επιπλέον και για φέτος θα υπάρξει μεταφορά των αθλητών με λεωφορεία προς τους Δελφούς, με την καταβολή του αντιτίμου των 5 ευρώ.  

Οι ενδιαφερόμενοι αθλητές θα μπορούν να ενημερώνονται για όλα τα νέα του 4ου αγώνα ορεινού δρόμου «Στα χνάρια του Δευκαλίωνα» από την ιστοσελίδα www.deucalionrace.gr, από το επίσημο γκρουπ στο Facebook με ονομασία Στα χνάρια του Δευκαλίωνα, καθώς επίσης και με αποστολή ερωτημάτων ή αποριών στο e-mail:  [email protected].

Στο προσεχές διάστημα θα ακολουθήσουν νέα δελτία τύπου με πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του 4ου αγώνα ορεινού δρόμου «Στα χνάρια του Δευκαλίωνα», τα σημεία εκκίνησης και τερματισμού, την έναρξη υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής, την παραλαβή των αριθμών συμμετοχής, τα δρομολόγια και τα σημεία αναχώρησης των λεωφορείων προς τους Δελφούς κλπ.».

Διοργάνωση:
Σύλλογος Χιονοδρόμων-Ορειβατών Ιτέας – Κίρρας
Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δελφικές Αμφικτυονίες

Για πληροφορίες:
Γιάννης Παπαθανασίου
Τηλ.: 2265083101 – 6944396196
Μαρίνα Χασιώτη
Τηλ: 6939209980

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το περιβάλλον σε πρώτο πλάνο
Παλεύοντας για ένα καθαρότερο και ποιοτικότερο περιβάλλον διοργανώνεται στην Ποντοκώμη Κοζάνης ο 2ος Περιβαλλοντικός Αγώνας Δρόμου δείχνοντας την αντίθεσή τους στις περιβαλλοντικές αυθαιρεσίες της ΔΕΗ στην περιοχή.
27.000 δρομείς στο Βερολίνο!
Πάνω από 27.000 δρομείς από 94 διαφορετικές χώρες τερμάτισαν τον ημιμαραθώνιο του Βερολίνου, αγώνα που έχει καθιερωθεί να πραγματοποιείται στους δρόμους της γερμανικής πρωτεύουσας κάθε άνοιξη. Σε αυτούς προσθέστε και τους 170.000 θεατές και θα διαπιστώσετε ότι το τρέξιμο είναι με διαφορά ο μαζικότερος τρόπος άσκησης στη Γηραιά ήπειρο αλλά και ότι είναι συντριπτικά αποδεκτό από τον κόσμο.
32ος Δρόμος Θυσίας Διστόμου
29-5-2016: Ιστορικός αγώνας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Μνήμης των Σφαγιασθέντων Διστομιτών
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο