Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το μουσείο Μαραθωνίου

Σημαντική αύξηση των επισκέψεων ξένων αποστολών καθώς και μεμονωμένων τουριστών από όλο τον κόσμο σημειώνεται στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου από την αρχή του καλοκαιριού. Δείτε περισσότερα.

Share

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το μουσείο μαραθωνίου δρόμου
Σημαντική αύξηση των επισκέψεων ξένων αποστολών καθώς και μεμονωμένων τουριστών από όλο τον κόσμο σημειώνεται στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου από την αρχή του καλοκαιριού. Συγκεκριμένα το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν επισκεφτεί το Μουσείο δεκατέσσερις αθλητικές σχολές από τη Ρωσία όπως η Ντιναμό Μόσχας, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η φημισμένη Σχολή «Νεότητα της Μόσχας», η Nika, η Jantar, η Αtlant, η Flamingo, η Mocodzniz, η Kameta,η Μπριγκαντίνα, σχολή συγχρονικής κολύμβησης της Αγίας Πετρούπολης , σχολή πολεμικών τεχνών “Budokan”Μόσχας κ.α.

Επίσης επισκέφτηκαν το Μουσείο οργανωμένες ομάδες από τις ΗΠΑ, όπως Καλιφόρνια , Αλαμπάμα, φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας με τους καθηγητές τους, Κύπριοι ομογενείς του Λονδίνου, ομάδα Κυπρίων από το Δήμο Γερίου της Κύπρου με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης, γιατροί απ’ όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Μικροβιολογίας, εκπαιδευτικοί από την Λιθουανία, μαθητές από Ευρωπαϊκές Χώρες στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «COMENIUS», Εκκλησιαστικός Σύλλογος από τη Γαλιλαία, αθλητικό σχολείο από το Κίεβο, σχολή πολεμικών τεχνών «Budokan» από Μόσχα, αντιπρόσωποι των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών πρακτορείων της Μολδαβίας, αθλητικό σχολείο από την πόλη Μακαρέστι της Μολδαβίας, σχολείο από την πόλη «Κουταϊσι» της Γεωργίας, σχολείο από το Βουκουρέστι της Σερβίας και βέβαια πολλές ξένες Κινεζικές αποστολές από το Πεκίνο, και άλλες πόλεις της Κίνας όπως Xuzhou, Hangzhou, Taizhou κ.α.

Ο Δήμος Μαραθώνα και η Διεύθυνση του Μουσείου με όραμα και σχεδιασμό που στοχεύει στον εκσυγχρονισμό και την προσαρμογή της λειτουργίας του στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες των επισκεπτών, πέτυχε να προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου αποτελεί πλέον ένα σημαντικό κύτταρο πολιτισμού για τον τόπο μας. Αποτελεί όμως και επένδυση σε μια λογική εναλλακτικής μορφής τουριστικής ανάπτυξης βασισμένης στο Πολιτισμό και τον Αθλητισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2ο Olympic Stadium Run
29-10-2017: Αγώνες 5 & 10 χλμ. στο ΟΑΚΑ
4ο ATTIKA RUN & FUN Grand Prix - Παλαιό Φάληρο
1-6-2014: Λίγο πριν τον 4ο αγώνα της σειράς!
Ένα αθλητικό διήμερο στη Σφενδάμη
Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το διήμερο 28-29 Σεπτεμβρίου ο αγώνας περιπέτειας Sfendami Adventure Experience στη Σφενδάμη. Δείτε περισσότερες πληροφορίες.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο