Ανοίγουν οι εγγραφές για τον Ταύγετο

Aνοίγουν οι εγγραφές για τον Ταύγετο από σήμερα ανοίγουν οι εγγραφές για τους ορεινούς αγώνες με την ονομασία Taygetos Challenge που οργανώνουν για τρίτη συνεχή χρονιά, το κατάστημα 2407 Mountain Activities και η Trail Project.

Share

Aνοίγουν οι εγγραφές για τον Ταύγετο
Από σήμερα ανοίγουν οι εγγραφές για τους ορεινούς αγώνες με την ονομασία Taygetos Challenge που οργανώνουν για τρίτη συνεχή χρονιά, το κατάστημα 2407 Mountain Activities και η Trail Project. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, για φέτος μόνο, οι αγώνες αλλάζουν τη συνηθισμένη ημερομηνία τους και θα γίνουν το διήμερο 7-8 Απριλίου. Επίκεντρο όλων των διαδρομών και πάλι η πανέμορφη Καρδαμύλη.

Το Σάββατο 7 Απριλίου θα γίνει ο Κάθετος αγώνας με την ονομασία Vertical Speed ο οποίος μπορεί να είναι πολύ μικρός αλλά είναι αρκετά απαιτητικός ενώ το αποτέλεσμα επηρεάζει την τελική κατάταξη στο Challenge αφού οι βαθμοί που κερδίζουν οι αθλητές αναλόγως της θέσης τους προστίθενται στον αγώνα της Κυριακής ώστε να βγουν οι νικητές και η τελική κατάταξη.

Την Κυριακή 8 Απριλίου οι αθλητές έχουν να επιλέξουν μεταξύ δύο διαδρομών. Την Marathon με μήκος 35 χλμ ή την Experience με μήκος 19 χλμ. Από φέτος όμως προστίθεται και μία τρίτη διαδρομή με την ονομασία Fun η οποία απευθύνεται στους συνοδούς αλλά και τους αρχάριους αθλητές οι οποίοι θα επιθυμούσαν να πάρουν μία μικρή γεύση των μεγαλύτερων διαδρομών. Με μήκος 4 χλμ, κινείται περιφερειακά της Καρδαμύλης και στο ψηλότερο σημείο της, υψόμετρο περίπου 250 μέτρα, προσφέρει μοναδική θέα της περιοχής. Πιστεύουμε πλέον πως δεν έχει κανείς δικαιολογία ώστε να μην πάρει τα αθλητικά του παπούτσια μαζί!
Η μεγάλη είδηση όμως για τον φετινό αγώνα είναι η παρουσία της ελίτ αγωνιστικής ομάδας της Salomon. Οι 15 περίπου αθλητές από όλο τον κόσμο που την απαρτίζουν, θα βρίσκονται για ολιγοήμερες διακοπές στην περιοχή και θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους στον αγώνα. Αθλητές που τους βλέπουμε στα βάθρα των αγώνων παγκοσμίου ενδιαφέροντος, με χαλαρή διάθεση, θα τρέξουν έναν αγώνα που για αυτούς θα είναι μία δυνατή προπόνηση και χωρίς το άγχος της επίδοσης. Η τέλεια ευκαιρία να τους συναναστραφούμε, να τους γνωρίσουμε και να μάθουμε πολλές λεπτομέρειες του τρόπου ζωής και προετοιμασίας τους.
Τα καλά όμως ξεκινάνε την Παρασκευή το βράδυ με ένα σούπερ πάρτι, όπου είσαστε όλοι προσκεκλημένοι, στο μπαράκι Tikla, με ζωντανή μουσική, θα χαλαρώσουμε και θα προετοιμαστούμε για ένα υπέροχο, με πολύ ένταση, διήμερο!
 
Οι νικητές ανά κατηγορία του αγώνα θα πάρουν Κύπελλο και μετάλλιο ενώ σε όλους θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού. Το παραδοσιακό pasta party θα γίνει το Σάββατο βράδυ στις ταβέρνες της περιοχής και όπως κάθε χρόνο θα υπάρχουν τιμές προσφοράς για όλους από τα καταλύματα της περιοχής.
Ο πρώτος Έλληνας νικητής της γενικής και ένας τυχερός από κλήρωση θα κερδίσουν τη συμμετοχή τους σε έναν αγώνα του εξωτερικού. Λεπτομέρειες για το ταξίδι θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα.
Το κόστος συμμετοχής στους αγώνες παραμένει στα 20 ευρώ για τον Vertical και τον  Marathon ή τον Experience, και στα 10 ευρώ για όποιον συμμετάσχει στον Vertical και στον Fun.
Κάθε νέα ανακοίνωση για την εκδήλωση αλλά και αναλυτικές λεπτομέρειες για τους κανονισμούς, τις διαδρομές, τα καταλύματα, τον τρόπο εγγραφής και τον τρόπο πρόσβασης στην Καρδαμύλη, θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.trailproject.gr
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
8ος Αγώνας Αγχαίου Όρους
Δείτε περισσότερα
Λασσάνειος Δρόμος 2020
Ημιμαραθώνιος και αγώνας 5χλμ. στην Κοζάνη
4ο Veikou Trail
19-1-2020: Ορεινός αγώνας στο Άλσος Βεΐκου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο