Κάθετο σπριντ – Λάβετε θέσεις!

Το πρώτο Κάθετο Χιλιόμετρο στην Ελλάδα βρίσκεται ήδη στην τελική ευθεία! Το σαββατοκύριακο, 120 δρομείς θα πάρουν εκκίνηση από την παραλία του Λουτρακίου για τον πιο μικρό αγώνα βουνού! 5,8χλμ. και 1.000μ υψομετρική διαφορά, στην πιο γρήγορη αγωνιστική ανάβαση! Ανάμεσα τους ο “παγκόσμιος” Κίλιαν Ζορνέτ, ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, ο έμπειρος Νίκος Καλοφύρης και ο ανεβασμένος Ογκένι Ταφέσε. Δείτε το πρόγραμμα.

Share
Όλα είναι έτοιμα για το πρώτο Κάθετο Χιλιόμετρο στην Ελλάδα και το Λουτράκι έχει φορέσει τα καλοκαιρινά του για να υποδεχτεί τους δρομείς που θα λάβουν μέρος. Ο καιρός προβλέπεται πολύ καλός, αρκετά δροσερός, με μέτριους ΒΔ ανέμους, βοηθώντας την προσπάθεια όλων!
Το πρόγραμμα του αγώνα έχει ως εξής:

Κυριακή
06:30-8:00 Λειτουργία γραμματείας για παραλαβή αριθμών στην πλατεία 25ης Μαρτίου, την οποία θα συναντήσετε επί της κεντρικής λεωφόρου του Λουτρακίου, μετά από περίπου 5χλμ από την έξοδο της Εθνικής Οδού (δε στρίβετε πουθενά!).
8:15 Τεχνική ενημέρωση.
8:30 Πρώτη εκκίνηση.
8:31 Δεύτερη εκκίνηση.
8:35 Τρίτη εκκίνηση.
Εκτός από το πρώτο γκρουπ που θα αποτελέσει τους πλέον γρήγορους αθλητές (περίπου 20 άτομα), τα υπόλοιπα δύο γκρουπ θα δημιουργηθούν αλφαβητικά ξεκινώντας από την κατηγορία Α1 και καταλήγοντας στη Γ2.
10:00-11:00 Επιβίβαση στα λεωφορεία ύστερα από 3χλμ κατηφορικό δασωμένο μονοπάτι στο χωριό Πίσσια με κατεύθυνση το Λουτράκι-Εκκίνηση (διάρκεια δρομολογίου 25-30′)
12:30 Απονομές στο ξενοδοχείο Poseidon Resort, μόλις 5′ μετά το Λουτράκι με κατεύθυνση την Περαχώρα.

Μεγάλος Χορηγός του 1ου Vertical Kilometer είναι το εξειδικευμένο κατάστημα αθλημάτων αντοχής (τρέξιμο-ποδήλατο-κολύμπι) Pulse100 (Λ.Τατοΐου 102 Ν.Ερυθραία) ενώ την ενεργειακή τροφοδοσία μας την εξασφάλισε για ακόμα μια φορά η εταιρεία HIGH5.

Αναφορικά με την εκδήλωση της Salomon το Σάββατο, αυτή αφορά μόνο τους τυχερούς νικητές του διαγωνισμού και δεν θα γίνει ανοιχτή προπόνηση με τον Κίλιαν.

 

Η μάχη για τις πρώτες θέσεις, η δοκιμασία της παρατεταμένης κλίσης, το πείσμα των πιο αδύναμων αθλητών θα είναι τα κύρια θέματα συζήτησης στο καταπράσινο Οροπέδιο των 1.000 μ. αλλά και όσο θα κατεβαίνουμε στο μονοπάτι της επιστροφής. Όλα μαζί θα καταγραφούν στο πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, τόσο φωτογραφικά όσο και με εναέριες λήψεις βίντεο!

Το αμιγώς αγωνιστικό σκέλος έχει ως σημαντικότερα στοιχεία την ώρα εκκίνησης στις 8:30 από την παραλία του Λουτρακίου, έναν ενδιάμεσο σταθμό τροφοδοσίας με νερό, ισοτονικό και ενεργειακό τζελ στα μισά της διαδρομής (τόσο σε μήκος όσο και υψομετρικά) και έναν ακόμα στον τερματισμό με νερό, χυμό και σάντουιτς, καθώς και την κατάβαση μετά τον τερματισμό για περίπου 3χλμ προς την άσφαλτο απ’όπου πούλμαν θα μας οδηγήσουν στην εκκίνηση του αγώνα.
Οι αναγκαίες κλίσεις των VerticalKilometer προϋποθέτουν κάποια ώρα περπάτημα μετά τον τερματισμό, σχεδόν σε όλους τους αντίστοιχους αγώνες του εξωτερικού.

Μετά το αγωνιστικό σκέλος, θα κατευθυνθούμε στο σημείο της εκκίνησης και θα χαλαρώσουμε στη βραβευμένη παραλία του Λουτρακίου ενώ νωρίς το μεσημέρι, θα γίνουν οι απονομές του αγώνα σε πολυτελές ξενοδοχείο. Εκεί θα χειροκροτήσουμε τους νικητές και θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Κίλιαν και όλη τη διεθνή αποστολή της Σάλομον απολαμβάνοντας ένα δροσιστικό ποτό στο χώρο της πισίνας.

Ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, σε ένα γιορτινό τριήμερο για το Ορεινό Τρέξιμο!
Αγώνας, εκδηλώσεις, προβολές, γνωριμίες, όλα γύρω από το trailrunning!

Περισσότερα για τη διοργάνωση του πρώτου αγώνα “κάθετου χιλιομέτρου” στη χώρα μας μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα www.verticalkilometer.gr που θα φιλοξενήσει το 1ο Vertical Kilometer στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζει η International Skyrunning Association.
Πρόκειται για έναν απαιτητικό και σύντομο αγώνα βουνού, με το μήκος του να φτάνει μόλις τα 5.8χλμ, και με αφετηρία την παραλία του Λουτρακίου να έχει τερματισμό στα 1.000μ υψόμετρο.

Οι διοργανωτές ενημέρωσαν την ISF για το νέο αγώνα και από την πλευρά τους εκφράσθηκε ενθουσιασμός στην ιδέα του απόλυτου Vertical στον κόσμο, καθώς είναι το μοναδικό με εκκίνηση σε μηδενικό υψόμετρο από το επίπεδο της θάλασσας!
Αυτό δίνει μια ακόμη προοπτική για τις επόμενες χρονιές και το κίνητρο να γίνουν ακόμα περισσότερα πράγματα στον αγώνα αυτό.

Οι εγγραφές του αγώνα ξεκίνησαν! Λάβετε Θέσεις με τους καλύτερους Έλληνες αθλητές στο 100άρι του ορεινού τρεξίματος!
www.verticalkilometer.gr

Για τη διοργάνωση
Αλέξης Μακρόπουλος – Ασημίνα Συλαίου

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
People RUN
14-6-2015: Αγώνας “γιορτή” στο Πάρκο Τρίτση
Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019, Εκκίνηση Άγαλμα Αθηνάς στις 09:30
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο