Ένα υπερπλήρες γεύμα, ιδανικό για δρομείς, πλούσιο σε πρωτεΐνες και χαμηλό σε λίπος. Η προσθήκη των λαχανικών θα σας δώσει, επιπλέον, πολύτιμες βιταμίνες και μέταλλα.
Μερίδες: 2
ΥΛΙΚΑ:
2 μπούτια κοτόπουλο ψιλοκομμένα (250 γρ. το καθένα)
2 τμχ. ντομάτες σε μικρά καρέ
200 γρ. παπαρδέλες
1 τμχ. καρότο σε μικρά καρέ
100 γρ. αρακάς
1 κρεμμύδι ξηρό ψιλοκ.
2 σ.κ. σκόρδο ψιλοκ.
½ κ.γ. θυμάρι φρέσκο
½ κ.σ. πάστα ντομάτας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κούπα ζωμός κοτόπουλου
ανάλογο αλάτι/πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τοποθετούμε στη φωτιά μια μέτρια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για να βράσουμε τις παπαρδέλες. Μέχρι να ετοιμαστεί το νερό, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα μπουτάκια κοτόπουλου, τα οποία έχουμε προηγουμένως ξεκοκαλίσει, αφαιρέσει την πέτσα και τα έχουμε ψιλοκόψει με το μαχαίρι (σε πολύ μικρά καρέ). Μόλις το κοτόπουλο ροδίσει προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα και σβήνουμε με τον ζωμό κοτόπουλου. Προσθέτουμε τα λαχανικά, το θυμάρι και την πάστα ντομάτας και αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά. Τέσσερα λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός από τις παπαρδέλες, τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε στο σκεύος με το κοτόπουλο που βράζει. Αφήνουμε να γλασάρουν μαζί με το κοτόπουλο, συμπληρώνοντας αν χρειαστεί λίγα υγρά και λίγο ελαιόλαδο, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα ζουμερό και δεμένο αποτέλεσμα.
Για να δείτε θέματα υγείας ειδικά για δρομείς πατήστε εδώ.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 1832 / 610 kcal
Πρωτεΐνες: 111 / 37 γρ.
Υδατάνθρακες: 158 / 52,6 γρ.
Λίπη: 54 / 18 γρ.
Δημοσίευση στο Runner 99, του Θοδωρή Μήτση, www.theodoremitsis.gr