Quinoa Boost

Δροσερή σαλάτα με μούσμουλα, αμύγδαλα και ποικιλία από baby φύλλα

Share

Ένα φαινομενικά απλό, αλλά ουσιαστικά, πλούσιο πιάτο για πριν την προπόνηση

ΥΛΙΚΑ:
10 τμχ. μούσμουλα *
60 χλμ. αμύγδαλα ωμά
200 γρ. μείγμα σαλάτας (μεσκλάν)
100 γρ. κινόα κόκκινη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 1/2 κ.σ. ξύδι λευκό
1/2 κ.σ. μέλι
ανάλογο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε την κινόα (αφού την ξεπλύνουμε πολύ καλά με κρύο νερό) σε ζωμό λαχανικών ή νερό σε αναλογία 1 προς 2 (1 κινόα – 2 νερό). Αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά. Σε σκεύος ανάμειξης τοποθετούμε το μείγμα σαλάτας από μικρά φύλλα (υπάρχει έτοιμο στα super market), τα μούσμουλα πλυμένα και καθαρισμένα από το κουκούτσι τους και τέλος τα αμύγδαλα και την κινόα. Σε άλλο σκεύος αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με το ξύδι, το μέλι και ανάλογο αλάτι. Μαρινάρουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε ανάλογα.

Για να δείτε θέματα υγείας ειδικά για δρομείς πατήστε εδώ.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 1104 / 552 kcal
Πρωτεΐνες: 26 / 13 γρ.
Υδατάνθρακες: 85 / 42,5 γρ.
Λίπη: 61,8 / 30,9 γρ.

* Μπορείτε να επιλέξετε άλλα φρούτα εποχής όπως ξερά σύκα ή νεκταρίνια κάτι που διαφοροποιεί, όμως, τα διατροφικά στοιχεία της συνταγής.

Δημοσίευση στο Runner 91, του Θοδωρή Μήτση, https://www.theodoremitsis.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mushrooms sauce pasta
Παστιτσάκι με πεννάκι ριγέ λαχανικών «ΗΛΙΟΣ», με σάλτσα μανιταριών & κρέμα «Ζεμύθα»
Lemon cheesecake
Cheesecake λεμονιού με μέλι, γκρανόλα και ρόδι
Βaked rice
Φουρνιστό ρύζι μπασμάτι με μυρωδικά, φιστίκια κάσιους & ξύσμα λεμονιού
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο