Σπουδαία επίδοση από τον Remi Bonnet σε αγώνα Vertical

Δείτε το κατόρθωμα του Ελβετού

Share

Έσπασε τα χρονόμετρα ο Ελβετός αθλητής της Salomon, Remi Bonnet, σε αγώνα κάθετου χιλιομέτρου, αυτούς που στις διοργανώσεις συναντάμε ως “Vertical”.

O Βοnnet συμμετείχε στον γνωστό αγώνα La Fouly στην Ελβετία που είναι και από τους πλέον ξακουστούς αγώνες κάθετου χιλιομέτρου και τερμάτισε σε 27:29 που είναι η καλύτερη επίδοση που έχει γίνει ποτέ σε τέτοιου τύπου αγώνα.

Ο Ελβετός πριν από μία εβδομάδα είχε σημειώσει και πάλι μία εξαιρετική επίδοση σε παρόμοιο αγώνα με 28:29.

Το κοινό χαρακτηριστικό των αγώνων Vertical είναι πως έχουν 1.000μ. θετικής υψομετρικής, εξού και “κάθετο χιλιόμετρο”, καθώς αυτό αφορά στην υψομετρική διαφορά, και όχι στην απόσταση.

Έτσι, η απόσταση ποικίλλει ανάλογα με τις κλίσεις της εκάστοτε διαδρομής. Συνεπώς, είναι δύσκολο να συγκριθούν όλες οι διαδρομές μεταξύ τους.

Στον συγκεκριμένο αγώνα που διεξάγεται στην Ελβετία, και είναι ίσως ο πιο γνωστός αγώνας κάθετου χιλιομέτρου, η απόσταση είναι 1.900μ.

Ο Βonnet θεωρείται πάντως τοπικός ήρωας στην περιοχή καθώς κάθε χρόνο θριαμβεύει στον εν λόγω αγώνα, ενώ γνωρίζει πολύ καλά τη διαδρομή καθώς την έχει διασχίσει περισσότερες από 50 φορές!

Δείτε ένα παλαιότερο βίντεο της Salomon από τον συγκεκριμένο αγώνα:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
44ος Αγώνας Δρόμου Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού: Άνοιγμα εγγραφών
Αγώνες για μικρούς και μεγάλους στους δρόμους της Φιλοθέης-Ψυχικού
SALOMON MOUNTAIN CUP 2026: Πάρνηθα
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 28/2-1/3
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο