Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος «Ξεσκουριάζω» 2024: Το πρόγραμμα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι συμμετέχοντες

Share

Η διοργάνωση του Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος «Ξεσκουριάζω» 2024 μας ενημερώνει για το πρόγραμμα, τους χάρτες και τα υψομετρικά των διαδρομών.

Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος «Ξεσκουριάζω» 2024: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι συμμετέχοντες

Οι μέρες πλησιάζουν για το 11ο ΞεΣκουριάΖω και εμείς ετοιμαζόμαστε με ιδιαίτερη ανυπομονησία να υποδεχτούμε για άλλη μια χρονιά ανθρώπους κάθε ηλικίας, από κάθε γωνιά της χώρας αλλά και έξω από τα σύνορα αυτής.

Ετοιμαζόμαστε να σας υποδεχτούμε σε έναν αγώνα που δεν είναι απλά ένα αθλητικό γεγονός, αλλά είναι ένας αγώνας για τα δάση, το νερό, τη ζωή! Το ΞεΣκουριάΖω ήταν, είναι και θα παραμείνει αφιερωμένο στον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού-χαλκού που απειλεί το βουνό, τα νερά, τις ζωές των κατοίκων της Χαλκιδικής και της ευρύτερης περιοχής. Ο Σύλλογος Γυναικών Μεγάλης Παναγίας, διοργανώνει το ΞεΣκουριάΖω, κάθε χρόνο από το 2013, στο όρος Κάκαβος. Σκοπός μας, η προώθηση του αθλητισμού, η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και η σωτηρία του περιβάλλοντος, ως πηγή ζωής και χαράς για όλους/ες και για πάντα.

Μικρή Τροποίηση Διαδρομών – Τεχνική Περιγραφή

Με τις νέες παραχωρήσεις 400 στρεμμάτων δάσους στην Eldorado, τις νέες αποψιλώσεις, την καταστροφή να συνεχίζεται και νέους φράχτες να υψώνονται, οδηγηθήκαμε σε μικρή τροποποίηση των διαδρομών προσπαθώντας να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα ανακοινωμένα χαρακτηριστικά τους. Οι διαδρομές διαμορφώνονται σε 25km/+1200m και 15km/+620m. Ζητούμε την κατανόηση αλλά και τη στήριξη σας καθώς η αλλαγή αυτή δεν αποτελεί δική μας επιλογή αλλά οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην καταστροφή που βιώνουμε καθημερινά στην περιοχή μας.

Οι τεχνικές περιγραφές στο site της διοργάνωσης (xeskouriazo.gr) έχουν ανανεωθεί και αφορούν τις νέες διαδρομές.

Δείτε παρακάτω χάρτες και υψομετρικά:

Παραλαβή Αριθμών & Πακέτων Συμμετοχής

Απότο Σάββατο 05 Οκτώβρη, στο θέατρο της Μεγάλης Παναγίας, θα μοιράζονται πακέτα συμμετοχής στις ώρες 17:30-20:00. Την Κυριακή η γραμματεία θα λειτουργεί από τις 08:00 στην πλατεία της Μεγάλης Παναγίας εξυπηρετώντας τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες στους αγώνες. Δέκα λεπτά πριν την έναρξη κάθε αγώνα θα γίνει η απαραίτητη τεχνική ενημέρωση από μέλη της διοργάνωσης. Παρακαλούμε να τηρηθούν οι ώρες προσέλευσης, ιδιαίτερα κατά τη μέρα διεξαγωγής του αγώνα.

Εκκινήσεις – Αγωνιστική Δράση

ΞεΣκουριάΖω Trail 2024, 06 Οκτώβρη, Μεγάλη Παναγία

  • 25km (+1200m) / ITRA & Utmb Index | Εκκίνηση: 10.00πμ.
  • 15km (+620m) / ITRA | Εκκίνηση: 11.30πμ
  • 5km Road Race | Εκκίνηση 11.15πμ

Στο site της διοργάνωσης (xeskouriazo.gr) θα υπάρχουν live αποτελέσματα

Βραβεύσεις

Σε όλους τους αθλητές θα δοθούν αναμνηστική συμμετοχής.

Κατηγορίες στον αγώνα 25km

  • Γενική Κατηγορία
  • Κατηγορία 18-34 (έως και έτος 1990)
  • Κατηγορία 35-49 (έτη 1975-1989)
  • Κατηγορία 50+ (από έτος 1974 και μεγαλύτεροι/ες)
  • Ηλιακιακή διάκριση (μεγαλύτερος συμμετέχων)

Κατηγορίες στον αγώνα 15km

  • Γενική Κατηγορία
  • Κατηγορία 50+
  • Ηλιακιακή διάκριση (μεγαλύτερος συμμετέχων)

Κατηγορίες στον αγώνα 5km

  • Γενική Κατηγορία

Υγειονομική Κάλυψη

Κάθε συμμετέχων τρέχει με δική του ευθύνη, θα πρέπει να έχει εξετασθεί πρόσφατα από γιατρούς, να χαίρει άκρας υγείας και να είναι σε κατάσταση να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις κάθε αγώνα.

Στην ασφάλεια του αγώνα θα συμβάλει και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με μέλη της που θα βρίσκονται κατά μήκος των διαδρομών των 15km, 25km καθώς και στην εκκίνηση/τερματισμό των αγώνων. Εθελοντές γιατροί θα βρίσκονται επίσης στο σημείο εκκίνησης/τερματισμού. Τέλος στα στα Bibs που θα παραλάβουν οι συμμετέχοντες θα υπάρχουν τηλέφωνα ανάγκης.

Εκδηλώσεις

Αμέσως μετά τις απονομές, θα πραγματοποιηθεί γλέντι στην πλατεία Χοροστάσι της Μεγάλης Παναγίας με την παραδοσιακή μπάντα Δρομολάγνοι.

Τρέχουμε για το Περιβάλλον
Τρέχουμε για τη Ζωή.
Τρέχουμε ενάντια στην καταστροφή

More Info.
www.xeskouriazo.gr
Instagram / Facebook

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
1ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Δράμας
Ξεχωριστό διήμερο με χρώμα αθλητισμού και πολιτισμού στην πόλη του νερού!
Πάνω από 100 Έλληνες στον BMW Berlin Marathon
Δείτε τις επιδόσεις τους
Open Door Run 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο