Τουρκικό χρώμα στο Ευρωπαϊκό Ανωμάλου

Οζμπιλέν και Καν θριαμβευτές στο Σαμορίν της Σλοβακίας

Share

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου στην πόλη Σαμορίν της Σλοβακίας. Στους αγώνες έλαβαν μέρος αρκετά καλοί “αντοχιτζήδες” από πολλές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, ενώ η χώρα μας απείχε για μία ακόμα φορά.

Οι αγώνες έλαβαν χώρα σε μία ειδικά διαμορφωμένη πίστα με χόρτα και ορισμένα φυσικά εμπόδια ενώ επικρατούσαν χαμηλές θερμοκρασίες και αέρας. Μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν τόσο ο Κάαν Κίγκεν Οζμπιλέν, ο οποίος επικράτησε στους άνδρες όσο και η Γιασεμίν Καν. Και οι δύο δρομείς βέβαια, προέρχονται από την Αφρική και έχουν πολιτογραφηθεί Τούρκοι σαρώνοντας τις διακρίσεις και τα μετάλλια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Φυσικά, το έργο τους δεν ήταν πολύ εύκολο. Ο Οζμπιλέν δυσκολεύτηκε αρκετά να κάμψει την αντίσταση τόσο του Ισπανού Μεκάαλ που ακολούθησε, ενώ τρίτος μόλις λίγα δευτερόλεπτα πιο πίσω, ήταν ο εξαιρετικός 5άρης Άντι Μπούτσαρτ από τη Σκωτία, ο οποίος αγωνίστηκε βέβαια, με τη Μ. Βρετανία. 

Στις γυναίκες, η Γιάσεμιν Καν ήταν η μεγάλη νικήτρια επαναλαμβάνοντας την περσινή της νίκη. Η πρώην Κενυάτισσα πήρε σχετικά νωρίς τα ηνία του αγώνα και κράτησε τη σχετικά μικρή, αλλά σταθερή διαφορά της μέχρι τέλους, αφήνοντας δεύτερη τη Νορβηγίδα Γκρόβνταλ, η οποία διακρίνεται σταθερά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, και τρίτη τη Μεράφ Μπάχτα από τη Σουηδία, η οποία έχει κι αυτή αφρικανικές ρίζες.

Στις μικρότερες κατηγορίες, ξεχώρισε το 1-2 που έκαναν οι Γερμανίδες Ρεχ και Κλόστερχαφεν στην κατηγορία των Κ23. Και οι δύο αθλήτριες που έχουν δείξει εξαιρετικά στοιχεία προπονούνται μαζί, ενώ η Κλόστερχαφεν πέρυσι είχε μία καταπληκτική χρονιά, κερδίζοντας το ευρωπαϊκό ανωμάλου στην ίδια κατηγορία και κλείνοντας τη χρονιά με μία εντυπωσιακή επίδοση στα 3.000μ. με 8:29.89 αλλά και στα 1.500μ. με 3:58.92.

φωτο:  (Getty Images) © Copyright

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή ο Haspa Marathon Hamburg!
Κορυφαίες συμμετοχές και Έλληνες στον αγώνα
Jeff Aston: Πάντα παρών στον Μαραθώνιο του Λονδίνου
Τερμάτισε τον 44ο του Μαραθώνιο στα 80 του!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο