Πολύ καλή παρουσία οι Έλληνες αθλητές στο Ευρωπαϊκό Εφήβων-Νεανίδων

Καλάκος και Μηλιαράς ξεχώρισαν στις μεσαίες αποστάσεις, χρυσός ο Τεντόγλου

Share

Στο Γκροσέτο της Ιταλίας πραγματοποιήθηκε το περασμένο τετραήμερο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας Κάτω των 20, δηλαδή Εφήβων-Νεανίδων. Στους αγώνες η ελληνική αποστολή τα πήγε περίφημα με πολύ καλά πλασαρίσματα και δύο μετάλλια, ενώ ξεχώρισαν και οι δρομείς των μεσαίων αποστάσεων.

Συγκεκριμένα, ο Θάνος Καλάκος στα 800μ. ήταν εντυπωσιακός σε προημιτελικό και ημιτελικό αφού πέρασε σχετικά εύκολα στον τελικό σημειώνοντας μάλιστα νέο πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων στον ημιτελικό με 1:48.59.

Στον μεγάλο τελικό έμεινε στην 7η θέση με 1:50.01 και έδειξε ότι μπορεί να πρωταγωνιστεί και σε διεθνές επίπεδο.

Στα 1.500μ. ο 17χρονος Γιώργος Μηλιαράς, ο οποίος μάλιστα ανήκει στη μικρότερη ηλικιακή κατηγορία, αυτή των Παίδων, κατάφερε να μπει στον μεγάλο τελικό όπου κατέλαβε την 11η θέση σε μία κούρσα τακτικής με 3:59.41. Στον ημιτελικό μάλιστα έτρεξε πολύ κοντά στο ρεκόρ του σε 3:48.88.

Στα ημιτελικά του ίδιου αγωνίσματος έλαβε μέρος και ο Χρήστος Παπούλιας ο οποίος όμως έμεινε εκτός τελικού τερματίζοντας σε 3:59.99.

Το χρυσό μετάλλιο κατέλαβε στο μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου με καλύτερο άλμα στα 8.07μ., ενώ ο Οδυσσέας Μουζενίδης ήταν χάλκινος στη σφαίρα. Πολύ καλή παρουσία είχε όμως και η εθνική ομάδα σκυταλοδρομίας 4×100 που κατέλαβε την 6η θέση με νέο πανελλήνιο ρεκόρ 40.40.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο