Ημιμαραθώνιος, ο επόμενος στόχος;

Αγώνες ημιμαραθωνίου τις επόμενες εβδομάδες στην Ελλάδα

Share

Ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου σε έναν ημιμαραθώνιο; Δες ποιες είναι οι αγωνιστικές σου επιλογές για έναν αγώνα ημιμαραθώνιου τις επόμενες εβδομάδες στην Ελλάδα και……. καλή επιτυχία.

18 – 19 Φεβρουαρίου
Ας ξεκινήσουμε με την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου όπου στο Αγρίνιο διεξάγεται ο 10ος Ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης»  που γίνεται στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα μαραθωνοδρόμου, με τη διαδρομή να ξεκινά από τη θέση Βαριά (Δογρή), σε μία παραλίμνια διαδρομή, ενώ ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημοκρατίας Αγρινίου.

25 – 26 Φεβρουαρίου
Τώρα το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στην μακρινή Άρνισσα μια κωμόπολη του Δήμου Έδεσσας πραγματοποιείται για 7η φορά Ημιμαραθώνιος στην μαγευτική λίμνη Βεγορίτιδα στους πρόποδες του χιονισμένου Βόρα-Καϊμακτσαλάν. 

4 – 5 Μαρτίου
Αυτό το Σαββατοκύριακο οι επιλογές είναι πολλές. Συγκεκριμένα την Κυριακή 5 Μάρτη ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθήνας θα πραγματοποιήσει για 40η φορά τον Αγώνα Δρόμου Υγείας 20 χλμ. σε μια διαδρομή επί της παραλιακής οδού με εκκίνηση και τερματισμό στο στάδιο του Αγ. Κοσμά.

Στο Ναύπλιο τώρα, στο πλαίσιο του Μαραθωνίου θα υπάρχει και αγώνας Ημιμαραθωνίου σε μια όμορφη παραλιακή διαδρομή.

Την ίδια μέρα, στην Πιερία διεξάγεται ο 8ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Δίον» οπού οι αθλητές καλούνται να τρέξουν σε μια πανέμορφη διαδρομή, μέσα από 5 διαφορετικά χωριά.

Στη  συνέχεια και συγκεκριμένα στη Μακρακώμη γίνεται ο 2ος Ημιμαραθώνιος Σπερχειού «Αθανάσιος Ακρίδας» με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την κεντρική πλατεία Σπερχειάδας.

Τέλος για αυτό το Σαββατοκύριακο, νοτιότερα στην Κρήτη δίνεται εκκίνηση στον 11ο Κνώσειο Ημιμαραθώνιο.

11 – 12 Μαρτίου
Στα Τρίκαλα, την Κυριακή 12 Μαρτίου ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων θα πραγματοποιήσει τον 10ο Επετειακό Ημιμαραθώνιο Δρόμο «Θανάσης Σταμόπουλος», με εκκίνηση κάτω από τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων στην Καλαμπάκα και τερματισμό στην Κεντρική Πλατεία της πόλης των Τρικάλων.

18 – 19 Μαρτίου
Για αυτό το Σαββατοκύριακο, ο μοναδικός ημιμαραθώνιος αγώνας διεξάγεται στην Αθήνα για 6η συνεχή χρονιά σε μια διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

25 – 26 Μαρτίου
Στην Αρχαία Ολυμπία την Κυριακή 26 Μαρτίου , στο πλαίσιο του 3ου Μαραθωνίου θα υπάρχει και αγώνας Ημιμαραθωνίου με  εκκίνηση στον Πύργο και τερματισμό στην ιστορική Αρχαία Ολυμπία.

Την ίδια μέρα, στο Αίγιο θα διεξαχθεί ο 6ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου – Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα με την προκήρυξη του αγώνα.

Επιπλέον, στην Άρτα θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά “Ο Δρόμος του Γεφυριού” με αγώνα ημιμαραθώνιου.

1 – 2 Απριλίου
Αυτό το Σαββατοκύριακο οι αγωνιστικές επιλογές είναι δυο.

Ξεκινώντας, στην μακρινή Κρήτη την Κυριακή 2 Απριλίου πραγματοποιείται ο «23ος Αγώνας Δρόμου Κουδουμά» επί ανωμάλου εδάφους 22,5 χλμ με χαρακτηριστικό τα 9χλμ ανηφόρα από την εκκίνηση στο χωριό Στέρνες στα 310μ. υψόμετρο, μέχρι την ορεινή περιοχή Σώπατα στα 1100μ. και την κατηφόρα 13,5 χλμ με τερματισμό την Ι.Μ. Κουδουμά δίπλα στη θάλασσα.

Την ίδια μέρα στην Ναύπακτο σαν επιλογή υπάρχει ο 3ος Ημιμαραθώνιος Ναυπάκτου – Lepanto Run οπού λεπτομέρειες αναμένονται με την επίσημη προκήρυξη του αγώνα.

8 – 9 Απριλίου
Τέλος, την Κυριακή 9 Απριλίου, στην Ρόδο, στο πλαίσιο του 4ου Μαραθωνίου σημαντική αλλαγή στη φετινή διοργάνωση αποτελεί η διεξαγωγή Ημιμαραθώνιου με αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία Ελευθερίας.

*περιλαμβάνονται αγώνες από 20 – 22,5  χλμ. από τις 19/2/2017 έως τις 9/4/2017.

Αν γνωρίζεις κάποιον αγώνα που θα πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο διάστημα και δεν τον βλέπεις στο άρθρο, παρακαλούμε επικοινώνησε μαζί μας στο [email protected].

Αν θέλετε να δείτε προπονητικές συμβουλές αλλά και πρόγραμμα προπόνησης για τον Ημιμαραθώνιο πατήστε εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
16ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος
Δείτε το ευχαριστήριο μήνυμα της διοργάνωσης
17ος Μαραθώνιος Μεσσήνης
O Σύλλογος Αθλουμένων Μεσσήνης διοργάνωσε και έτρεξε!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο