Μεγάλες επιδόσεις στον RAK Half Marathon

Tην καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον ημιμαραθώνιο σημείωσε η Κενυάτισσα Γιεπτσιρτσίρ

Share

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα ο αγώνας RAK Half Marathon, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου σημειώθηκαν σπουδαίες επιδόσεις. Συγκεκριμένα, η Πέρες Γιεπτσιρτσίρ επικράτησε στις γυναίκες με το εντυπωσιακό 1:05:04, επίδοση που είναι η καλύτερη που έχει σημειωθεί ποτέ στο αγώνισμα.

H Γιεπσιρτσίρ άφησε 2η την Μέρι Κεϊτανί, η οποία συνέτριψε το προσωπικό της ρεκόρ (που αποτελούσε και αυτό παλαιότερα παγκόσμιο ρεκόρ), τερματίζοντας σε 1:05:13, ενώ τρίτη ήταν η Τζοϊσιλίν Γιεπκοσγκέι σε 1:06:08.

Τέταρτη ήταν η Κενυάτισσα Τζεμίμα Σουμγκόγνκ σε 1:06:43, ενώ στον αγώνα συμμετείχε και η ολυμπιονίκης των 5.000μ. και 10.000μ., Τιρουνές Ντιμπάμπα, η οποία κατέλαβε την 5η θέση σε 1:06:50.

H νικήτρια είναι 24 ετών και πέρυσι έκανε δυναμική εμφάνιση στους μεγάλους αγώνες κερδίζοντας το παγκόσμιο πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου στη διοργάνωση που είχε πραγματοποιηθεί στο Κάρντιφ της Ουαλίας.

Όπως και να ‘χει, η κούρσα του φετινού RAK είναι μία από τις ταχύτερες όλων των εποχών στις γυναίκες αφού 5 δρομείς τερμάτισαν κάτω από το 1:07:00 ενώ συνολικά οκτώ τερμάτισαν κάτω από 1:09:33. Ωστόσο, λόγω του ότι υπήρχαν και άντρες δρομείς ως λαγοί, η επίδοση της Γιεπτσιρτσίρ ίσως να μην αναγνωριστεί ως παγκόσμιο ρεκόρ.

Στους άνδρες, νικητής ήταν ο Μπεντάν Καρόκι που τερμάτισε σε χρόνο 59:10 με τους Γιγκράμ Ντεμελάς από την Αιθιοπία και Αουγκούστιν Τσόγκε από την Κένυα να ακολουθούν σε 59:19 και 59:26 αντίστοιχα.

Ακόμα ένας δρομέας τερμάτισε κάτω από τη μία ώρα, ο Κενυάτης Σόλομον Γιέγκο σε 59:50.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 25-26 Ιουλίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Garmin CIRQA Smart Band
Συσκευή παρακολούθησης υγείας και ευεξίας χωρίς οθόνη
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο