Ένα άκρως καλοκαιρινό πιάτο που κατεβάζει… θερμοκρασία
Μερίδες: 2
Υλικά:
• 200 γρ. φράουλες (κομμένες κυδωνάτα)
• 6 βανίλιες (κομμένες κυδωνάτα)
• 1 μπανάνα (κομμένη φέτες)
• 30 γρ. φιστίκια κάσιους
• 1 κ.σ. ινδοκάρυδο (τριμμένο)
• 2 κ.σ. μέλι
• 2 κ.γ. δυόσμος (λεπτοκομμένος)
• ξύσμα από ½ λάιμ
Εκτέλεση:
Σε ανάλογο σκεύος ανάμειξης τοποθετούμε όλα τα φρούτα με τα μυρωδικά, τα φιστίκια, το μέλι και το ξύσμα λάιμ. Μαρινάρουμε ανακατεύοντας απαλά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με την καρύδα και λίγο επιπλέον μέλι. Προαιρετικά σερβίρουμε γαρνίροντας με μέτρια χτυπημένη φυτική σαντιγί.
Διατροφικά στοιχεία
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 523,2 / 261,6 kcal
Πρωτεΐνες: 8,2 / 4,1 γρ.
Υδατάνθρακες: 95,1 / 47,55 γρ.
Λίπη: 20,3 / 10,15 γρ.
Δημοσίευση στο Runner 120, του Θοδωρή Μήτση, Consultant Chef & Healthy Food Developer https://www.theodoremitsis.gr/