Ένα αγαπημένο street food γίνεται υγιεινό για τους δρομείς
Μερίδες: 2
ΥΛΙΚΑ:
• 400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς (σπάλα)
• 60 γρ. Ζεμύθα ΗΠΕΙΡΟΣ
• 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
• ανάλογο αλάτι / πιπέρι φρέσκο
• 2 τμχ. ψωμάκια burger ολικής άλεσης
• 1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο (για το ψήσιμο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε σκεύος ανάμειξης τοποθετούμε τον κιμά με τη μουστάρδα, τη Ζεμύθα ΗΠΕΙΡΟΣ και ανάλογο αλάτι-πιπέρι. Ζυμώνουμε απαλά, χωρίζουμε σε δύο μερίδες και πλάθουμε ομοιόμορφα. Σε δυνατή φωτιά τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε τα burger από κάθε πλευρά για 3-4 λεπτά (ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πάχος του burger κατά το πλάσιμο) και σερβίρουμε σε φρυγανισμένο ψωμάκι ολικής. Συνοδεύουμε προαιρετικά με σοταρισμένα κρεμμυδάκια και πατάτες ψητές.
Για να δείτε θέματα υγείας ειδικά για δρομείς πατήστε εδώ.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 1352 / 676 kcal
Πρωτεΐνες: 129 / 64,5 γρ.
Υδατάνθρακες: : 47 / 23,5 γρ.
Λίπη: 72 / 36 γρ.
Δημοσίευση στο Runner 118, του Θοδωρή Μήτση, Consultant Chef & Healthy Food Developer, https://www.theodoremitsis.gr/