Yogurt tartines

Ταρτίνες με κρέμα γιαουρτιού, φρέσκα σύκα και μέντα

Share

Ταρτίνες με κρέμα γιαουρτιού, φρέσκα σύκα και μέντα
Αν όχι το πιο γευστικό, σίγουρα ένα από τα πιο εύκολα γλυκά σνακ

ΥΛΙΚΑ:

  • 180 ψωμί με προζύμι  (φέτες λεπτές)
  • 120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 2 κ.σ. μέλι
  • ¼ κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
  • 4 σύκα φρέσκα (κομμένα κυδωνάτα)
  • ½ κ.γ. φύλλα μέντας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε σκεύος ανάμειξης τοποθετούμε το γιαούρτι με το μέλι, το γαρύφαλλο και τη φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά με σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε το μείγμα στις φέτες ψωμιού (φρυγανίζουμε προαιρετικά) και γαρνίρουμε με τα φρέσκα σύκα και λίγο extra μέλι.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:

Ενέργεια: 879,1 / 439,55 kcal

Πρωτεΐνη: 30,5 / 15,25 γρ.

Υδατάνθρακες: 171,4 / 85,7 γρ. Λίπη: 7,9 / 3,95 γρ.

Δημοσίευση στο Runner 115, του Θοδωρή Μήτση, www.theodoremitsis.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Spinach & mushroom pie-pik
Μανιταρόπιτα με σπανάκι, νιφάδες βρώμης & αλεύρι αμυγδάλου
Mushrooms sauce pasta
Παστιτσάκι με πεννάκι ριγέ λαχανικών «ΗΛΙΟΣ», με σάλτσα μανιταριών & κρέμα «Ζεμύθα»
Zemytha crepes
Κρέπες με «Ζεμύθα», φιλέτο κοτόπουλου & baby ρόκα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο