Ένα πιάτο πλούσιο σε πρωτεΐνη, χαμηλό, όμως, σε λίπος κατάλληλο και ως σνακ αναπλήρωσης
ΥΛΙΚΑ:
- 80 γρ. αλεύρι μαλακό
- 1 αυγό
- 80 γρ. γάλα φρέσκο
- 100 γρ. Ζεμύθα Ήπειρος
- 1 κ.γ. δυόσμος φρέσκος (ψιλοκομμένος)
- 1 ½ κ.σ. ηλιέλαιο
- 1 ντομάτα (κομμένη μικρό καρέ)
- 180 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (κομμένο καρέ)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 πρέζες αλάτι
- 1/3 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε σκεύος ανάμειξης προσθέτουμε το αλεύρι, τα αυγά, 60 γρ., από την τριμμένη «Ζεμύθα», το γάλα, το φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο, το ηλιέλαιο και μια πρέζα αλάτι. Δουλεύουμε το μείγμα με το σύρμα φουέ ή το μίξερ χειρός έως ότου ομογενοποιηθεί και αποκτήσει λεία και ελαφρά κρεμώδη υφή. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά και ψήνουμε ανάλογα σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι αφού πρώτα λαδώσουμε την επιφάνεια με τη βοήθεια ενός χαρτιού κουζίνας.
(Σημείωση: Όσο πιο παχύ το μείγμα του χυλού, τόσο πιο παχύ το φίλο της κρέπας. Αραιώνουμε αν χρειαστεί με λίγο γάλα).
Για τη γέμιση… μαρινάρουμε το στήθος κοτόπουλου, κομμένο μικρό καρέ, με αλάτι, γλυκιά πάπρικά και λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει ελαφρά χωρίς να παραψηθεί.
Τέλος γαρνίρουμε τις κρέπες με τη φρέσκια ντομάτα, τη ρόκα και το ψημένο κοτόπουλο. Βρέχουμε ελαφρά με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με extra Ζεμύθα και σερβίρουμε.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 1026 / 513 kcal
Πρωτεΐνες: 74,8 / 37,4 γρ.
Υδατάνθρακες: 82,3 / 41,15 γρ. Λίπη: 44,2 / 22,1 γρ.
Δημοσίευση στο Runner 115, του Θοδωρή Μήτση, www.theodoremitsis.gr