Συνταγή με υψηλή ποσότητα πρωτεΐνης και χαμηλές θερμίδες, εύκολης και γρήγορης παρασκευής
Μερίδες: 2
ΥΛΙΚΑ:
2 τμχ. κοτόπουλο στήθος από 200 γρ. το καθένα
60 γρ. γραβιέρα (τριμμένη)
40 γρ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα (τριμμένα)
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
20 γρ. φρυγανιά (τριμμένη)
1/2 κ.γ. θυμάρι φρέσκο
1/4 κ.γ. λιναρόσπορος τριμμένος
ανάλογο αλάτι-πιπέρι
Συνοδευτικό:
100 γρ. μπρόκολο
200 γρ. κουνουπίδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μπολ ανάμειξης προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός του κοτόπουλου και ανακατεύουμε καλά. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με αλάτι-πιπέρι, αλλά χωρίς υπερβολές, γιατί το πανάρισμά του περιέχει γραβιέρα που από μόνη της περιέχει αλάτι. Προσωπικά θα συνιστούσα να αποφύγετε εντελώς το αλάτι! Πανάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλου στο μείγμα μας, φροντίζοντας να καλυφθεί σε όλα του τα σημεία. Τέλος, ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°-200° για 12, περίπου, λεπτά (ανάλογα με το πάχος των φιλέτων), αφού πρώτα τα τοποθετήσουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Η επιλογή στο συνοδευτικό είναι προσωπική για τον καθένα. Εγώ θα συνιστούσα μια δροσερή σαλάτα με τριμμένο κουνουπίδι και μπρόκολο με ένα ελαφρύ ντρέσινγκ λεμονιού και είμαστε έτοιμοι!
Για να δείτε θέματα ενδυνάμωσης-ευλυγισίας ειδικά για δρομείς πατήστε εδώ.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 950 / 475 kcal
Πρωτεΐνες: 119 / 59,5 γρ.
Υδατάνθρακες: 12 / 6 γρ.
Λίπη: 47,4 / 23,7 γρ.
Δημοσίευση στο Runner 102, του Θοδωρή Μήτση, https://www.theodoremitsis.gr