Ένα πιάτο που αποτελείται από εύπεπτους υδατάνθρακες και είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, Β, C, β-καροτένιο, αλλά και σίδηρο, ασβέστιο και πολλά ιχνοστοιχεία.
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
2 τμχ. γλυκοπατάτες (560 γρ.)
4 αυγά (μικρά)
40 γρ. τυρί κατίκι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι (σε φέτες) ανάλογο αλάτι/πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις γλυκοπατάτες πολύ καλά και τις ψήνουμε στους 200°C για περίπου 50 λεπτά. Τις κόβουμε αμέσως κατά μήκος και μ’ ένα κουτάλι τις πιέζουμε, δημιουργώντας θήκη για το αυγό. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι-πιπέρι και το μισό κατίκι. Προσθέτουμε τα αυγά και το υπόλοιπο κατίκι και ανάλογο αλάτι-πιπέρι. Ψήνουμε στους 200°C για περίπου 8-10 λεπτά. Σημείωση: Μπορούμε να έχουμε τις πατάτες ψημένες και αποθηκευμένες στο ψυγείο από την προηγούμενη. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να τις προθερμάνουμε για να βοηθήσουμε τη διαδικασία ψησίματος του αυγού.
Για να δείτε θέματα υγείας ειδικά για δρομείς πατήστε εδώ.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 947 / 473,5 γρ.
Πρωτεΐνες: 39,6 / 19,8 γρ.
Υδατάνθρακες: 118 / 59 γρ. Λίπη: 35,2 / 17,6 γρ.
Δημοσίευση στο Runner νο. 89, του Θοδωρή Μήτση https://www.theodoremitsis.gr/