Μετάβαση στο περιεχόμενο

Yams & yummy

Γλυκοπατάτα με αυγά & τυρί κατίκι

Share

Ένα πιάτο που αποτελείται από εύπεπτους υδατάνθρακες και είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, Β, C, β-καροτένιο, αλλά και σίδηρο, ασβέστιο και πολλά ιχνοστοιχεία.

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
2 τμχ. γλυκοπατάτες (560 γρ.)
4 αυγά (μικρά)
40 γρ. τυρί κατίκι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι (σε φέτες) ανάλογο αλάτι/πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις γλυκοπατάτες πολύ καλά και τις ψήνουμε στους 200°C για περίπου 50 λεπτά. Τις κόβουμε αμέσως κατά μήκος και μ’ ένα κουτάλι τις πιέζουμε, δημιουργώντας θήκη για το αυγό. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι-πιπέρι και το μισό κατίκι. Προσθέτουμε τα αυγά και το υπόλοιπο κατίκι και ανάλογο αλάτι-πιπέρι. Ψήνουμε στους 200°C για περίπου 8-10 λεπτά. Σημείωση: Μπορούμε να έχουμε τις πατάτες ψημένες και αποθηκευμένες στο ψυγείο από την προηγούμενη. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να τις προθερμάνουμε για να βοηθήσουμε τη διαδικασία ψησίματος του αυγού.

Για να δείτε θέματα υγείας ειδικά για δρομείς πατήστε εδώ.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 947 / 473,5 γρ.
Πρωτεΐνες: 39,6 / 19,8 γρ.
Υδατάνθρακες: 118 / 59 γρ. Λίπη: 35,2 / 17,6 γρ.

Δημοσίευση στο Runner νο. 89, του Θοδωρή Μήτση https://www.theodoremitsis.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Runner burger
Μοσχαρίσιο burger με Ζεμύθα & πικάντικη μουστάρδα
Energy bites
Ενεργειακές μπουκιές με αμύγδαλα, κράνμπερι & ινδική καρύδα
Sweet potatoes
Γλυκοπατάτες ψητές με ταχίνι και κόλιανδρο Η «γλυκιά» εκδοχή της ενέργειας
ΥΓΕΙΑ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE