Beef & beans

Μοσχαράκι ραγού με κουνουπίδι & μαυρομάτικα φασόλια

Share

Πολύτιμη πρωτεΐνη και πλήθος βιταμινών και μετάλλων.    

ΥΛΙΚΑ
300 γρ. μοσχάρι (ελιά)
100 γρ. κουνουπίδι χοντροκ.
50 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
50 γρ. πράσο σε φέτες
1 μέτρια ντομάτα κομμένη καρέ
1 μέτριο ξeρό κρεμύδι
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
1 φύλλο δάφνης
1 κ.σ. κάπαρη
2 μέτρια καρότα
χυμός από 1/2 λεμόνι
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκ.
1 κ.σ. άνηθος ψιλοκ.
1 κ.σ. ελαιόλαδο
ανάλογο αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ανάλογη κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρέας (κομμένο σε κομμάτια) θωρακίζοντάς το εξωτερικά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά (πλυμένα και καθαρισμένα) και συνεχίζουμε για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε ζωμό λαχανικών, ή απλά νερό, συμπληρώνουμε με τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε το κρέας μας να βράσει. Γύρω στα 20 λεπτά πριν το κρέας ετοιμαστεί προσθέτουμε τα μαυρομάτικα φασόλια (μουλιασμένα για 10 ώρες) και μετά από 10 λεπτά το κουνουπίδι. Τέλος, όταν τo φαγητό μας είναι έτοιμο προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά και διορθώνουμε τη γεύση από αλάτι-πιπέρι και χυμό λεμόνι. Είμαστε έτοιμοι!

Δείτε θέματα ενδυνάμωσης-ευλυγισίας πατώντας εδώ.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 977 / 488,5 kcal
Πρωτεΐνες: 74 / 37 γρ.
Υδατάνθρακες: 51 / 25,5 γρ.
Λίπη: 53 / 26,5 γρ.

Δημοσίευση στο Runner νο. 86, του Θοδωρή Μήτση, https://www.theodoremitsis.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Stuffed Chicken
Κοτόπουλο γεμιστό με ψητές πατάτες και πικάντικη κρέμα γιαούρτι
Pasta turkey
Ρολάκια γαλοπούλας με τραγανά πιττάκια από «ΗΛΙΟΣ» Ρουμελιώτικες χυλοπίτες & κρέμα από κατίκι με μυρώνια
Asparagus velute
Σπαραγγόσουπα με κουρκουμά και γαρίδες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο