Γνωστό από τα παλιά και πολύ αγαπημένο υλικό το χαρούπι, που θυμίζει σοκολάτα, απογειώνει τα ενεργειακά αποθέματα με τον καλύτερο τρόπο.
ΥΛΙΚΑ (2 μερίδες)
1/2 κ.σ. χαρουπάλευρο
2 μπανάνες
50 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
50 γρ. νερό
1 κ.σ. μέλι
8 φέτες ψωμί με προζύμι (λεπτοκομμένο)
1/4 τμχ. βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ραβδωτό τηγάνι ή στο γκριλ του φούρνου ψήνουμε τις φέτες ψωμιού μέχρι να γίνουν τραγανιστές εξωτερικά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ετοιμάζουμε την κρέμα από χαρούπι τοποθετώντας σε μπλέντερ τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, τη μια μπανάνα, το χαρουπάλευρο, το νερό, και τέλος, το μέλι. Δουλεύουμε το μείγμα για αρκετά δευτερόλεπτα μέχρι να αποκτήσει λεία και παχύρρευστη υφή. Δοκιμάζουμε τη γλυκύτητα διορθώνοντας αν χρειαστεί με μέλι και προσθέτουμε τη βανίλια σε σκόνη, ή φρέσκια αν αυτό είναι δυνατό. Αλείφουμε το ψωμί μας με την κρέμα και προσθέτουμε την μπανάνα κομμένη σε λεπτές φέτες. Έτοιμοι! Καλή σας απόλαυση
Για να δείτε θέματα ενδυνάμωσης-ευλυγισίας πατήστε εδώ.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 1364 / 682 kcal
Πρωτεΐνες: 34 / 17 γρ.
Υδατάνθρακες: 180 / 90 γρ.
Λίπη: 57 / 28,5 γρ.
Δημοσίευση στο Runner νο. 85, του Θοδωρή Μήτση https://www.theodoremitsis.gr/