Power wrap

Wraps από πίτες ρεβυθιού με κινόα, μαύρη φακή, παστράμι & ταρτάρ αβοκάντο

Share

Ένα ελαφρύ αλλά και ταυτόχρονα πλούσιο σνακ, για πριν την έντονη αθλητική δραστηριότητα!

Mερίδες: 3

ΥΛΙΚΑ
Για τις πίτες ρεβυθιού
120 γρ. αλεύρι ρεβυθιού
5 γρ. λιναρόσπορο (τριμ.)
80 γρ. αλεύρι ζέας (ολικής άλεσης)
280 γρ. γάλα 2% λιπαρών
5 γρ. ελαιόλαδο
2 γρ. αλάτι

Για τη γέμιση
150 γρ. κινόα (βρασμένη)
70 γρ. μαύρη φακή (βρασμένη)
100 γρ. ντοματίνια (σε τέταρτα)
1 τεμ. αβοκάντο (καρέ)
10 φέτες παστράμι (μοσχάρι παστό)
5 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. γραβιέρα Νάξου (τριμμένη)
1/5 μάτσου μαϊντανός (ψιλοκ.)
ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι

Για την ταρτάρ από αβοκάντο
1 τεμ. ώριμο αβοκάντο
80 γρ. γιαούρτι 2% λιπαρών
7 γρ. ελαιόλαδο
1/2 τεμ. κρεμμύδι φρέσκο (ψιλοκ.)
1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
1/2 τεμ. λεμόνι χυμό
1 πρέζα κόλιανδρο τριμμένο
1/2 κουτ. γλυκού μέλι

Εκτέλεση:
Βράζουμε τις φακές σε άφθονο νερό στο οποίο προσθέτουμε φύλο δάφνης και φρέσκο θυμάρι κατά βούληση. Στραγγίζουμε καλά. Βράζουμε την κινόα σε αναλογία 1/2,5 (μέχρι να πιεί το νερό της). Τοποθετούμε τα δύο προηγούμενα υλικά σε σκεύος ανάμειξης και προσθέτουμε τα υπόλοιπα δημιουργώντας ένα ελαφρύ μείγμα. Τρίβουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε την οξύτητα.

Για την ταρτάρ αβοκάντο
Σε έναν επεξεργαστή τροφών τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός το γιαούρτι και τα δουλεύουμε έως ότου αποκτήσουν μια λεία μορφή. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Για να δείτε θέματα ενδυνάμωσης-ευλυγισίας πατήστε εδώ.

Για τη ζύμη (χυλό)
Σε ένα σκεύος ανάμειξης τοποθετούμε όλα τα υλικά και με τη βοήθεια του μίξερ ή απλά ενός σύρματος φουέ, ανακατεύουμε καλά έως ότου το μείγμα αποκτήσει μια βελούδινη υφή. Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τις πίτες σε επιθυμητή διάμετρο.
Τέλος συνθέτουμε τα ρολά προσθέτοντας πάνω στις πίτες την ταρτάρ, το μείγμα της κινόα, και τέλος το παστράμι. Τρώγεται έτσι απλά ή ακόμη και ψημένη στο φούρνο στους 180Æ βαθμούς για 5 περίπου λεπτά.

Καλή όρεξη και καλή προπόνηση!

Δημοσίευση στο Runner 79, του Θοδωρή Μήτση, https://www.theodoremitsis.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Snack and Rolls
Ρολάκια από φύλο ρυζιού με «sashimi» σολομού, αβοκάντο & κινόα
Chicken Meatballs
Κεφτεδάκια κοτόπουλου με νιφάδες βρώμης και λευκή κινόα, σε σάλτσα ντομάτας
Marathon pasta
Σπαγγέτι με σάλτσα από φρέσκια ντομάτα, με ρεβίθια & ταχίνι
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο