Mushrooms sauce pasta

Παστιτσάκι με πεννάκι ριγέ λαχανικών «ΗΛΙΟΣ», με σάλτσα μανιταριών & κρέμα «Ζεμύθα»

Share

Ένα από τα πιο λαχταριστά πιάτα της κουζίνας της χώρας μας στη δρομική της έκδοση

Μερίδες: 2

ΥΛΙΚΑ:

• 250 γρ. πεννάκι ριγέ λαχανικών ΗΛΙΟΣ
• 80 γρ. μανιτάρια φρέσκα
• 100 γρ. Ζεμύθα ΗΠΕΙΡΟΣ
• 2 ντομάτες φρέσκιες (τριμμένες)
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1  κρεμμύδι ξηρό (ψιλοκομμένο)
• 1 ½  σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
• ½ κ.σ. φασκόμηλο φρέσκο (ψιλοκομμένο)
• 1 κούπα ζωμός λαχανικών
• Ανάλογο αλάτι-πιπέρι
• 200 γρ. γιαούρτι
• 1 αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε τα πεννάκια ΗΛΙΟΣ σε ανάλογο χρόνο σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Στραγγίζουμε καλά τα υγρά σε τρυπητό και συνεχίζουμε με την παρασκευή της σάλτσας.  Σε ανάλογη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φασκόμηλο και τα μανιτάρια. Σβήνουμε με ζωμό λαχανικών και προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα. Αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Δοκιμάζουμε τη γεύση και διορθώνουμε ανάλογα με αλάτι-πιπέρι.

Σε ανάλογο σκεύος ανάμειξης προσθέτουμε τη Ζεμύθα ΗΠΕΙΡΟΣ, το γιαούρτι, το αυγό και φρέσκο πιπέρι. Αναμειγνύουμε καλά με σύρμα φουέ.

Τέλος, αναμειγνύουμε τη σάλτσα με τα πεννάκια και σερβίρουμε σε πυρίμαχο σκεύος. Καλύπτουμε με την κρέμα Ζεμύθας και γκρατινάρουμε για περίπου 10 λεπτά στους 180°C με έμφαση στο grill. Σερβίρουμε αμέσως.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 647 / 323,5 kcal
Πρωτεΐνες: 78 / 39 γρ.
Υδατάνθρακες: 203 / 101,5 γρ.
Λίπη: 36 / 18 γρ.

Δημοσίευση στο Runner 116, του Θοδωρή Μήτση, Consultant Chef & Healthy Food Developer, https://www.theodoremitsis.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mπουνιά στο στομάχι
Γαστρεντερικές διαταραχές, ένας από τους μεγαλύτερους φόβους των δρομέων
Η καρδιά των παιδιών
Μορφολογικές και λειτουργικές μεταβολές της καρδιάς νεαρών αθλητών λόγω προπόνησης αντοχής
Τρέξιμο και εγκέφαλος
Πώς ανταποκρίνεται ο εγκέφαλος και το νευρικό μας σύστημα στο τρέξιμο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο