Δρόμος Ερχιέων 2022

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share
Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος «Η ΑΡΤΕΜΙΣ»

Την Κυριακή 26 Ιουνίου θα διεξαχθεί ο Δρόμος Ερχιέων 2022. Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα.

Δρόμος Ερχιέων 2022 – Προκήρυξη

Ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος «Η ΑΡΤΕΜΙΣ» και ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος, προκηρύσσουν τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Σπάτων 10χλμ. και 3χλμ. «ΔΡΟΜΟΣ ΕΡΧΙΕΩΝ 2022».

Ένας υπέροχος αγώνας στον κάμπο των Σπάτων, μέσα σε ελαιώνες και αμπελώνες, απόγευμα Κυριακής 26/6. Πολλές παροχές όπως δροσερά νερά, μπανάνες, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, τεχνικό μπλουζάκι, μετάλλια και απονομές. Μη τον χάσετε!

Ημερομηνία διεξαγωγής: 26/06/2022   

Ώρα εκκίνησης: 18:00

Αναλυτικά τα αγωνίσματα:

Απόσταση διαδρομών:

  • 10χλμ. με ηλεκτρονική χρονομέτρηση,
  • 3χλμ. με μαζική συμμετοχή για ενήλικες και παιδιά (με συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα),
  • και περίπατος 3χλμ.

Εκκίνηση – Τερματισμός: Τοποθεσία “ΦΑΓΙΑ” στα Σπάτα (πλησίον εκκλησίας Αποστόλων Πέτρου και Παύλου).

Πληροφορίες Διαδρομής Αγώνα 10 χιλιομέτρων: Η διαδρομή των 10 χλμ. είναι κυκλική μονής φοράς, υψομετρικά σχεδόν επίπεδη (±30μ.). Διέρχεται εντός του κάμπου των Σπάτων διασχίζοντας κυρίως ελαιώνες και αμπελώνες, με μικτό τερέν: – Επί ασφάλτινων οδών 3.830μ (περίπου το 38% της διαδρομής) – Επί χωμάτινων δρόμων 6.170μ (περίπου το 62% της διαδρομής). Το χωμάτινο τερέν είναι βατό και δεν απαιτείται κάποιο ειδικό trail παπούτσι. Στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού.

Επίσης θα υπάρχει σήμανση και ενδιάμεση ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και απονομή πρώτων θέσεων!

Μαζικός – Παιδικός αγώνας 3 χιλιομέτρων: Δέκα λεπτά μετά την εκκίνηση του αγώνα 10 χλμ. (18:10) θα ξεκινήσει ο αγώνας μαζικής συμμετοχής 3 χλμ. (ενήλικες και παιδιά ηλικίας από 7 ετών και άνω με τη συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα) ο οποίος θα διεξαχθεί στα πρώτα 3 χιλιόμετρα της μεγάλης διαδρομής!

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και απονομή πρώτων θέσεων!

Περίπατος 3 χιλιομέτρων: Μαζί με την εκκίνηση του αγώνα 3 χλμ. (18:20) θα ξεκινήσει ο περιπατητικός αγώνας 3 χλμ. (ενήλικες και παιδιά ηλικίας με τη συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα) ο οποίος θα διεξαχθεί στα πρώτα 3 χιλιόμετρα της μεγάλης διαδρομής!

Πρόγραμμα διοργάνωσης

Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

  • 17:30μμ τεχνική ενημέρωση.
  • 18:00μμ εκκίνηση του αγώνα 10 χιλιομέτρων.
  • 18:10μμ εκκίνηση του αγώνα 3 χιλιομέτρων.
  • 18:20μμ εκκίνηση του περιπάτου 3 χιλιομέτρων.
  • 20:30 απονομές.

Γραμματεία Αγώνα: Η γραμματεία των αγώνων θα ξεκινήσει να λειτουργεί πλησίον της εκκίνησης του αγώνα στις 17.00.

Κόστος εγγραφής – Entry fee

Το κόστος συμμετοχής του αγώνα 10 χιλιομέτρων μέχρι και τις 31/5 ορίζεται στα 12,00€ και μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας και μέχρι την λήξη των εγγραφών ορίζεται στα 15,00€, για τον αγώνα των 3 χιλιομέτρων ορίζεται στα 5,00€ και για τον περίπατο των 3 χιλιομέτρων ορίζεται στα 2,00 ευρώ.

Κλείσιμο εγγραφών: 24/6/2022.

Συμμετοχές πέραν αυτής της ημερομηνίας δεν θα γίνονται δεκτές και δεν θα γίνονται επιτόπου εγγραφές την ημέρα του αγώνα. Η δήλωση συμμετοχής στους αγώνες υποβάλλεται ηλεκτρονικά. Η υποβολή της, δηλώνει την πλήρη αποδοχή των όρων της παρούσας προκήρυξης.

Η συμμετοχή του κάθε αθλητή γίνεται με την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας εγγραφών και επιτόπου πληρωμή με χρήση κάρτας (πιστωτική ή χρεωστική) που θα βρείτε πατώντας εδώ.

Γενικοί κανόνες

Στους αγώνες των 10 και 3 χιλιομέτρων θα λειτουργήσει ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Οι συμμετέχοντες που δε θα επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους πριν την εκκίνηση της κάθε διαδρομής, δεν θα ληφθούν υπόψη στην ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Επίσης, αν κάποιος αθλητής δεν φέρει το νούμερό του, δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής. Το τσιπάκι της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης είναι υποχρεωτικό.

Παροχές συμμετεχόντων 10χλμ

Συμμετοχή στον αγώνα με:

  • ηλεκτρονική ατομική χρονομέτρηση
  • τροφοδοσία με νερά
  • τεχνικό μπλουζάκι με το λογότυπο του αγώνα
  • αναμνηστικό μετάλλιο
  • δίπλωμα συμμετοχής
  • μπανάνα
  • live αποτελέσματα
  • απονομές

Υποχρεώσεις

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς των αγωνισμάτων. Είναι επίσης υποχρεωμένοι να υπακούσουν στις υποδείξεις των κριτών του αγώνα. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις, επισύρει πάντα την ποινή του αποκλεισμού. Οι κριτές του αγώνα όταν αντιληφθούν παραβάσεις των κανονισμών, τις καταγράφουν και ενημερώνουν τους παραβάτες. Κάθε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από τη διοργάνωση έχει τη δυνατότητα να καταγράψει επίσης όποια παράβαση υποπέσει στην αντίληψή του και να την υποβάλει προς εξέταση στην Επιτροπή Αγώνα.

Αποτελέσματα

Τα επίσημα αποτελέσματα του αγώνα θα δημοσιοποιηθούν, μόλις παραδοθούν αυτά στην οργανωτική επιτροπή από τον υπεύθυνο διενέργειας της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης και επιλυθούν οι υπάρχουσες ενστάσεις, οι αποφάσεις των οποίων δεν αμφισβητούνται.

Εξωτερική Βοήθεια

Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια, η τεχνητή υποβοήθηση αθλητών μεταξύ τους, καθώς και η χρήση οποιουδήποτε μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου. Επιτρέπεται η χρήση χάρτη, πυξίδας, GPS, κινητού τηλεφώνου. Επιτρέπεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια προς τους αθλητές από οποιονδήποτε, μόνο στους σταθμούς τροφοδοσίας. Δεν επιτρέπεται η συνοδεία των αθλητών από πρόσωπα που δεν φέρουν αριθμό αγώνα. Αν καταγγελθεί οποιαδήποτε βοήθεια προς τον αθλητή, τιμωρείται ο ίδιος ο αθλητής με αποκλεισμό.

Υποστήριξη Αθλητών

Σε όλο τον αγώνα θα υπάρχει, όσο αυτό είναι δυνατό, μέριμνα και βοήθεια από τη διοργάνωση σε όποιον τυχόν εγκαταλείψει για οποιονδήποτε λόγο.

Συμβουλές – Συμπεριφορά

Σκόπιμο είναι ο κάθε αθλητής να:

  • Συμβουλευτεί δελτίο καιρού μια ημέρα πριν τον αγώνα για να προετοιμάσει κατάλληλα τον ρουχισμό του και τον εξοπλισμό του που θα επιλέξει για τον αγώνα. Φτάσει στο σημείο παραλαβής του αριθμού του, έγκαιρα.
  • Φροντίζει να ελέγχει τα σημεία ανεφοδιασμού νερού και να υπολογίζει αν του αρκούν αυτά ή χρειάζεται να έχει και δικά του υγρά ή και τρόφιμα.
  • Έχει κατά την διάρκεια του αγώνα την προσοχή του στην σήμανση. Γυρίζει πίσω όπως ήρθε αν χάσει κάποιο σημείο της διαδρομής, μέχρι να βρει το σημείο που ήταν εντός της σωστής διαδρομής.
  • Σεβόμαστε τη φύση και τους συναθλητές μας: Δεν πετάμε σκουπίδια εκτός των προκαθορισμένων σημείων των σταθμών ελέγχου.
  • Σεβόμαστε τους συναθλητές μας όταν βρισκόμαστε σε στενό σημείο. Απλά ζητάμε να μας κάνουν χώρο με ευγενικό τρόπο. Όταν κάποιος κινείται αργά και επιβραδύνει τους αθλητές που τον ακολουθούν, οφείλει να κάνει στην άκρη να περάσουν οι πιο γρήγοροι.
  • Βοηθάμε αν δούμε κάποιον να έχει τραυματιστεί ή αν πάει να πάρει λάθος δρόμο. Αναφέρουμε στον αμέσως επόμενο κριτή ή σταθμό που θα συναντήσουμε, αν υπάρχει συμβάν τραυματισμού.
  • Μην εγκαταλείπουμε τον αγώνα χωρίς να ενημερώσουμε πρώτα και αυτοπροσώπως τον διοργανωτή ή τον πλησιέστερο κριτή.
  • Μην ενοχλούμε τους χρονομέτρες ζητώντας αποτελέσματα ενώ ο αγώνας είναι σε εξέλιξη.
  • Μην μετακινούμε αυτοκίνητα κατά την διάρκεια του αγώνα και επί της διαδρομής του αγώνα. Υπάρχουν αθλητές που τρέχουν ακόμα και τους στερούμε την ασφάλειά τους.

Ποινές

Η μοναδική ποινή που επιβάλλεται σε όλα τα παραπτώματα & παραβιάσεις κανονισμού, είναι η ακύρωση της συμμετοχής ή η αποβολή του αθλητή, ανάλογα με το χρόνο διενέργειας του παραπτώματος.

Τροποποίηση προκήρυξης

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης της παρούσας προκήρυξης και για οποιαδήποτε μεταβολή θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση των αθλητών (site διοργάνωσης, Facebook page, e-mail στους ήδη εγγεγραμμένους).

Ιατρική εξέταση συμμετεχόντων & Ιατρική κάλυψη.

Η ιατρική κατάσταση και δυνατότητα συμμετοχής των συμμετεχόντων στην εκδήλωση είναι ευθύνη των ιδίων. Οι διοργανωτές είναι υποχρεωμένοι να παράσχουν ιατρική συνδρομή σε έκτακτο ιατρικό γεγονός κατά την διάρκεια των συμμετεχόντων σε συνεργασία με ιατρική ομάδα που θα καταρτιστεί. 

Σε κάθε περίπτωση οι δρομείς θα πρέπει να είναι καλά στην υγεία τους, να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και η συμμετοχή τους θα είναι με ανάληψη της ατομικής τους ευθύνης!

Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στην εκδήλωση είναι να έχει προηγηθεί η ιατρική τους εξέταση από εξειδικευμένο ιατρό  ή τον ιατρό της ομάδας τους, εντός ενός (1) έτους, από την ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης. Το παραπάνω αποδεικνύεται για κάθε άτομο με βεβαίωση του ιατρού (παθολόγου-καρδιολόγου, ιατρού γενικής ιατρικής).  

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δυνατή μόνο για τους ενήλικες με κατάθεση του ιατρικού πιστοποιητικού από τον συμμετέχοντα στην γραμματεία της εκδήλωσης.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση ανηλίκων γίνεται μόνο με την ηλεκτρονική συμπλήρωση της αντίστοιχης φόρμας εγγραφής στη racefinder.gr και στην γραμματεία της διοργάνωσης κατατίθεται η ιατρική βεβαίωση ή αντίγραφο δελτίου αθλητικής ιδιότητας υπογεγραμμένο από ιατρό συλλόγου και υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής τους υπογεγραμμένη από τον κηδεμόνα τους. 

Οι διοργανωτές αναλαμβάνουν την ευθύνη ορισμού και παρουσίας νοσηλευτικού προσωπικού κατά την διάρκεια τέλεσης της εκδήλωσης.  

Πνευματικά δικαιώματα

Η Διοργάνωση και οι συνεργάτες της διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφησης και κινηματογράφησης του αγώνα από εξουσιοδοτημένες ομάδες που αναλαμβάνουν το έργο αυτό. Κάθε αθλητής του οποίου γίνεται δεκτή η αίτηση συμμετοχής, αποδέχεται αυτόματα αυτόν τον όρο, γνωρίζοντας ότι μπορεί να εμφανιστεί το πρόσωπό του σε φωτογραφίες ή βίντεο, χωρίς να του ζητηθεί η άδεια και χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει κάποια αποζημίωση από την όποια δημοσίευση.

Αποποίηση ευθύνης

Οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων αθλητών. Οι Αθλητές υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στις αντίστοιχες διοργανώσεις και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι’ αυτό το θέμα.

Υγειονομικά πρωτόκολλα

Ο διοργανωτής καθώς και οι συμμετέχοντες, υποχρεούνται στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, για τα οποία θα ενημερωθούν όλοι οι συμμετέχοντες με προσωπική αλληλογραφία μέσω email.

Οικολογική Συνείδηση – Σκουπίδια

Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων, όπως και σε καθορισμένα σημεία.

Πληροφορίες: [email protected]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Spetsathlon 2024
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Λίμνηα 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
4ο Chios HardStone Trail
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο