3ος Ορεινός Αγώνας “Φλόγα του Ησαΐα”

Δείτε περισσότερα για τον αγώνα στην Δεσφίνα

Share

O Πολιτιστικός Σύλλογος Δεσφίνας, «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», ο Αθλητικός Σύλλογος Α.Σ. Ησαΐας,η Δημοτική Ενότητα Δεσφίνας σε συνεργασία με το Δήμο Δελφών, την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας και τον Αθλητικό Κολυμβητικό Όμιλο Λιβαδειάς υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας,

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ:

τον 3ο ορεινό αγώνα δρόμου με την ονομασία ¨Φλόγα του Ησαΐα¨

(1ος αγώνας διαδρομή μήκους 22,5 χλμ)

(2ος αγώνας διαδρομή μήκους 11,3 χλμ.)

Ημερομηνία διεξαγωγής : Κυριακή 03 Απριλίου 2022

Τόπος διεξαγωγής : Δεσφίνα Φωκίδας

Ώρα διεξαγωγής :

Εκκίνηση μεγάλης διαδρομής 22,5 χλμ. ώρα 10.00 π.μ

Εκκίνηση μικρής διαδρομής 11,3 χλμ. ώρα 10.45 π.μ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η διαδρομή των 22,5 χλμ. έχει αφετηρία και τερματισμό στο ίδιο σημείο, την κεντρική πλατεία της Δεσφίνας , ξεκινά από υψόμετρο 580 μέτρων, και φθάνει υψηλότερο σημείο τα 880 μ στο 11,5 χλμ. Στη διαδρομή τα 15,5 χλμ. είναι μονοπάτια, τα 6 χλμ. δασικοί δρόμοι και τα 1χλμ. άσφαλτος και πεζόδρομος, με θετική υψομετρική που αγγίζει τα 1260 μ.

Η διαδρομή θα έχει σήμανση με :

· Με ταινία έργου ,χρώμα κόκκινο σε εμφανή σημεία των διαδρομών και μεταλλικές και ξύλινες πινακίδες με το λογότυπο του αγώνα σε κάθε εναλλαγή και μέσα στη διαδρομή.

Μετά τον τελευταίο δρομέα θα ακολουθεί έμπειρος συνοδός (σκούπα).

Η διαδρομή των 11,3 χλμ. έχει αφετηρία και τερματισμό στο ίδιο σημείο, την κεντρική πλατεία της Δεσφίνας , ξεκινά από υψόμετρο 580 μέτρων, και φθάνει υψηλότερο σημείο τα 880 μ στο 5,6 χλμ. Στη διαδρομή τα 7 χλμ. είναι μονοπάτια, τα 3,3 χλμ. δασικοί δρόμοι και τα 1 χλμ. άσφαλτος και πεζόδρομος, με θετική υψομετρική που αγγίζει τα 550 μ.

Η διαδρομή θα έχει σήμανση με :

· Με ταινία έργου και χρώμα κόκκινο σε εμφανή σημεία των διαδρομών και μεταλλικές και ξύλινες πινακίδες με το λογότυπο του αγώνα σε κάθε εναλλαγή και μέσα στη διαδρομή.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες, που έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18) έτος της ηλικίας τους. Συνιστάται στους μη έχοντες ανάλογη εμπειρία, να δηλώσουν συμμετοχή στη μικρή διαδρομή , γιατί ορισμένα σημεία της μεγάλης διαδρομής έχουν υψηλό συντελεστή δυσκολίας.

Ο κάθε αθλούμενος-η αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του απαραίτητου ιατρικού ελέγχου, πριν τον αγώνα και υποχρεούται να υπογράψει σχετική υπεύθυνη δήλωση, την οποία οφείλει να καταθέσει, στη γραμματεία του αγώνα, πριν την εκκίνηση.

Η μη κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης, αποτελεί αιτία αποκλεισμού από τον αγώνα.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ & ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Link Εγγραφών

Οι εγγραφές ανοίγουν την Παρασκευή 25/02/2022 και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 30/03/22 το μεσημέρι ώρα 15.00. Οι εγγραφές μπορούν να πραγματοποιηθούν:

1. Ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα στο Site: flogatouisaia.blogspot.com

3. Κόστος συμμετοχής :10€ και για τις 2 διαδρομές

4. Πληρωμή στο λογαρισμό:5158-078035-332 ΙΒΑΝ:GR2901721580005158078035332 Τράπεζα Πειραιώς

5.Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη εφόσον έχει κατατεθεί το ποσό.

6.Σε περίπτωση ακύρωσης συμμέτοχης ,επιστροφές χρήματων γίνονται ώς 22/03/2022 με επιβάρυνση 2,00 ευρώ.

7. Η επιβάρυνση του κόστους μεταφοράς από άλλη τράπεζα είναι του εντολέα.

ΠΑΡΟΧΕΣ

· 22,5 χλμ. Ηλεκτρονική χρονομέτρηση, τροφοδοσία 7 σταθμούς ,ένα υπέροχο τεχνικό μπλουζάκι ,μετάλλιο για όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν έγκαιρα και ιατρίκη κάλυψη.

· 11,3 χλμ. Ηλεκτρονική χρονομέτρηση, τροφοδοσία σε 2 σταθμούς, ένα υπέροχο τεχνικό μπλουζάκι, μετάλλιο για όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν και ιατρική κάλυψη.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η παράδοση-παραλαβή των αριθμών, από τη γραμματεία του αγώνα, θα γίνει το Σάββατο 02/04/2022 από ώρα 17.00 έως 21.00 και την Κυριακή 03/04/22 από ώρα 07.00π.μ στο χώρο εκκίνησης στην κεντρική πλατεία.

Για την αποφυγή συγχρωτισμού δεν θα γίνει τεχνική ενημέρωση των αγώνων .

Δεν θα υπάρχει χρονικό όριο αποκλεισμού, αλλά ορίζεται το χρονικό όριο των 5 ωρών για την ολοκλήρωση του αγώνα. Σε δύο σημεία της διαδρομής, άτομα της διοργάνωσης θα καταγράφουν το πέρασμα των αθλούμενων.

Για τη μικρή διαδρομή δεν θα υπάρχει χρονικό όριο.

Αθλούμενος που τυχόν εγκαταλείψει τον αγώνα, πρέπει να απευθυνθεί στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου, να παραδώσει τον αριθμό συμμετοχής του, όπου θα ενημερωθεί για τον τρόπο επιστροφής του στον τερματισμό.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

22,5χλμ.

1. 3,7 χλμ. πλήρης,

2. 6,2 χλμ. πλήρης

3. 9,3 χλμ. πλήρης

4. 11,3 χλμ. πλήρης

5. 14 χλμ. νερά.

6. 18,5χλμ. πλήρης

7. 20,5 χλμ. νερά

11,3χλμ.

1. 3,7 χλμ. πλήρης

2. 6,6χλμ. Πλήρης

3. 10,3χλμ. πλήρης

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους συμμετέχοντες, συστήνεται όμως να έχουν υδροδοχείο. Νερό και ισοτονικά θα προσφέρονται μόνο σε κύπελλο μίας χρήσης.

ΕΠΑΘΛΑ

Αναμνηστικά – έπαθλα 22,5 χλμ.:

α. Για τους τρεις πρώτους νικητές Γενικής Κατάταξης, άνδρες & γυναίκες: Κύπελλο – Μετάλλιο τερματισμού

β. Για όσους τερματίσουν μετάλλιο εμπρόθεσμα

γ. Κατηγορίες μόνο για τη μεγάλη διαδρομή.

Ηλικιακές κατηγορίες Άνδρες:

γ.1. 18 έως 39 ετών: Κύπελλα οι τρεις πρώτοι.

γ.2. 40 έως 49 ετών: Κύπελλα οι τρεις πρώτοι.

γ.3. 50 έως 59 ετών: Κύπελλα οι τρεις πρώτοι.

γ.4. 60 ετών και μεγαλύτεροι: Κύπελλα οι τρεις πρώτοι.

Ηλικιακές κατηγορίες Γυναίκες:

δ.1.18 έως 39 ετών: Κύπελλα οι τρεις πρώτες.

δ.2. 40+ ετών: Κύπελλα οι τρεις πρώτες

Αναμνηστικά – έπαθλα 11,3χλμ.:

α. Για τους τρεις πρώτους νικητές Γενικής Κατάταξης, άνδρες & γυναίκες: Κύπελλο – Μετάλλιο τερματισμού

β. Για όσους τερματίσουν μετάλλιο.

Σημείωση : Εξαιρούνται από τις ηλικιακές κατηγορίες οι 3 πρώτοι – πρώτες, Γενικής Κατάταξης και για να ισχύει η βράβευση θα πρέπει να υπάρχουν πάνω από 5 συμμετέχοντες ανά κατηγορία.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η διοργάνωση θα φροντίσει για την ασφάλεια των αθλούμενων, με την παρουσία ομάδας Διάσωσης , που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα κατά μήκος της διαδρομής και στο σημείο του τερματισμού θα υπάρχει γιατρός.

. Ο κάθε αθλούμενος οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνησή του, ιδιαίτερα στα μονοπάτια και να παραχωρεί τη σειρά του σε πιο γρήγορους, που ζητούν να προσπεράσουν. Σε περίπτωση τραυματισμού , θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα η Οργανωτική Επιτροπή, από συμμετέχοντες που αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό. Η Οργανωτική Επιτροπή δεν φέρει καμία ευθύνη σε τυχόν προβλήματα υγείας ή σωματικής ακεραιότητας των αθλούμενων, που θα μετάσχουν στον αγώνα.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΗ οργανωτική επιτροπή λόγω της πανδημίας με τον covid -19 προσαρμόζει όλα τα δεδομένα στο παρακάτω πρωτόκολλο ,(αν αλλάξει μετά την δημοσίευση της προκήρυξης θα υπάρξει ενημέρωση ) που θα εγγυάται σε μέγιστο βαθμό την ασφάλεια και την υγιεινή όλων των συμμετεχόντων:

· Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ορίζεται:

· 200 αθλούμενοι για τον πρώτο αγώνα των 22,5χλμ. ,από τους οποίους οι 190 (95%) θα είναι με πιστοποιητικό σε ισχύ νόσησης ή εμβολιασμού και οι 10 (5%) με PCR 72 τελευταίων ωρών ή rapid test 48 ωρών .

· 200 αθλούμενοι για τον δεύτερο αγώνα των 10,7χλμ. ,από τους οποίους οι 190 (95%) θα είναι με πιστοποιητικό σε ισχύ νόσησης ή εμβολιασμού και οι 10 (5%) με PCR 72 τελευταίων ωρών ή rapid test 48 ωρών .

Δικαίωμα συμμετοχής για τους δύο αυτούς αγώνες θα έχουν όσες και όσοι έχουν αποδεχθεί τους όρους της διοργάνωσης ,που προβλέπονται από τα ισχύοντα μέχρι τώρα για τη διεξαγωγή αγώνων και θα είναι απαραίτητα ένα από τα παρακάτω έγγραφα:

1.Πιστοποιητικό εμβολιασμού σε ισχύ την ημέρα του αγώνα.

2.Πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ την ημέρα του αγώνα.

3.Τεστ PCR 72 τελευταίων ωρών.

4.Rapid τεστ τελευταίων 48 ωρών.

Διευκρινίζουμε ότι η χρήση αποτελέσματος αρνητικού self test δεν θα είναι αποδεκτή

-Η παραλαβή του πακέτου θα γίνεται στο διευρυμένο ωράριο που αναφέρεται σε παραπάνω παράγραφο και θα τηρούνται πάντα οι κανόνες που προβλέπονται με αποστάσεις και μάσκες που θα δίνονται από τη διοργάνωση.

-Τα παρεχόμενα νερά, ισοτονικά ,ξηροί καρποί και φρούτα στους σταθμούς τροφοδοσίας θα λαμβάνονται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες ,χωρίς τη μεσολάβηση των εθελοντών, οι οποίοι θα βρίσκονται για την παροχή βοήθειας και την τήρηση των κανόνων υγιεινής.

– Ο χώρος των εκκινήσεων θα είναι οριοθετημένος, οι εκκινήσεις και για τους δύο αγώνες, θα γίνονται τμηματικά σε ομάδες (μπλοκ) μέχρι 50 άτομα με διαφορά 5 λεπτών και απόσταση 2 μέτρων.

Οι αθλούμενοι θα φορούν τη μάσκα μέχρι τη στιγμή της εκκίνησης , θα την επανατοποθετούν αμέσως μετά τον τερματισμό και με δεδομένο ότι η χρονομέτρηση είναι ηλεκτρονική ,θα μπορούν να γίνονται και ατομικές εκκινήσεις ,μειώνοντας ακόμα περισσότερο τον συγχρωτισμό πολλών ατόμων στον ίδιο χώρο.

-Κατά τη διάρκεια της εγγραφής θα συμπληρώνεται υγειονομικό ερωτηματολόγιο το οποίο θα βεβαιώνει την καλή υγεία των αθλούμενων και θα χρησιμοποιηθεί για ιχνηλασία μέχρι και τις επόμενες 5 ημέρες μετά τον αγώνα.

– Όλοι οι συμμετέχοντες , πριν την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής , θα παραδίδουν το αντίστοιχο αντίγραφο του πιστοποιητικού στη γραμματεία με απαραίτητο έγγραφο για την ταυτοποίηση, αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα.

Ο έλεγχος της εγκυρότητας των πιστοποιητικών θα γίνεται ηλεκτρονικά με την επίσημη εφαρμογή του Υπουργείου. Όσοι δεν προσκομίσουν τα παραπάνω πιστοποιητικά, αποκλείονται αυτόματα από τον αγώνα.

Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή χωρίς την επίδειξη των παραπάνω εγγράφων .

Οι εθελοντές, το προσωπικό και οι συνεργάτες που θα βρίσκονται στο χώρο της γραμματείας και των εκκινήσεων θα φορούν υποχρεωτικά προστατευτική μάσκα, θα είναι εφοδιασμένοι με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ ή PCR 72 ωρών ή rapid 48 ωρών και θα πραγματοποιείται συχνή απολύμανση των χεριών με αντισηπτικό υγρό για όσο χρόνο θα παραβρίσκονται στους συγκεκριμένους χώρους. Θα υπάρχει διαθέσιμο αντισηπτικό, καθώς επίσης μάσκες σε κάθε σταθμό διανομής και εξυπηρέτησης τόσο για εθελοντές – συνεργάτες, όπως και για τους συμμετέχοντες- επισκέπτες.

Σε περίπτωση κρούσματος covid19 θα εφαρμοσθεί το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό: https://eody.gov.gr/odigies-apomonosis-karantinas-kroysmaton-covid-19-kai-epafon-toys/

-Με δεδομένο ότι απαγορεύονται οι απονομές ,οι αθλούμενοι μετά τον τερματισμό ,με χρήση μάσκας , θα κατευθύνονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να παραλάβουν ,από τραπέζι το αναμνηστικό μετάλλιο και όταν θα ανακοινωθεί η βράβευση , οι νικητές ,όλων των κατηγοριών θα παραλάβουν τα κύπελλα μόνοι τους από ξεχωριστό τραπέζι χωρίς καμία επαφή και συνωστισμό.

Για οποιαδήποτε αλλαγή προκύψει με βάση την εξέλιξη της πανδημίας το πρωτόκολλο μπορεί να αλλάξει.

ΠΟΙΝΕΣ

Αθλούμενοι που δεν περάσουν από τα σημεία ελέγχου θα ακυρωθούν, μετά τον τελικό έλεγχο του ενδιάμεσου αποτελέσματος και τα ονόματά τους θα αφαιρεθούν από τον πίνακα αποτελεσμάτων. Αποκλεισμός προβλέπεται και για εκούσια απόρριψη ανόργανων σκουπιδιών (συσκευασίες από μη ανακυκλώσιμο υλικό) στις διαδρομές του αγώνα. Τυχόν άρνηση σε υποδείξεις ατόμων της Οργανωτικής Επιτροπής, τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΒΟΛΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

Σε περίπτωση ιδιαίτερα ακραίων καιρικών συνθηκών, πολύ σπάνιο φαινόμενο για την περιοχή, η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αναβολής ή και ματαίωσης του αγώνα. Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα η Οργανωτική Επιτροπή θα ορίσει νέα ημερομηνία διεξαγωγής.

ΦΥΛΑΞΗ ΡΟΥΧΩΝ

Στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου θα υπάρχει φροντίδα φύλαξης προσωπικών αντικειμένων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :

•Σάββατο 02/04/22 από ώρα 17.00 μέχρι 21.00 διάθεση πακέτου στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου.

 Κυριακή 03/04/22 ώρα 07.00 π.μ. Άνοιγμα γραμματείας, διάθεση πακέτου, 10.00 εκκίνηση μεγάλης διαδρομής 10.15 εκκίνηση μικρής διαδρομής,10.20 εκκίνηση περιπατητών,12.30 απονομές 14.00 λήξη αγώνα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εγγραφών: Ευθυμίου Ιωάννης 6974932218 -Μασούρας Δημήτρης 6980141214

Διαδρομής: Σαμουήλ Χαράλαμπος 6982364838 –Πολατσίδης Χρήστος 6932222453

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Περικλής Ιακωβάκης.

Χρήστος Πολατσίδης

Δημήτρης Μασούρας

Γιάννης Ευθυμίου

Ανδρέας Λιόντος

Βασίλης Σίδερης.

Εγγραφείτε εδώ στον αγώνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
5ος Αγώνας Δρόμου Amvrakikos Run 2024 - «Τρέχω για τον Αμβρακικό»
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
12ος Ημιμαραθώνιος Χίου
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Poikilo Night Trail 2024
Δείτε τις πληροφορίες του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο