6ο Maska Run

Αγώνας με διασκεδαστικό χαρακτήρα

Share

Η απόφαση να απαλλαχτούμε από τις προστατευτικές μάσκες της πανδημίας, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το MaskaRun! Το 2020 η διοργάνωση ήταν η τελευταία πριν τις καραντίνες, το 2021 δεν πραγματοποιήθηκε και φέτος σηματοδοτεί πάλι νέα εποχή με την χαλάρωση των μέτρων.  

Το σύνθημα της φετινής διοργάνωσης που στέλνουν οι διοργανωτές μαζί με τους εκατοντάδες συμμετέχοντες είναι:

  • Αθλούμαστε- Προστατεύουμε την υγεία μας–Παίρνουμε πίσω την ζωή μας.

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι την εκκίνηση του 6ου MaskaRun Ορχομενού που θα γίνει την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 11:30 από την κεντρική πλατεία του Ορχομενού.

Οι διοργανωτές έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό για μια ακόμη ξεχωριστή διοργάνωση και είναι ήδη όλα έτοιμα για τη γιορτή της Κυριακής.

Ο Ορχομενός είναι έτοιμος να υποδεχτεί τους εκατοντάδες επισκέπτες όχι μόνο αυτούς που έχουν δηλώσει την συμμετοχή τους αλλά και αυτούς που θα βρεθούν στην ιστορική πόλη να γίνουν μέρος της πρωτότυπης γιορτής αθλητισμού και παράδοσης.  

Φέτος λόγω των περιορισμών για τη διάδοση της πανδημίας δεν γίνεται το περιβόητο καρναβάλι του Ορχομενού και το MaskaRun δίνει μια εξαιρετική διέξοδο για την Κυριακή της αποκριάς.

Το MaskaRun συμπληρώνει τα πρώτα οχτώ χρόνια ζωής από το 2016 που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και έφερε κάτι διαφορετικό στις αθλητικές διοργανώσεις συνδέοντας τον αθλητισμό με την παράδοση και τις αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Είναι ένας πολύχρωμος αγώνας δρόμου-περίπατος στόχος του οποίου είναι η συμμετοχή, η χαρά της άσκησης και της ομαδικότητας. Μια πρόσκληση-πρόκληση αλλαγής τρόπου ζωής και διέξοδος από την ρουτίνα της καθημερινότητας.

  • Στο MaskaRun Ορχομενού Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.
  • Νικητές είναι όσοι θα μπουν στην γραμμή της εκκίνησης.

Οι συμμετοχές, που γίνονται αποκλειστικά στο www.Maskarun.gr και είναι δωρεάν, έχουν  ξεπεράσει  κατά πολύ το όριο καταρρίπτοντας το ένα μετά το άλλο ρεκόρ  στον αγώνα!

 Οι διοργανωτές, εκτός από αγωνιστικό μπλουζάκι και το συλλεκτικό μετάλλιο, προσφέρουν στον τερματισμό μπάρες δημητριακών, νερά, αναψυκτικά, φρούτα και άλλα.

Το 6ο MaskaRun διοργανώνουν ο Δήμος Ορχομενού και η ιστοσελίδα asopichos.gr με συνδιοργανωτές: Τοπική Κοινότητα Ορχομενού, Ένωση Εμπόρων Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορχομενού, Μοτολέσχη Ορχομενού , Πολιτιστικός και Παραδοσιακός Σύλλογος Ορχομενού, Σύλλογος Γυναικών Ορχομενού «Νεφέλη», Λαογραφικός όμιλος Ορχομενού, Σύλλογος Γυναικών και Νέων Ακραιφνίου «Η ΛΗΤΩ», Μορφωτικός – Περιβαλλοντικός –Πολιτιστικός Σύλλογος  «ΑΚΡΑΙΦΝΕΙΣ», Πολιτιστικός Σύλλογος Κοκκίνου, Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάστρου, Σύλλογος Γυναικών Αγ. Δημητρίου, Τμήμα Παράδοσης και Χορού Αγίου Δημητρίου.

Στο Maskarun παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να διαθέσουν πρώτα-πρώτα το χαμόγελό τους και να φορέσουν, αποκριάτικες στολές, μάσκα ματιών, καπέλο, να μακιγιαριστούν ή όποια άλλη καρναβαλική έμπνευση έχουν.

Η καρδιά του MaskaRun χτυπά στην κεντρική πλατεία και στο δημαρχείο Ορχομενού με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Κυριακή 6 Μαρτίου 2022
  • Δημαρχείο Ορχομενού (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) 08:30-11:00 Διανομή Υλικού, Έλεγχος Πιστοποιητικών COVID 
  • Κεντρική Πλατεία Ορχομενού

09:30-10:30 Διαμόρφωση χώρου στην πλατεία, μεταφορά και τοποθέτηση υλικών

11:00-11:20 Τοποθέτηση εθελοντών στα σημεία ευθύνης τους

11:00-11:25 Προετοιμασία, προθέρμανση

11:25 Τοποθέτηση δρομέων στην εκκίνηση

11:25-11:30 Χαιρετισμοί

11:30 Εκκίνηση

Πληροφορίες για το συλλεκτικό μετάλλιο, τη διαδρομή, το πρόγραμμα και άλλες πληροφορίες www.MaskaRun.gr  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δρόμος Υγείας Επισκοπείου 2024
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Stymphalia Lake Run 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο