Walk & Talk

10.000 βήματα για την υγεία μας στο Πεδίο του Άρεως

Share
Walk & Talk

Την αξία της άσκησης μέσω μία ξεχωριστής εκδήλωσης προωθεί το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), προσκαλώντας μας να περπατήσουμε 10.000 βήματα μεταφέροντας το μήνυμα της ιδιαίτερης σημασίας της άθλησης για τη σωματική και ψυχική υγεία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 10:00 από το άγαλμα της Αθηνάς στο Πεδίο του Άρεως. Η διοργάνωση μας ενημερώνει σχετικά με τη εκδήλωση και τους σκοπούς της.

Walk & Talk – 10.000 βήματα για την υγεία μας

Η τακτική σωματική άσκηση έχει συνδεθεί με πολλαπλά οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία, με μια πληθώρα μελετών να έχει δείξει ότι όσο περισσότερη άσκηση, τόσο μεγαλύτερο είναι το όφελος. Γνωρίζουμε επίσης, ότι η άσκηση σχετίζεται θετικά με την υιοθέτηση άλλων συμπεριφορών υγείας, όπως η καλή διατροφή και η αποφυγή του καπνίσματος.

Στο παραπάνω πλαίσιο, και στην προσπάθεια προώθησης της άσκησης ως μια συμπεριφορά υγείας που αντιτίθεται στη χρήση ουσιών, το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), υλοποιεί το σχέδιο «Reintegration Through Sport Plus/Erasmus+SPORT. Το σχέδιο αποσκοπεί στην αξιοποίηση της άσκησης και του αθλητισμού ως εναλλακτικών συμπληρωματικών θεραπευτικών εργαλείων κατά τη
διαδικασία απεξάρτησης, μέσω των οποίων είναι εφικτή η προώθηση συμπεριφορών υγείας στα υπό απεξάρτηση άτομα.

Στην προσπάθεια αυτή σχεδιάζουμε να οργανώσουμε μια μη κερδοσκοπική αθλητική εκδήλωση με τίτλο: «Walk and Talk». Η αθλητική εκδήλωση αφορά έναν αγώνα 10.000 βημάτων, στο Πεδίον του Άρεως. Στόχος είναι η προώθηση του περπατήματος, αφενός ως μια συμπεριφορά υγείας που μπορεί να πραγματοποιηθεί από τα περισσότερα άτομα και μπορεί να ενταχθεί στη καθημερινότητα, και αφετέρου ως μια εναλλακτική μορφή συμβουλευτικής, που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στη θεραπεία απεξάρτησης.

Το αθλητικό γεγονός θα απευθύνεται στα μέλη των Θεραπευτικών προγραμμάτων και των προγραμμάτων οικογένειας του ΚΕΘΕΑ, στους εργαζόμενους και θεραπευτές καθώς και στο ευρύ κοινό.

Προσκάλεσε τον φίλο σου ή την φίλη σου… το σύντροφό σου… ή όποιον εσύ επιθυμείς και έλα να περπατήσεις μαζί μας τα δικά σου 10.000 βήματα…

Που;
Πεδίο του Άρεως
Άγαλμα της Αθηνάς

Πότε;
Κυριακή 13 Μαρτίου

Ώρα έναρξης: 10.00

Το περπάτημα με άλλους ανθρώπους είναι ένας πολύ καλός και εύκολος τρόπος για να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση, να χαλαρώσεις και να μοιραστείς τις εμπειρίες και τα συναισθήματα σου συζητώντας, κάνοντας τα χιλιόμετρα  να περνούν πολύ πιο γρήγορα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3ος Νυχτερινός Αγώνας Κουρκούλας - KOYRKOYLA NIGHT RUN
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Rock Solid Kastellorizo 2024
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο