6ος Αραφήνειος Αγώνας Δρόμου 2022

Αγώνες δρόμου στην Ραφήνα

Share

Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

ΡΑΦΗΝΕΙΟΣ 2022 – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου και ο Δ.Ο.Π.Α.Π., σε συνεργασία με την Golden Run προκηρύσσουν για έκτη (6η) χρονιά τη διεξαγωγή αγώνα δρόμου 5 και 10 χλμ. σε δημόσιο δρόμο καθώς και παιδικού αγώνα δρόμου 1.000 μ. με την ονομασία «6ος ΑΡΑΦΗΝΕΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟY 2022».

Η διοργάνωση θα έχει κοινωνικό σκοπό και τα έσοδά της θα διατεθούν για τη βοήθεια ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Ο αγώνας απευθύνεται σε αθλητές αλλά και σε όλους τους αθλούμενους και μη, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης που θέλουν να νιώσουν τη χαρά της άθλησης, να βελτιώσουν τη σωματική και ψυχική υγεία.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Ώρα εκκίνησης αγώνα 10χλμ: 9:00 π.μ.
Ώρα εκκίνησης αγώνα 5χλμ: 9:45. π.μ.
Ώρα εκκίνησης παιδικού αγώνα: 9:10 π.μ.

Σημείο εκκίνησης – τερματισμού: Δημοτικό Κολυμβητήριο Δήμου Ραφήνας

Ώρα προσέλευσης: Έως και μία ώρα πριν τον αγώνα (Για το Κολυμβητήριο ο δρόμος θα είναι προσπελάσιμος έως στις 8:45 π.μ).

Διαδρομή: Η διαδρομή και για τις 2 αποστάσεις, θα είναι κυκλική με κοινό σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Κολυμβητήριο Ραφήνας. Το μήκος των διαδρομών είναι μετρημένο και η διεξαγωγή της διοργάνωσης θα επιτηρείται από την Αστυνομία Ραφήνας, Λιμενικό, καθώς και εθελοντές. Κατά μήκος της θα υπάρχουν 2 σημεία πρώτων βοηθειών και παροχής νερού.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες και οι ώρες εκκίνησης μπορεί να μεταβληθούν εάν αυτές το επιβάλλουν.

Αγωνίσματα – κατηγορίες συμμετεχόντων:

1.000 μ. Αγοριών – Κοριτσιών Δημοτικού (Γεν. 2010 έως και 2016)
5.000 μ. Ανδρών – Γυναικών (Γεν. από το έτος 2009 και μεγαλύτεροι/ες)
10.000 μ. Ανδρών – Γυναικών (Γεν. από το έτος 2009 και μεγαλύτεροι/ες)

Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ.

Η καταβολή θα γίνεται ακέραιη με το κόστος τραπέζης να βαραίνει τον συμμετέχοντα, στον τραπεζικό λογαριασμό της τράπεζας Πειραιώς με αριθμό 6461-010002-043 – Δικαιούχος: Δημοτικός Αθλητικός Σύλλογος Αραφήν, ή στα γραφεία του Συλλόγου, στο κολυμβητήριο Ραφήνας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 08.00 π.μ. – 15.00 μ.μ.. Το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα θα πρέπει να αναγράφεται στο έντυπο κατάθεσης και η απόδειξη πληρωμής θα αποστέλλεται στο [email protected]. Για τους δηλωμένους συμμετέχοντες του 2020 λόγω αναβολής του αγώνα οι οποίοι δεν πήραν τα χρήματα τους πίσω, η συμμετοχή παραμένει ενεργή.

Τα στοιχεία του συμμετέχοντα θα πρέπει να αναγράφονται ακόμα και όταν γίνεται ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων.

Στον παιδικό αγώνα η συμμετοχή είναι δωρεάν. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά ηλικίας 6 έως και 12 ετών.

Όλοι οι τερματίζοντες των αγώνων θα επιβραβευτούν με αναμνηστικό μετάλλιο, οι 3 πρώτοι στους ενήλικες με Κύπελλο.

Για τους αγώνες των 5 και 10 χλμ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι άνω των 13 ετών και έχουν καταβάλλει το αντίτιμο συμμετοχής.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα τρέξουν με δική τους ευθύνη. Σε κάθε περίπτωση οφείλουν όλοι να έχουν προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, στον αναγκαίο καρδιολογικό έλεγχο και να έχουν λάβει την έγκριση του γιατρού τους ότι μπορούν να συμμετάσχουν στον αγώνα. Η συμμετοχή θα είναι εφικτή με βάση αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο covid19 που θα είναι σε ισχύ την συγκεκριμένη περίοδο τέλεσης του αγώνα.

Ανώτατο όριο συμμετοχών – Όριο εγγραφών: Στους αγώνες θα υπάρξει όριο εγγραφών που ορίζεται σε 600 συμμετοχές για τον αγώνα των 5 και 10 χλμ. και 200 συμμετοχές για τον παιδικό αγώνα των 1000 μ.

Δηλώσεις συμμετοχής: Ηλεκτρονικά στο e-mail: [email protected] ή στο Link εγγραφών.

Παραλαβή αριθμών συμμετοχής: Η διάθεση και παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνεται την παραμονή του αγώνα, 9 Απριλίου 2022, ημέρα Σάββατο από 10:00 π.μ. έως 18:00 μ.μ από το Κολυμβητήριο Ραφήνας.

Θα διεξαχθεί, Pasta Party για όλους, στο χώρο του Κολυμβητηρίου, την προηγούμενη ημέρα του Αραφηνείου 18:30-21:30. Είσοδος ελεύθερη.

Η Διαδρομή των αγώνων

Οι δρόμοι που θα κλείσουν

Οι δρόμοι που θα κλείσουν ΜΟΝΟ από 9.10 έως και 9.50 είναι η Λ. Φλέμινγκ (πρατήριο ΕΚΟ, Δημοκρατίας) έως πλατεία και Χρ. Σμύρνης μέχρι το ποτάμι, και η είσοδος και έξοδος του λιμανιού.

Από τις 9.00 έως τις 11.00 θα κλείσουν οι δρόμοι από την Χρ. Σμύρνης ( ποτάμι ) μέχρι το κολυμβητήριο και όλοι οι εσωτερικοί προς Μαρίκες, Πανόραμα, Νηρέα – Πρωτέα.

Για την Οργανωτική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος (Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου) Βαγγέλης Μπουρνούς

Ο Διευθυντής αγώνα Βασίλης Σπαντούρος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Spetsathlon 2024
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Πεντελικόν Μάραθων 2024
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
1ο Grevena City Run
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο