5ος Αγώνας Πεδίου Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας»

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share
4ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΩΣ

Την Κυριακή 3 Απριλίου θα διεξαχθεί ο 5ος Αγώνας Πεδίου Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας». Ακολουθεί η μικρή προκήρυξη της διοργάνωσης.

5ος Αγώνας Πεδίου Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας» – Προκήρυξη

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ανάδειξη του πανέμορφου πάρκου «ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ», προκηρύσσει τη διεξαγωγή του 5ου Αγώνα Πεδίου Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας», στις 3 Απριλίου 2022.

Θα υπάρχουν δύο αγώνες, 5 και 10 χιλιομέτρων. Η εκκίνηση θα δοθεί εντός του Πεδίου Άρεως, στο Άγαλμα της Αθηνάς. Οι δρομείς, ύστερα από μια στροφή εντός αυτού, θα ακολουθήσουν μια διαδρομή στις γύρω γειτονιές, για να τερματίσουν πάλι εντός του Πάρκου.

Ο Αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα της Γ.Γ.Α., της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), της Ελληνικής Αστυνομίας, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους FISpT, και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους UESpT.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ

Το αθλητικό γεγονός του 5ου ΑΓΩΝΑ ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΩΣ «Στις Γειτονιές της Αθήνας» κινείται στο τρίπτυχο του ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ, του Πολιτισμού και της ευαισθητοποίησης για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής μας.

Η ΖΟΤΕΝ, σε συνεργασία με τον Α.Π.Σ «ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ», θα είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση και υλοποίηση του περιβαλλοντικού προγράμματος. Η βασική μας δέσμευση είναι να χρησιμοποιήσουμε τους φυσικούς πόρους του πλανήτη μας αποτελεσματικά, να μειώσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον και πιο συγκεκριμένα, να είμαστε υπεύθυνοι για τα απόβλητα που θα παραχθούν στο πολιτιστικό και αθλητικό αυτό γεγονός.

Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με την Free Recycle, το Σάββατο 2/4 κατά την παραλαβή των αριθμών θα ζητήσουμε να προσκομιστούν για ανακύκλωση παλιές ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές. Επίσης, την Κυριακή 3/4, σε συνεργασία με την Free Recycle, θα παραλάβουμε για ανακύκλωση παλιές ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ παράλληλα θα συγκεντρώσουμε τα μπουκάλια και τα χαρτόνια, θα τα ζυγίσουμε και θα ανακοινώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ 10 χλμ.:                          
3 Απριλίου 2022 και ώρα 08:30 π.μ.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ 5 χλμ.:
3 Απριλίου 2022 και ώρα 09:00 π.μ.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

10 Χιλιόμετρα (9.900 μ.)

ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ (Εκκίνηση Άγαλμα Αθηνάς) – Αγ. Χαράλαμπος – Αγ. Ταξιάρχες – Ήρωες κάθοδος από δεξιά κοιτώντας την Πατησίων και άνοδος από το αντίθετο ρεύμα – Άγαλμα Αθηνάς – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ – ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΙΩΝ – ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΩΝ – ΑΓΛΑΟΦΩΝΤΟΣ – ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΜΦΕΙΑΣ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΚΥΖΗ – ΟΔΟΣ ΓΚΥΖΗ – ΜΟΜΦΕΡΑΤΟΥ – ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ – ΛΟΜΒΑΡΔΟΥ – ΒΑΡΒΑΚΗ – ΒΑΛΤΙΝΩΝ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – ΜΠΟΥΣΓΟΥ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ – ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΙΩΝ – ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ – ΜΟΥΣΤΟΞΥΔΗ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – ΒΑΛΤΙΝΩΝ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – Αναστροφή – ΒΑΛΤΙΝΩΝ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – ΜΠΟΥΣΓΟΥ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ – ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ (Άγαλμα Αθηνάς).

Χρονικό όριο αγώνα 1 ώρα & 40 λεπτά. Μετά την παρέλευση του χρονικού ορίου οι δρομείς θα τρέχουν υποχρεωτικά στο πεζοδρόμιο και με δική τους ευθύνη.

5 Χιλιόμετρα (4.960 μ.)

ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ (Εκκίνηση Άγαλμα Αθηνάς – Αγ. Χαράλαμπος – Αγ. Ταξιάρχες – Ήρωες κάθοδος από δεξιά κοιτώντας την Πατησίων και άνοδος από το αντίθετο ρεύμα – Άγαλμα Αθηνάς) – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ – ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΙΩΝ – ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ – ΜΟΥΣΤΟΞΥΔΗ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – ΒΑΛΤΙΝΩΝ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – Αναστροφή – ΒΑΛΤΙΝΩΝ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – ΜΠΟΥΣΓΟΥ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ – ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ (Άγαλμα Αθηνάς).

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους.

Απαραίτητες επίσης είναι οι προϋποθέσεις που περιγράφονται παρακάτω, στο εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο Covid-19 και ενδέχεται να αλλάξουν ανάλογα με τις επιδημιολογικές συνθήκες και τις αποφάσεις της επιτροπής.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Παρακαλούμε να καταχωρείτε τις αιτήσεις συμμετοχής σας στον παρακάτω σύνδεσμο:

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τη Δευτέρα 28/3/2022 στις 14:00.
Την ημέρα του αγώνα δεν θα δίνονται νέες συμμετοχές.

Κατεβάστε εδώ την πλήρη προκήρυξη του 5ου Αγώνα Πεδίου Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Voio Race Series 2024 - Neapoli
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Axios Running Festival 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο