64ος Δρόμος σε Ανώμαλο Έδαφος «Κ. Κοτζιά» & Περιφερειακός Αγώνας Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος 2022

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share

Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί ο 64ος Δρόμος σε Ανώμαλο Έδαφος «Κ. Κοτζιά» & Περιφερειακός Αγώνας Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος 2022 στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Σμύρνης. Ακολουθεί η προκήρυξη.

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ σε συνεργασία με τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ Γ.Σ.Σ., το ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ και τον Ο.Ν.Α., προκηρύσσει τον Περιφερειακό αγώνα δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος για τα Σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της αλλά και όμορων Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ., στα πλαίσια της διεξαγωγής του 64ου Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος στη μνήμη Κ. Κοτζιά.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί με τους παρακάτω ειδικούς όρους:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΣΗΣ:  

ΚΥΡΙΑΚΗ 06 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

ΤΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ:               

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ (Ελευθερίου Βενιζέλου & Εφέσσου)

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΗΛΙΚΙΕΣ:

ΑπόστασηΚατηγορίαΈτη Γέννησης
500μ.Κ12 (ΜΙΝΙ ΠΠ-ΠΚ)Γεν.    2011 – 2012 – 2013
4Χ500μ.Κ12 (ΜΙΝΙ ΠΠ-ΠΚ)Γεν.    2011 – 2012 – 2013
1.000μ.Κ14 (ΠΠ Β΄)Γεν.    2009 – 2010
1.000μ.Κ14 (ΠΚ Β΄)Γεν.    2009 – 2010
2.000μ.Κ16 (ΠΠ Α΄)Γεν.    2007 – 2008
2.000μ.Κ16 (ΠΚ Α΄)Γεν.    2007 – 2008
4.000μΚ18 (Π)Γεν.    2005 – 2006
3.000μΚ18 (Κ)Γεν.    2005 – 2006
6.000μΚ20 (Ε)Γεν.    2003 – 2004
4.000μΚ20 (Ν)Γεν.    2003 – 2004
8.000μΚ23 (Α Β΄) – ΑΝΔΡΩΝΓεν.    2002 και μεγαλύτεροι
6.000μΚ23 (Γ Β΄) – ΓΥΝΑΙΚΩΝΓεν.    2002 και μεγαλύτερες

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

α) Στους  αγώνες έχουν δικαίωμα  συμμετοχής οι αθλητές  – αθλήτριες που ανήκουν στα σωματεία – μέλη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. όπως ορίζεται στην τελευταία υπουργική απόφαση και στους οποίους – ες έχει εκδοθεί δελτίο αθλητικής ιδιότητας, ανεξάρτητα εάν ανήκουν σε σωματείο της διοργανώτριας Ε.Α.Σ και των Ε.Α.Σ. που συμμετέχουν στον όμιλο ή είναι αθλητές – αθλήτριες σωματείων από άλλες Ε.Α.Σ.

β) Οι αθλητές – αθλήτριες, με δελτίο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., μπορούν να συμμετέχουν σε μία ή και περισσότερες διοργανώσεις «Αναπτυξιακών αγώνες δρόμου σε ανώμαλο έδαφος», ανάλογα με τους τόπους και τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους.

γ) Στους αγώνες έχουν δικαίωμα συμμετοχής και μαθητές – μαθήτριες, αλλά και ανεξάρτητοι δρομείς, χωρίς δελτίο Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

δ)  Οι μαθητές – τριες θα συμμετέχουν ανάλογα με την ηλικία τους στην αντίστοιχη ηλικιακή κατηγορία.

ε)  Οι ενήλικοι δρομείς που δεν είναι μαθητές – τριες θα συμμετέχουν στην ανώτερη ηλικιακή κατηγορία των Α/Γ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να σταλούν στην Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Πειραιά και Νοτιοδυτικής Αττικής με email το αργότερο μέχρι και την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 14.00 στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Μετά την παρέλευση αυτής της προθεσμίας δεν θα γίνεται δεκτή καμία δήλωση συμμετοχής.

Σημείωση:    Σε περίπτωση προβλήματος εναλλακτικά μπορείτε να αποστείλετε τις δηλώσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]  ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με τον τεχνικό κ. Στέφανο Ματάκη στο τηλέφωνο 6946953858.

 • Η υποβολή της δήλωσης θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη φόρμα εγγραφής (Excel στο τέλος της προκήρυξης). Παρακαλούνται τα σωματεία να συμπεριλάβουν στη δήλωση συμμετοχής τους αθλητές – τριες που θα λάβουν μέρος στους αγώνες και όχι αυτούς – αυτές που δεν θα συμμετάσχουν.
 • Ταυτόχρονα με την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής το σωματείο δηλώνει ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ότι αποδέχεται τους όρους της Γενικής Προκήρυξης του Πρωταθλήματος και την εφαρμογή των Κανονισμών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
 • Οι αθλητές και αθλήτριεςπου είναι από ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ της τελευταίας περιόδου και οι οποίοι – ες, εάν δεν έχουν εκδοθεί  μέχρι τότε τα δελτία τους από το Σ.Ε.Γ.Α.Σ., θα πρέπει έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο ταυτοπροσωπίας και ηλικίας.
 • Ο εκπρόσωπος του συλλόγου κατά τη διάρκεια των αγώνων θα πρέπει να έχει το αντίγραφο της δήλωσης συμμετοχής.
 • Για τα αγωνίσματα οι αθλητές – τριες που ανήκουν σε Σωματεία εκτός δύναμης των ανωτέρω Ε.Α.Σ. καθώς και οι μαθητές – τριες θα δηλώνονται αυτοπροσώπως στη Γραμματεία των αγώνων 45’ πριν από την έναρξη του αγωνίσματος.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ – ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ – ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ CΟVID – 19:

α) Οι συμμετέχοντες αθλητές θα πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως  στην αίθουσα κλήσης 50΄ πριν την τέλεση του αγωνίσματος, προκειμένου να δηλώσουν την παρουσία τους και να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους, προσκομίζοντας απαραίτητα το δελτίο αθλητικής ιδιότητας και την κάρτα υγείας του αθλητή θεωρημένη σύμφωνα με το νόμο 4479/2017.

β) Οι αθλητές – τριες που είναι από μετεγγραφή της τελευταίας περιόδου και δεν έχουν εκδοθεί τα δελτία τους από το Σ.Ε.Γ.Α.Σ., θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο ταυτοπροσωπίας και ηλικίας και απαραίτητα θεωρημένη την κάρτα υγείας αθλητή.

γ) Οι μαθητές – μαθήτριες που δεν έχουν δελτίο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., πρέπει να προσκομίσουν στην αίθουσα κλήσης:

1) Αποδεικτικό  έγγραφο της ηλικίας τους

2) Ιατρική βεβαίωση ότι είναι υγιείς και μπορούν να συμμετέχουν στους αγώνες χωρίς κίνδυνο της υγείας τους ή το Ατομικό Δελτίο Υγειάς Μαθητή «Α.Δ.Υ.Μ.» ή κάρτα υγείας αθλητή άλλου αθλήματος (τα πιστοποιητικά υγείας ισχύουν για ένα έτος από την έκδοσή τους).

δ) Οι ενήλικοι ανεξάρτητοι δρομείς που δεν έχουν δελτίο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., πρέπει να προσκομίσουν στην αίθουσα κλήσης:

1) Αποδεικτικό  έγγραφο της ηλικίας τους.

2) Υπεύθυνη δήλωση ότι: «έχουν εξεταστεί από ιατρό, είναι υγιείς και συμμετέχουν με αποκλειστική δική τους ευθύνη και ότι οι διοργανωτές δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη για ότι τους συμβεί και οφείλεται σε έλλειψη ιατρικής εξέτασης».

ε) Όλοι συμμετέχοντες αθλητές – αθλήτριες καταθέτουν στην αίθουσα κλήσης το αντίστοιχο πιστοποιητικό για τον Covid -19, ανάλογα με την ηλικία τους και σύμφωνα με το αντίστοιχο υγειονομικό πρωτόκολλο του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

στ) Οι υπεύθυνοι της αίθουσας κλήσης θα ελέγχουν όλα τα παραπάνω που αναφέρονται στις παραγράφους γ και δ και δεν θα καταχωρούν στα πινάκια κανένα συμμετέχοντα που δεν προσκομίζει τα παραπάνω.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

Οι Αναπτυξιακοί Αγώνες Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος δεν συμπεριλαμβάνεται στους αγώνες αξιολόγησης των Σωματείων και επίσης δεν καλύπτονται έξοδα μετακίνησης από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

ΕΠΑΘΛΑ:

Στους τρεις(3) πρώτους-ες της ατομικής κατάταξης κάθε αγωνίσματος καθώς και της ομαδικής κατάταξης του αγωνίσματος 4Χ500μ. για την κατηγορία Κ12, θα απονεμηθούν: κύπελλα, μετάλλια και διπλώματα.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

 • Οι αγωνιζόμενοι θα φέρουν τον αριθμό στο στήθος και όχι στην πλάτη, για να διευκολυνθεί το έργο των κριτών.
 • Οι δρομείς που δεν θα περάσουν μέσα από τη χοάνη, δεν θα συμπεριλαμβάνονται στα αποτελέσματα.
 • Εκπρόσωποι, προπονητές, αθλητές και αθλήτριες παρακαλούνται να μη συγκεντρώνονται στο χώρο της γραμματείας κατά την έκδοση των αποτελεσμάτων για να αποφευχθούν τυχόν λάθη.
 • Δεν υπάρχει η δυνατότητα χρήσης spikes.
 • Οι αποστάσεις των 2.000μ. και 6.000μ. θα περάσουν εκτός της διαδρομής των 800μ. και από τη διαδρομή των 500μ.
 • Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί της IAAF και του ΣΕΓΑΣ.
 • Αγωνιστική στολή-εμφάνιση αθλητών – αθλητριών:

Οι αθλητές-τριες θα πρέπει να φορούν και να αγωνίζονται ΜΟΝΟ με την επίσημη στολή (φανέλα, σορτς) του συλλόγου τους. Ο κανονισμός αυτός θα έχει εφαρμογή εκτός από την αγωνιστική εμφάνιση και για τη φόρμα του αθλητή-τριας.

 • Στους αγώνες, ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, θα ρυθμίζεται από τους Τεχνικούς Υπεύθυνους και τον Αλυτάρχη των αγώνων, σύμφωνα με τους κανονισμούς.

ΕΙΔΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ – ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Στους πρώτους νικητές – τριες των αγωνισμάτων των κατηγοριών  Κ20,  Κ23 και Α/Γ, ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. θα εξασφαλίσει τη θέση συμμετοχής και την εγγραφή, χωρίς οικονομική συμμετοχή, στο αγώνισμα που θα συμμετέχουν στον Αυθεντικό  Μαραθώνιο Αθηνών 2022 (5.000 – 10.000 – Διεθνής Μαραθώνιος) και σε  όλους τους αγώνες RUN GREECE  2022.

ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Τεχνικός Υπεύθυνος του αγώνα ορίζεται ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΑΣ Στέφανος Ματάκης, συνεργαζόμενος με τους προπονητές του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Οι διοργανωτές είναι υποχρεωμένοι να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο την παρουσία Ιατρού κατά την διάρκεια των αγώνων και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ καθ’ όλη την διάρκεια διεξαγωγής των αγωνισμάτων.

13. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ

13.1 Σε κάθε περίπτωση όλοι οι εμπλεκόμενοι με τη διοργάνωση θα πρέπει να τηρούν τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ. και  το αντίστοιχο Υγειονομικό Πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος, με τις οποιεσδήποτε τροποποιήσεις που θα ισχύουν μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων και αφορούν την πρόληψη της μετάδοσης της COVID – 19.

13.2 Με την δήλωση συμμετοχής των Συλλόγων στη διοργάνωση, όλοι οι συμμετέχοντες συμφωνούν και δεσμεύονται να ακολουθούν αυστηρά τους κανόνες και τις διαδικασίες του εγκεκριμένου από τη ΓΓΑ Υγειονομικού Πρωτοκόλλου διεξαγωγής Αγώνων Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος. Η παραβίαση των κανόνων και των διαδικασιών του Πρωτοκόλλου θα μπορεί να οδηγήσει στην ακύρωση της συμμετοχής στη διοργάνωση ή την ακύρωση του αποτελέσματος αθλήτριας-ή ή στην επιβολή κυρώσεων από τον ΣΕΓΑΣ.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΡΟΜΟΥ ΣΕ ΑΝΩΜΑΛΟ ΕΔΑΦΟΣ  (20-02-2022).

Λόγω των αυξημένων κρουσμάτων Covid που υπάρχουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη χώρα μας, αποσυνδέεται η συμμετοχή των αθλητών – αθλητριών στους Περιφερειακούς αγώνες δρόμου σε ανώμαλο έδαφος και δημόσια οδό 2022, από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος 2022.

Επομένως οι αθλητές – αθλήτριες θα μπορούν να συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος 2022, ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους ή όχι στους αντίστοιχους περιφερειακούς αγώνες.

ΕΝΤΥΠΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΑΝΩΜΑΛΟ ΕΔΑΦΟΣ

Κατεβάστε το πρωτόκολλο.

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΩΡΑΑΓΩΝΙΣΜΑΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
09.00 π.μ.4.000μ.Κ20 (Ν) – Κ18 (Π)
09.30 π.μ.6.000μ.Κ20 (Ε)
10.00 π.μ.3.000μ.Κ18 (Κ)
10.25 π.μ.4Χ500μ.Κ12 (ΜΙΝΙ ΠΠ-ΠΚ)
10.50 π.μ.500μ.Κ12 (ΜΙΝΙ ΠΚ)
11.00 π.μ.500μ.Κ12 (ΜΙΝΙ ΠΠ)
11.10 π.μ.1.000μ.Κ14 (ΠΚ Β΄)
11.20 π.μ.1.000μ.Κ14 (ΠΠ Β΄)
11.30 π.μ.2.000μ.Κ16 (ΠΚ Α΄)
11.45 π.μ.2.000μ.Κ16 (ΠΠ Α΄)
12.00μ.6.000μ.Κ23 (Γ Β΄)-ΓΥΝΑΙΚΩΝ
12.40μ.μ.8.000μ.Κ23 (Α Β΄)-ΑΝΔΡΩΝ

*Το Ωρολόγιο Πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μετά το πέρας της προθεσμίας των δηλώσεων συμμετοχής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Olympus Marathon 2023
Ξεκινούν στις 23/1 οι εγγραφές για τον αγώνα
Ληλάντιος Ημιμαραθώνιος 2023
Δείτε τις πληροφορίες του αγώνα
Kifissia Runners in the Night 2023
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο