7ο Knossos Run – Στα Μονοπάτια της Κνωσού & του Γιούχτα

Αγώνας στα μονοπάτια της Κνωσού και του Γιούχτα

Share

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής:

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ξανά το  7ο Knossos Run- Στα Μονοπάτια της Κνωσού & του Γιούχτα 20.03.2022!

Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων, με την Περιφέρεια Κρήτης και την Γ.Γ.Αθλητισμού, διοργανώνει τον 7ο ημιορεινό αγώνα δρόμου, «Στα Μονοπάτια της Κνωσού και του Γιούχτα – Knossos Run».

 Οι διαδρομές της διοργάνωσης:

 α) Αγώνας απόστασης 23χιλ. και +1100μ. υψομετρικής διαφοράς

 β) Αγώνας απόστασης 6.6χιλ. & +430μ. υψομετρικής διαφοράς

 γ) Πεζοπορική-Φυσιολοτρική διαδρομή 18,5χιλ.

Ο μεγάλος ημιορεινό αγώνας 23χιλ. ξεκινά από τις αρχαιότητες της Κνωσού, διασχίζει το καταπράσινο Κνωσανό φαράγγι, περνά από τις 3 ενετικές υδρατογέφυρες μέσα από ένα καταπληκτικό τοπίο, στη συνέχεια, μέσω της περιοχής Μυριστή ανεβαίνει στο Μινωικό νεκροταφείο Φουρνί, επιστρέφει πάλι στην περιοχή του Μυριστή, και με κατεύθυνση δυτική ανεβαίνει στη περιοχή Ανεμόσπηλια, όπου μέσα από το μινωικό μονοπάτι ανεβαίνει στην κορυφή του Γιούχτα και το  ιερό του Τιμίου Σταυρού και κλείνει κατηφορίζοντας από το μονοπάτι Ε4  για να τερματίσει στις Αρχάνες.

Ο μικρός αγώνας 6,6χιλ. αρχίζει από τον αρχαιολογικό χώρο Ανεμόσπηλια και ακολουθεί το τελευταίο κομμάτι της μεγάλης διαδρομής, ανεβαίνει στην κορυφή του όρους Γιούχτα και το ιερό του Τιμίου Σταυρού, κατηφορίζει μέσα από το μονοπάτι Ε4 τερματίζοντας στις Αρχάνες.

 ΏΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

  1. 10:00π.μ. Ημιορεινός αγώνας 23χιλ. & +1100υψομετρικής διαφοράς
  2. 11:00π.μ. Εισαγωγικός ορεινός αγώνας 6,6χιλ & +430μ. υψομετρική διαφορά
  3. 09:00 Πεζοπορική-φυσιολατρική διαδρομή 18,5χιλ

ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ & ΠΕΖΟΠΟΡΩΝ

08:00 Πλατεία Αρχανών, συγκέντρωση πεζοπόρων και αθλητών που συμμετέχουν στη μεγάλη διαδρομή, για να γίνει η μεταφορά αυτών με λεωφορείο της διοργάνωσης στο σημείο εκκίνησης- την Κνωσό.

09:00 Πλατεία Αρχανών, συγκέντρωση αθλητών της μικρής διαδρομής, για να γίνει μεταφορά αθλητών προς το σημείο εκκίνησης του αγώνα-Ανεμόσπηλια.

Δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Knossosrun.gr, όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση.

Κόστος συμμετοχής: α) ημιορεινός αγώνας 23χιλ    15,00€

                                         β) ημιορεινός αγώνας 6,6χιλ.  8,00€

                                         γ) πεζοπορία                 18,5χιλ 8,00€

Για τους αθλητές που είχαν δηλώσει και καταβάλει αντίτιμο συμμετοχής το 2020, θα ισχύει η τότε έγγραφή τους, χωρίς να καταβάλουν επιπλέον ποσό.

ΠΑΡΟΧΕΣ: Ηλεκτρονική χρονομέτρηση αθλητών για τους αγώνες 23χιλ & 6,6χιλ.

                   Τεχνικό T-SHIRT για όλους τους συμμετέχοντες.

                   Αναμνηστικό μετάλλιο για όλους τους συμμετέχοντες.

                   Μεταφορά αθλητών από πλατεία Αρχανών προς σημεία Εκκίνησης

                   Τροφοδοσία αγώνα, νερά, ισοτονικά, μπανάνες κ.λ.π.

Προκειμένου να διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, αλλά και με γνώμονα την υγεία των πολιτών – αθλούμενων, μεριμνούμε για την πλήρη τήρηση  του υγειονομικού πρωτοκόλλου, σας παραθέτουμε το αναλυτικό πρόγραμμα του αγώνα:

Η διοργάνωση θα γίνει σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία που αφορά στα μέτρα προφύλαξης κατά της διασποράς του Covid-19. Με γνώμονα πάνω απ’ όλα την υγεία των πολιτών, ο Σύλλογος θα μεριμνήσει για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που αφορούν στο ανώτατο όριο συμμετεχόντων, στον τρόπο παραλαβής του πακέτου συμμετοχής αλλά και στην χρήση Μ.Α.Π. στο χώρο συγκέντρωσης και τερματισμού.

ΕΚΠΤΩΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ: έκπτωση 40% στην μετακίνηση των αθλητών εκτός Κρήτης με πλοία της ΑΝΕΚ-SUPER FAST & Μινωικές Γραμμές. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2810 263426 και στο 6946233488

Ο Αγώνας είναι αφιερωμένος στην αδικοχαμένη  Ιορδανίδου Δήμητρα.

Πληροφορίες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο