Syros Trail Challenge 2021

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share
Syros Trail Challenge 2021

Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το Syros Trail Challenge 2021. Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«O Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομείς Σύρου , o Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Τοπική Κοινότητα Άνω Σύρου, συνδιοργανώνουν αγώνες πόλης σε σκαλιά, καλντερίμια και μονοπάτια της Σύρου, 3χλμ, και 10χλμ ανδρών/γυναικών το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021.

Οι αγώνες ανδρών/γυναικών θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: Syros Trail Challenge 2021

ΑΠΟΣΤΑΣΗ : 3χλμ / 10χλμ

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Ερμούπολη Σύρου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2021

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ :16:00

ΕΚΚΙΝΗΣΗ και ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Πλατεία Μιαούλη Ερμούπολης Σύρου

ΔΙΑΔΡΟΜΗ : Οι αγώνες θα διεξαχθούν επί δημοσίας οδού, σε σκαλάκια, μονοπάτια και καλντερίμια.

ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ : 2:00 ώρες

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Η διαδρομή των 10χλμ έχει συνολική υψομετρική τα 400μ και η σύσταση της αποτελείται από 90% πλακόστρωτα σοκάκια, μονοπάτια και σκαλάκια, και 10% άσφαλτο.

https://ridewithgps.com/routes/35941069

Το συνολικό μήκος της μικρής διαδρομής είναι 3χλμ με συνολική υψομετρική τα 70μ και η σύσταση της αποτελείται από 95% πλακόστρωτα σοκάκια και σκαλάκια, και 5% άσφαλτο.

https://ridewithgps.com/routes/35442596

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Α) Οι αγώνες ανδρών/γυναικών είναι ανοιχτοί λαϊκοί αγώνες και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 18 ετών και άνω. Οι ανήλικοι, που επιθυμούν να λάβουν μέρος στους αγώνες ανδρών / γυναικών, θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση συγκατάθεσης του γονέα ή του κηδόμενα τους.

Β) Κάθε αθλητής/τρια έχει δικαίωμα συμμετοχής ΜΟΝΟ σε ένα αγώνισμα.

Γ) Με βάση τις οδηγίες της ΓΓΑ κάθε αθλητής προκειμένου να συμμετάσχει στον αγώνα, θα πρέπει να προσκομίσει RAPID 24 ωρών ή Μοριακό Test PCR διάρκειας 48 ωρών! Επίσης θα δεχόμαστε τους πλήρως εμβολιασμένους (αυτοί που έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον πριν από 15 μέρες), καθώς και αυτοί που έχουν νοσήσει από τον ιό COVID 19, τις τελευταίες 180 ημέρες. Κάθε αθλητής/τρία θα πρέπει να προσκομίσει την ημέρα του αγώνα στην γραμματεία μια υπεύθυνη δήλωση του νόμου 105 όπου να βεβαιώνει ότι κατέχει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, ή σε περίπτωση που δεν έχει εμβολιαστεί, αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού τεστ (PCR) τις τελευταίες 48 ώρες ή αρνητικό αποτέλεσμα Rapid Test τις τελευταίες 24 ώρες. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

Δ) Η Χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από όλους, σε όλους τους χώρους. Εξαιρούνται οι αθλητές μόνο κατά την διάρκεια της άσκησης (χρήση μάσκας μέχρι την εκκίνηση και ξανά μετά τον τερματισμό).

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ- ΕΠΑΘΛΑ

– Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές/τριες, (ξεχωριστά άνδρες και γυναίκες) σε κάθε αγώνισμα.

– Στους 3 πρώτους νικητές/τριες, για κάθε αγώνισμα ανδρών/γυναικών, θα απονεμηθεί κύπελλο.

– Σε όλους τους αθλητές/τριες που θα τερματίσουν στους αγώνες ανδρών/γυναικών, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα.

– Έπαθλο θα λάβουν ο πρώτος συριανός αθλητής και η πρώτη συριανή αθλήτρια, που θα τερματίσουν αντίστοιχα στα 10χλμ.

– Έπαθλο θα λάβουν ο πρώτος αθλητής και η πρώτη αθλήτρια άνω των 50 χρόνων, που θα τερματίσουν αντίστοιχα στα 10χλμ.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές θα ανοίξουν την Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021 και θα γίνονται ηλεκτρονικά με την συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής στην ιστοσελίδα www.syrosrunners.gr, ή στην εξής φόρμα: https://forms.gle/Hf4z9E3f1X6qeFwR μέχρι και την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021. Δυνατότητα μεμονωμένων εγγραφών δεν θα υπάρξει την ημέρα του αγώνα. Επίσης θα υπάρξει όριο εγγράφων, το οποίο θα είναι οι 130 ολοκληρωμένες (πληρωμένες) εγγραφές. Μετά το πέρας τον 130 εγγράφων οι εγγραφές θα κλείσουν αυτόματα.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής για τα 3χλμ και 10χλμ είναι 10€.

Η καταβολή του χρηματικού ποσού μπορεί να πραγματοποιηθεί με κατάθεση στο λογαριασμό της τράπεζας Πειραιώς με ΙΒΑΝ: GR56 0171 6730 0066 7313 8086 476

Όνομα δικαιούχου: Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομείς Σύρου

Στην αιτιολογία να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο σας και το αγώνισμα που θα λάβετε μέρος.

Προσοχή τα έξοδα μεταφοράς από άλλη τράπεζα επιβαρύνουν τον καταθέτη και όχι την διοργάνωση. Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα το ποσό επιστρέφεται με τα έξοδα τραπέζης να επιβαρύνουν τον δικαιούχο και όχι την διοργάνωση.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Ασθενοφόρο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα βρίσκεται σε ετοιμότητα στο νοσοκομείο Σύρου. Στο χώρο των αγώνων θα υπάρχουν εξειδικευμένα άτομα για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέμα υγείας που θα οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Συστήνεται στους συμμετέχοντες/ουσες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή/τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες/σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους. Το ιατρικό προσωπικό μας, θα φέρει τον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό (γάντια, μάσκες).

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ/ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Κάθε εθελοντής προκειμένου να συμμετάσχει στον αγώνα, θα πρέπει να προσκομίσει RAPID 24 ωρών ή Μοριακό Test PCR διάρκειας 48 ωρών! Επίσης θα δεχόμαστε τους πλήρως εμβολιασμένους (αυτοί που έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον πριν από 15 μέρες), καθώς και αυτοί που έχουν νοσήσει από τον ιό COVID 19, τις τελευταίες 180 ημέρες.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

Στον αγώνα των 3χλμ δεν θα υπάρχει σταθμός τροφοδοσίας.

Στον αγώνα των 10χλμ θα υπάρχουν τρεις σταθμοί τροφοδοσίας.

Στον τερματισμό θα διατίθενται εμφιαλωμένα νερά, μπανάνες και χυμοί για τους συμμετέχοντες όλων των αγωνισμάτων.

Οι 3 σταθμοί που στελεχώνουν τον αγώνα μας, θα είναι φέτος εναρμονισμένοι με τις ειδικές συνθήκες! Έτσι ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι εθελοντές που θα στελεχώνουν τους εν λόγω σταθμούς, θα φέρουν το απαραίτητο υγειονομικό υλικό (μάσκες γάντια), ενώ όλοι οι σταθμοί θα έχουν επάνω αντισηπτικό υγρό για όποιον επιθυμεί την χρήση του!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση των αγώνων ανδρών / γυναικών καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει ο Α.Π.Σ. ΔΡΟΜΕΙΣ ΣΥΡΟΥ.

Τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης θα υπάρχουν στην εκκίνηση, στον τερματισμό και σε κρυφά σημεία στην διαδρομή του αγώνα. Οι αγωνιζόμενοι που δεν θα εμφανίζουν ηλεκτρονική ένδειξη στα παραπάνω αναφερόμενα σημεία θα ακυρώνονται των αγώνων.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ

Η παραλαβή των αριθμών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στην πλατεία Μιαούλη ώρα 16:00 έως 18:00 και την ημέρα των αγώνων από τις 12:00 μέχρι μία ώρα πριν από τις εκκινήσεις. Για τους ανήλικους δρομείς θα πρέπει να κατατεθεί από τον κηδεμόνα τους υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής προκειμένου να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους.

Οι αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στην αφετηρία τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την έναρξη των αγώνων τους.

Για να μην δημιουργηθεί συνωστισμός κατά την διάρκεια παράδοσης των αριθμών συμμετοχής, θα έχουν τοποθετηθεί ειδικά σημάδια στο έδαφος που θα οριοθετούν τον χώρο όπου θα πρέπει να κάτσει ο κάθε αθλητής προκειμένου να λάβει τον αριθμό συμμετοχής του! Η εν λόγω απόσταση των εν λόγω σημαδιών θα είναι τουλάχιστον 2 μέτρα! Επίσης στην γραμματεία θα έχουν εναποθετηθεί μπουκάλια με αντισηπτικό υγρό!

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η τεχνική ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί 15 λεπτά πριν από την εκκίνηση των αγωνισμάτων.

ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΏΝΑ – ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ

Όλοι όσοι βρίσκονται στην εκκίνηση του αγώνα και πριν από αυτήν, θα φοράνε μάσκα, θα είναι σαφέστατα σε αποστάσεις μεταξύ τους – θα έχουμε ανθρώπους που θα το υποδεικνύουν!

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ

Η εκκίνηση σε έναν αγώνα τρεξίματος ουσιαστικά αποτελεί, τον πιο συνηθισμένο χώρο συνωστισμού των αθλητών και ως εκ τούτου είναι αυτή που πρέπει να προσεχθεί περισσότερο, προκειμένου την αποφυγή μεγάλου όγκου αθλητών! Οι εκκινήσεις θα γίνονται ανα 50αδες και με τουλάχιστον 2 μέτρα διαφορά ο ένας αθλητής απόσταση από τον άλλον!

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

Ο χώρος του τερματισμού είναι κοινός με την εκκίνηση του αγώνα, και λόγω τόσο του εύρους των αθλητών όσο και των χιλιομέτρων του αγώνα, δεν πρόκειται να παρατηρηθεί συνωστισμός κατά την διάρκεια της εξέλιξης τους.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν με τις κατάλληλες αποστάσεις και με χρήση μάσκας στις 18:00 στον χώρο εκκίνησης – τερματισμού. Οι αγωνιζόμενοι θα παίρνουν από μόνοι τους, πάνω από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο το μετάλλιο τους, καθώς και οι 3 πρώτοι και οι 3 πρώτες το έπαθλο τους.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα ανεπίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα www.syrosrunners.gr, μετά από την λήξη των αγώνων, δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να υποβάλει ένσταση εντός 2 ημερολογιακών ημερών. Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός 3 εργάσιμων ημερών.

ΘΕΑΤΕΣ

Απαγορεύεται ρητώς η παρουσία θεατών γύρω από τις εγκαταστάσεις της εκκίνησης – τερματισμού καθώς και πάνω στην διαδρομή του αγώνα!

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΑΘΛΟΥΜΕΝΟ, Ή ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Ή ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ:

Σε περίπτωση κρούσματος σε αθλούμενο , τεχνικό επιτελείο ή κάποιο από το προσωπικό θα ακολουθηθούν πιστά οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό που υπάρχουν στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/11/COVID19-lixi-karantinas-apomonosis.pdf

ΠΑΡΟΧΕΣ

Τυχόν εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ξενοδοχεία κτλ θα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.syrosrunners.gr ή στο FACEBOOK του Syros Trail Challenge.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πληροφορίες δίνονται απογευματινές ώρες στα τηλέφωνα:

6936691747 , Κος Παλαμάρης Ισίδωρος.

Μέσῳ e-mail: [email protected].

Επίσης στην ιστοσελίδα www.syrosrunners.gr

FACEBOOK: https://www.facebook.com/syrosrunners.gr

https://www.facebook.com/groups/syrosrunners

https://www.facebook.com/syrostrailchallenge

Σημείωση: 

1. Η Αγωνόδικος Επιτροπή μπορεί να τροποποιήσει το αγωνιστικό και ωρολόγιο πρόγραμμα, ανάλογα με τις συμμετοχές των αθλητών. Οι συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες, με δική τους ευθύνη, οφείλουν να ενημερωθούν για τις όποιες πιθανές αλλαγές του προγράμματος.

2. Για ό,τι άλλο δεν αναφέρεται στην παρούσα προκήρυξη, την απόλυτη αρμοδιότητα για διευκρινίσεις και αποφάσεις, έχει η Οργανωτική και Αγωνόδικος Επιτροπή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
7ος Ημιμαραθώνιος Ιωαννίνων - Ioannina Half Marathon
Δείτε τις πληροφορίες του αγώνα
Evrytania Triantafilia Mountain Trail Races 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Stymphalia Lake Run 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο