Salewa Olympus Mythical Trail 2021

Ένας απαιτητικός αγώνας στο βουνό των θεών

Share
Salewa Olympus Mythical Trail

Στις 3-4 Ιουλίου θα διεξαχθεί στον Όλυμπο ο αγώνας Salewa Olympus Mythical Trail, ένας απαιτητικός αγώνας υπεραπόστασης 102χλμ. στα μονοπάτια του Ολύμπου.

Ο OLYMPUS MYTHICAL TRAIL, αποτελεί μια αγωνιστική δοκιμασία ορεινής υπεραντοχής, που έχει σε μεγάλο βαθμό χαρακτηριστικά υποστηριζόμενης προσπάθειας. Ο Όλυμπος και τα μονοπάτια του, αποτελούν ένα από τα κορυφαία αγωνιστικά πεδία, για αρκετούς λόγους, όπως η μορφολογία και το υψόμετρο αλλά και ο σχεδιασμός της διαδρομής, που παρουσιάζει δυσκολίες μέχρι και το τέλος της, όπως βέβαια και η εκκίνηση μέσα στη νύχτα.

Η λογική του ΟΜΤ βασίζεται στην καθαρή αγωνιστική προσπάθεια, όπως αυτή εννοείται στα πλαίσια του αγωνιστικού ορεινού τρεξίματος. Ο αγώνας έχει σκληρά χαρακτηριστικά: μεγάλη ανάβαση συνολικά, μεγάλο ποσοστό μονοπατιών, μεγάλο μέσο υψόμετρο, σκληρό τερέν, παρατεταμένη έκθεση των αθλητών σε αλπικό περιβάλλον και υψόμετρο, απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες, μεγάλη διάρκεια κίνησης σε συνθήκες σκότους, ανομοιογενώς κατανεμημένες ανηφόρες στη διαδρομή.

Η υποστήριξη των αθλητών του αγώνα είναι πυκνή, προκειμένου να αξιοποιήσουν οι αθλητές κάθε απόθεμα δύναμης στην προσπάθεια της ολοκλήρωσης ή και στην επίτευξη της καλύτερης δυνατής επίδοσης. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η καθιέρωση ενός κορυφαίου αγώνα ultra trail αναφοράς, με ψηλό επίπεδο δυσκολίας και με έντονο τον ορειβατικό χαρακτήρα, αντάξιο για ένα βουνό-σύμβολο για την παγκόσμια κοινότητα.

Για να δείτε τους κανονισμούς της φετινής διοργάνωσης πατήστε εδώ.

Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα https://www.omt100.com/omt-home/

Για να δείτε προπονητικά προγράμματα για όλες τις αποστάσεις πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θεοφίλειος» Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος 2024
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
8ος Αγώνας Δρόμου «Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου»
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
7ος Αγώνας Δρόμου Λιμένων Μεγάρων – Νέας Περάμου 9 & 18χλμ.
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο