Δρόμος του Επαμεινώνδα 2021

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share

O Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας διοργανώνει το αγώνα «Δρόμος του Επαμεινώνδα» την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου. Ακολουθεί η ανακοίνωση της διοργάνωσης:

«Ο Σ.Δ.Υ.Μ  Θήβας σας καλεί να στηρίξετε με τη συμμετοχή σας τον τοπικό ημιμαραθώνιο “Δρόμος του Επαμεινώνδα” 21.5 χλμ που διοργανώνεται από τον Δήμο Θηβαίων για 13η χρονιά στην πόλη μας, σε ανάμνηση της ιστορικής νίκης της Θήβας στη μάχη των Λεύκτρων.

Επίσης θα υπάρχει και μια δεύτερη αγωνιστική διαδρομή 6.8 χλμ ώστε να δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους αθλητές να λάβουν μέρος σ αυτή την τοπική αθλητική “γιορτή”. Και οι δύο αγωνιστικές διαδρομές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Χαρίστε στον εαυτό σας αυτή τη μοναδική δρομική εμπειρία!

Σύντομα θα υπάρξει προκήρυξη με τις λεπτομέρειες του αγώνα.

Σας περιμένουμε!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ:

ΔΡΟΜΟΣ 21.5 ΧΛΜ
Εκκίνηση :  Τρόπαιο Λεύκτρων 
Τερματισμός: πλατεία Θήβας

ΔΡΟΜΟΣ 6.8 χλμ
Εκκίνηση :  Λουτουφί
Τερματισμός : πλατεία Θήβας

Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«1 . ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στον Δρόμο του Επαμεινώνδα έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος με δική τους ιατρική ευθύνη Άνδρες και Γυναίκες από 18ετών και άνω, και αθλούμενοι μικρότερης ηλικίας με την συναίνεση των γονέων που θα δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 ηλεκτρονικά στην διεύθυνση: https://forms.qle/3sNuUKmeNeywyevs6

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος.

Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που αφορά την διεξαγωγή αγώνων, δικαίωμα εγγραφής & συμμετοχής στη διοργάνωση έχουν οι δρομείς που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι και οι έχοντες πιστοποιητικό νόσησης, έως και 15 ημέρες πριν τον αγώνα και όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, όπως αυτές αναφέρονται και ισχύουν με βάση τις διευκρινιστικές οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στη διεύθυνση: https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της διοργάνωσης. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΤΙΜΟ για την συμμετοχή στον Δρόμο του Επαμεινώνδα.

2. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Όλοι οι συμμετέχοντες θα τρέξουν σε (Α) μία κατηγορία Ανδρών & μία Γυναικών για την διαδρομή 21,5Χλμ και σε (Β) μια κατηγορία Ανδρών & μία Γυναικών για την διαδρομή των 6,8 Χλμ .

3. ΕΚΚΙΝΗΣΗ-ΔΙΑΔΡΟΜΗ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ
(Α) Η εκκίνηση της διαδρομής των 21,5 Χλμ θα γίνει την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 09:00π.μ. από το Τρόπαιο της μάχης στα Λεύκτρα Βοιωτίας. Η διαδρομή είναι όλη άσφαλτος με επτά (7) σταθμούς ανεφοδιασμού (νερά, ισοτονικά, χυμοί, φρούτα), και θα ακολουθήσει την εξής πορεία: Τρόπαιο – Λεύκτρα – Καπαρέλλι – Μελισσοχώρι – Λουτουφί – Τάχι – Θήβα. Τερματισμός στην Κεντρική Πλατεία Θήβας. 

(Β) Η εκκίνηση της διαδρομής των 6,8 Χλμ θα γίνει στις 11:00π.μ. από την πλατεία στο Λουτουφί, όλη άσφαλτος με δύο (2) σταθμούς ανεφοδιασμού και θα ακολουθήσει την εξής πορεία: Λουτουφί – Τάχι – Θήβα. Τερματισμός Κεντρική Πλατεία Θήβας.

4. ΕΠΑΘΛΑ – ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Οι απονομές θα γίνουν στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας και ώρα 12:00. 
Στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν κύπελλα και μετάλλια.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. 


5. ΓΕΝΙΚΑ 
α) Η διαδρομή θα καθορίζεται από βέλη που θα είναι χαραγμένα στο οδόστρωμα, από τους κριτές και την Τροχαία.

β) Τον Δρόμο θα υποστηρίζει εθελοντική ομάδα και ιατρός.

γ) Οι δρομείς θα πρέπει να φέρουν κατά την διάρκεια της διαδρομής την κάρτα συμμετοχής με το νούμερο και το τσιπ χρονομέτρησης που θα πάρουν από την γραμματεία, στο στήθος τους με παραμάνα.

δ) Η μεταφορά των αθλούμενων από την Κεντρική Πλατεία Θήβας προς το σημείο εκκίνησης θα γίνει με λεωφορεία και ώρα αναχώρησης από Θήβα 07:30 έως 08:00 για την διαδρομή των 21,5 Χλμ, και για την διαδρομή των 6,8 Χλμ 10.00π.μ. Λεωφορείο θα μεταφέρει τα προσωπικά αντικείμενα των δρομέων από το σημείο εκκίνησης στο σημείο τερματισμού.

Πληροφορίες: Μπάκας Κων/νος, ΔΟΘ Τηλ. 22620 23970 E-mail: [email protected]».

Για να δείτε προπονητικά προγράμματα σε όλες τις αποστάσεις πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
8ος Αγώνας Αγχαίου Όρους
Δείτε περισσότερα
TihioRace Ultra Edition 2024
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες των αγώνων
16ο Greece Race for the Cure®
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο