4ος Δρόμος Καραθώνας – Ναυπλίου

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share
Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Αργολίδας λογότυπο

Την Κυριακή 11 Ιουλίου θα διεξαχθεί ο 4ος Δρόμος Καραθώνας – Ναυπλίου απόστασης 9,5χλμ. Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«4ος Δρόμος Καραθώνας – Ναυπλίου

Οι Μαραθωνοδρόμοι & Δρομείς Αργολίδας υπό την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού-Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (http://eoslmay.gr/) διοργανώνει για 4η χρονιά, αθλητική δρομική δραστηριότητα που σκοπό έχει να αναδείξει το φυσικό κάλλος της περιοχής με τον συνδυασμό παραλιακού δάσους και θάλασσας.

Τοποθεσία
Παραλία Καραθώνας, Ναύπλιο.

Ημερομηνία
Κυριακή 11 Ιουλίου 2021.

Ώρα εκκίνησης
08:45π.μ.

Απόσταση
Διαδρομή 9,5 χλμ.

Περιγραφή Διαδρομής

Η διαδρομή ξεκινάει από την ταβέρνα ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗ στο τέρμα του παραλιακού δρόμου της παραλίας Καραθώνας) συνεχίζει προς την πλατεία Αρβανιτιάς παραθαλάσσια διαδρομή και καταλήγει πάλι στο τέρμα της παραλίας Καραθώνας. Πρόκειται για βατό χωμάτινο δρόμο απόστασης 5,4χλμ., ενώ η υπόλοιπη διαδρομή είναι σε άσφαλτο.

Τροφοδοσία

Θα υπάρξουν δύο σταθμοί τροφοδοσίας με νερό.

Χρονικό Όριο Αγώνα

Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον δρόμο σε 90 λεπτά (11/2 ώρες).

Παραλαβή Συμμετοχών

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται, έως και μια ώρα πριν την εκκίνηση, στο χώρο της αφετηρίας για την παραλαβή των αριθμών.

Έπαθλα

Οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες γενικής κατηγορίας θα λάβουν αναμνηστικά κύπελλά. Σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθεί αναμνηστικό βαρύτιμο μετάλλιο. Οι απονομές θα γίνουν στις 10:30π.μ.

Κατάθεση δηλώσεων – προθεσμία

Προθεσμία υποβολής δηλώσεων ορίζεται η Τετάρτη 7/7/2021 το μεσημέρι!Εγγραφές με βάση τα πρωτόκολλα της ΓΓΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ! Οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των αιτήσεων συμμετοχής με όριο τις 250.

Κόστος συμμετοχής

5,00 ευρώ που καλείστε να τα καταθέσετε μέχρι την Πέμπτη 08/07 στον κάτωθι λογαριασμό:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 50 7306 3798 547 
ΙΒΑΝ: GR08 0172 0730 0050 7306 3798 547 
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Δηλώσεις Συμμετοχής Δρομέων

Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Πληροφορίες

Δημήτρης Βύρλας 6974481474
Πανοβράκος Γιώργος 6972995712

Υγεινομική Υποστήριξη

Η υγειονομική υποστήριξη του αγώνα γίνεται υπό την ευγενική συμμετοχή του γιατρού  της διοργάνωσης

Οργανωτική Επιτροπή

Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων & Δρομέων Αργολίδας (Μέλος της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α-Υ).

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ & ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Ιατρική Εξέταση

Όλοι οι αθλητές/τριες οφείλουν να έχουν περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα αγωνισθούν με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν τραυματισμό των συμμετεχόντων κατά την διάρκεια του αγώνα. Όριο ηλικίας για τους δρομείς είναι το 18ο έτος. Οι αγωνιζόμενοι συναινούν στη λήψη φωτογραφιών για χρήση στον τύπο.

Πρωτόκολλα αγώνα , λόγω της πανδημίας του COVID 19

Λόγω των εξαιρετικά δυσμενών και πρωτόγνωρων συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας του COVID 19, αναγκαζόμαστε να ακολουθήσουμε συγκεκριμένα πρωτόκολλα στον αγώνα, προκειμένου την αποφυγή δυσάρεστων περιπτώσεων και τα οποία οφείλουν οι αθλητές να ακολουθήσουν, και να τα διαβάσουν με την δέουσα προσοχή!Τα αντίστοιχα πρωτόκολλα είναι τα κάτωθι:

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ

Η εκκίνηση σε έναν αγώνα τρεξίματος ουσιαστικά αποτελεί, τον πιο συνηθισμένο χώρο συνωστισμού των αθλητών και ως εκ τούτου είναι αυτή που πρέπει να προσεχθεί περισσότερο, προκειμένου την αποφυγή μεγάλου όγκου αθλητών!Oι εκκινήσεις θα γίνονται ανα 50αδες ανά 10 λεπτά και με τουλάχιστον 3 μέτρα διαφορά ο ένας αθλητής απόσταση από τον άλλον!

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

Η γραμματεία του αγώνα, θα λειτουργήσει την Κυριακή  11 Ιουλίου 2021 από ώρες 07.00 – 08.15 λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα! Για να μην δημιουργηθεί συνωστισμός κατά την διάρκεια παράδοσης των αριθμών συμμετοχής, ειδικά το πρωί του αγώνα όπου παρατηρείται αυτό, θα έχουν τοποθετηθεί ειδικά σημάδια στο έδαφος που θα οριοθετούν τον χώρο όπου θα πρέπει να κάτσει ο κάθε αθλητής προκειμένου να λάβει τον αριθμό συμμετοχής του! Η εν λόγω απόσταση των εν λόγω σημαδιών θα είναι τουλάχιστον 2 μέτρα! Επίσης επάνω στην γραμματεία θα έχουν εναποθετηθεί μπουκάλια με  αντισηπτικό υγρό!

ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΏΝΑ – ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ

Όλοι όσοι βρίσκονται στην εκκίνηση του αγώνα και πριν από αυτήν, θα φοράνε μάσκα, θα είναι σαφέστατα σε αποστάσεις μεταξύ τους – θα έχουμε ανθρώπους που θα το υποδεικνύουν!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα, με chip μιας χρήσης που μετά την χρήση του θα τοποθετείται σε κάλαθο αχρήστων!

ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΕST ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ

Με βάση τις οδηγίες της ΓΓΑ κάθε αθλητής προκειμένου να συμμετάσχει στον αγώνα, θα πρέπει να προσκομίσει RAPID ή Μοριακό Test διάρκειας 48 ωρών ή self Test διάρκειας 24 ωρών!ΚΑΝΕΙΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝ ΛΟΓΩ TEST ΕΝΤΌΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΟΡΙΟΥ                                            

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πάνω στην διαδρομή του αγώνα και σε όλη την διάρκειά του και το μήκος του, θα υπάρχουν οχήματα της διοργάνωσης, που μεταξύ άλλων προκειμένου την εύρυθμη λειτουργία και την ασφάλεια του αγώνα, θα παρεμβαίνουν όπου απαιτείται όταν θα εντοπίζουν σημεία συνωστισμού των δρομέων, είτε κατά την διάρκεια του αγώνα ή ακόμα και στους σταθμούς του ανεφοδιασμού, κάνοντας τις κατάλληλες υποδείξεις

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα υπάρχει έμπειρο ιατρικό προσωπικό για να παρέμβει όπου χρειαστει! Το ιατρικό προσωπικό μας, φυσικά θα φέρει τον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό(γάντια, μάσκες)

ΣΤΑΘΜΟΊ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΎ

Οι 5 σταθμοί που στελεχώνουν τον αγώνα μας, θα είναι φέτος εναρμονισμένοι με τις ειδικές συνθήκες! Έτσι ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι εθελοντές που θα στελεχώνουν  τους εν λόγω σταθμούς, θα φέρουν το απαραίτητο υγεινομικό υλικό(μάσκες γάντια), ενώ όλοι οι σταθμοί θα έχουν επάνω αντισηπτικό υγρό για όποιον επιθυμεί την χρήση του! Τα υγρά που θα δίνονται στους αθλητές(νερό, ισοτονικό, αναψυκτικά) θα είναι σε ατομικές συσκευασίες μπουκαλάκια της μίας χρήσης, τα οποία θα μαζευτούν κατά την διασπορά τους, μετά την χρήση τους! Τρόφιμα δεν χρειάζονται να δωθούν στους εν λόγω αγώνες, καθώς είναι λίγα τα χλμ. των αγώνων!

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

Ο χώρος του τερματισμού είναι κοινή με την εκκίνηση του αγώνα, και λόγω τόσο του εύρους των αθλητών όσο και των χιλιομέτρων του αγώνα, δεν πρόκειται να παρατηρηθεί συνωστισμός κατά την διάρκεια της εξέλιξης τους

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΩΝ

Τελετή απονομών δεν θα πραγματοποιηθεί και όλοι οι Αθλητές με το που τερματίζουν θα παίρνουν από μόνοι τους, πάνω από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο το μετάλλιο τους, καθώς και οι 3 πρώτοι και οι 3 πρώτες το έπαθλό τους

ΘΕΑΤΕΣ

Απαγορεύεται ρητώς η παρουσία θεατών γύρω από τις εγκαταστάσεις της εκκίνησης – τερματισμού καθώς και πάνω στην διαδρομή του αγώνα!»

Για να δείτε προπονητικά προγράμματα για όλες τις αποστάσεις πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4ο Chios HardStone Trail
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
Hercules Mountain Series 2024
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο