13ος Αρχαίος Μυκηναϊκός Δρόμος

Δείτε την προκήρυξη του αγώνα

Share
13ος Αρχαίος Μυκηναϊκός Δρόμος - Αφίσα

Την Κυριακή 27 Ιουνίου θα διεξαχθεί ο 13ος Αρχαίος Μυκηναϊκός Δρόμος με εκκίνηση από την Πύλη των Λεόντων στις Μυκήνες. Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Oι Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Αργολίδας, Μέλος της Ε.Ο.Σ.Α.Μ.Α-Υ. ο σύλλογος οι φίλοι των Μυκηνών και του Μυκηναϊκού Πολιτισμού και η Τοπική Κοινότητα Προσύμνης συνδιοργανώνουν  τον 13ο Αρχαίο Μυκηναϊκό Δρόμο την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021, με την υποστήριξη του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού του Δήμου Άργους – Μυκηνών και με τη συμμέτοχη του Πολιτιστικού συλλόγου Προσύμνης.

Η διαδρομή αυτή ακολουθεί τα ίχνη ενός αρχαίου Μυκηναϊκού δρόμου που συνέδεε την ακρόπολη των Μυκήνων με το λεκανοπέδιο της Προσύμνης. Η διαδρομή περνά από πολλά σημεία μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Στο Δρόμο μπορούν να συμμετάσχουν Περιπατητές, Ιππείς και Δρομείς – Αθλητές.

Σημείο εκκίνησης «Αρχαιολογικός χώρος Μυκηνών» και τερματισμός στο μαγευτικό εξωκλήσι της Παναγίας Προσύμνης Δήμου Άργους Μυκηνών.

Για τους δρομείς η  απόσταση είναι 8 χλμ σε χωμάτινη διαδρομή. Θα υπάρχει σταθμός υδροδοσίας στο 4ο χλμ. Οι Περιπατητές θα ακολούθησoυν τον αρχαίο δρόμο μήκους 7 χλμ και θα ξεναγηθούν από τον καθηγητή Μουσικού σχολείου Προσύμνης Παναγιώτη Ψύχα.

Διαδρομές:

Α. Για δρομείς χωμάτινη διαδρομή 8 Χλμ

Β. Για περιπατητές «Αρχαίος δρόμος» 7 χλμ

Γ. Για Ιππείς η ίδια διαδρομή αλλά δεν θα γίνει μέσα από τον Αρχαιολογικό χώρο

Ώρες Εκκίνησης:
Περιπατητές     08:00
Ιππείς              09:05
Δρομείς           09:00 

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν μόνο για τους δρομείς μέχρι 24/6/2021.

Οι δηλώσεις γίνονται  στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://forms.gle/tK45hgHxtgrah1px8

Απονομές

Απονομή  επάθλων θα γίνει με βάση τα υγειονομικά πρωτοκόλλα που έχει εκδώσει η γενική γραμματεία αθλητισμού    όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς και αθλητές  θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο και  όλοι οι συμμετέχοντες στη δράση , δίπλωμα συμμετοχής.

Απονομή κυπέλων θα γίνει με βάση την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων της ΓΓΑ στους 3 πρώτους άντρες και στις 3 πρώτες γυναίκες

Στον 13ο Αρχαίο Μυκηναϊκό Δρόμο θα υπάρχει υποστήριξη από το 1ο Σύστημα Προσκόπων. Οι αγώνες θα καλυφθούν υγειονομικά από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό παράρτημα Άργους με κάλυψη από γιατρό Καρδιολόγο και ΦΙΛΜΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.

Δηλώσεις συμμετοχής δεν θα γίνουν την ημέρα του αγώνα, ο αγώνας είναι ανοιχτός για όλους και Δωρεάν.

Στο τέλος των αγώνων θα υπάρχουν, Μουσικές επιλογές από Dj και θα προσφερθούν σε όλους τους Αθλητές  Μπανάνες Χυμός και παραδοσιακό γεύμα με συνοδεία κρασιού.

Η μετακίνηση των συμμετεχόντων από το χώρο τερματισμού στο χώρο εκκίνησης θα γίνει με λεωφορείο στις 11.30 με 12.00 με βάση τα υγειονομικά πρωτοκόλλα.

Οργανωτική Επιτροπή:

Δελής Νίκος 6937579375  (πρόεδρος  ΝΠΔΔ Κοινωνική ΄Μέριμνα & Αθλητισμός)

Βύρλας Δημήτρης 6974481474

Παναγιώτης Ψύχας 6972448668 (για περιπατητές)

Σαμαρτζής Δημήτρης 6978611666

Μπινιάρης Γεώργιος 6972732737  (Πρόεδρος Τοπ.Κοιν Προσύμνης)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πεντελικόν Μάραθων 2024
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Χειμωνιάτικος Ενιπέας 2023
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
2nd Arta City Trail
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο