Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών – Γυναικών και Κ23

Ανακοίνωση ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βορ. Πολοποννήσου για τη διεξαγωγή των αγώνων στην Πάτρα

Share
Παμπελοποννησιακό Στάδιο

Το Σάββατο 5 Ιουνίου ξεκινά η διεξαγωγή στην Πάτρα, και συγκεκριμένα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών – Γυναικών (5-6 Ιουνίου) & Κ23 (7-8 Ιουνίου). Οι αγώνες θα έχουν ζωντανή μετάδοση από τις συχνότητες τις ΕΡΤ για τις 5-6 Ιουνίου από τις 19:00.
Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Η ανακοίνωση του του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου

«Μέσα σε μια δύσκολη περίοδο λόγω της Πανδημίας, για δεύτερη χρονιά, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία  για το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού της  Ελλάδας στο Στίβο για το 2021, τη σημαντικότερη όσο και παλαιότερη αθλητική διοργάνωση στην Ελλάδα, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών – Γυναικών.

Το Σάββατο και την Κυριακή, λοιπόν, 5 και 6 Ιουνίου, θα διεξαχθεί  το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών – Γυναικών, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ23, καθώς και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων Αγωνισμάτων Κ-23 Α/Γ και Κ-18 Α/Γ, την Δευτέρα και την Τρίτη 7  και 8 Ιουνίου.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών – Γυναικών διεξάγεται για 8η φορά στην Πάτρα, οι επτά  προηγούμενες ήταν το 1995, το 2010, το 2016, το 2017, το 2018, το 2019 και το 2020.

Σπάνιο το γεγονός να επαναλαμβάνεται η διοργάνωση στην ίδια επαρχιακή πόλη, κι αυτό έχει εξήγηση – άρτιες εγκαταστάσεις, ιδανικές συνθήκες Αγώνων  στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο του Δήμου Πατρέων, τεχνογνωσία, αξιοπιστία, ταχύτητα και εμπειρία που σε αυτά η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου έχει δοκιμαστεί με απόλυτη επιτυχία.

Όλες οι προηγούμενες διοργανώσεις του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο σημείωσαν μοναδική οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία και στην ουσία υπαγόρευσαν στη διοίκηση της Ομοσπονδίας να αναθέσει εκ νέου τους αγώνες στην Πάτρα, δεδομένου και του γεγονότος ότι κανένα άλλο Στάδιο στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν πληροί τις προδιαγραφές για ασφαλείς και αξιόπιστους αγώνες!

Σημειώνεται πως είναι η αρχαιότερη αθλητική διοργάνωση στην Ελλάδα καθώς το πρώτο πρωτάθλημα έγινε το 1896, το φετινό είναι το 107ο στην κατηγορία Ανδρών, ενώ στις Γυναίκες είναι το 86ο , καθώς πρώτη φορά πήραν μέρος το 1931.

Το   Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα  Στίβου και μάλιστα σε Ολυμπιακή χρονιά είναι ένα αθλητικό γεγονός υψηλού επιπέδου, μακριά από στρεβλώσεις που υπάρχουν σε άλλους χώρους του Αθλητισμού και με την παρουσία της πλειοψηφίας των Ελλήνων Ολυμπιονικών και Παγκόσμιων Πρωταθλητών του σήμερα, αλλά και του αύριο.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που υποστηρίζει τη φιλοξενία του Πρωταθλήματος και ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας κ. Χαράλαμπο Μπονάνο και τον Αντιπεριφερειάρχη Ολυμπισμού και Αθλητισμού κ. Δημήτριο Νικολακόπουλο γι’ αυτή  την υποστήριξη. Να ευχαριστήσουμε επίσης το Δήμο Πατρέων και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού κ. Τάκη Πετρόπουλο για την αγαστή συνεργασία στην διοργάνωση των Αγώνων όπως επίσης τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Παμπελοποννησιακού Σταδίου κ. Βασίλειο Ζώτο καθώς και τους εργαζόμενους του Σταδίου για την άοκνη βοήθειά τους που χωρίς τη συμμετοχή τους δε θα ήταν δυνατή η άρτια διοργάνωση του Πρωταθλήματος..

Τέλος να ευχαριστήσουμε τον ΕΟΔΥ Πάτρας και ιδιαίτερα τον κ. Καρβέλη, Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και τον κ. Χαράλαμπο Μπακόπουλο, Επόπτη Κορονοϊού Αχαΐας, για την σημαντική βοήθεια που μας προσφέρουν με τα κλιμάκια ελέγχου rapid test  στα οποία λόγω των Υ.Π. πρέπει να υποβάλλονται οι αθλητές πριν τους αγώνες.       

Δυστυχώς και λόγω της Πανδημίας δεν επιτρέπεται η προσέλευση φιλάθλων στο Στάδιο, όμως θα υπάρχει η δυνατότητα της παρακολούθησης του βασικότερου μέρους των Αγώνων σε απευθείας μετάδοση από τις συχνότητες της ΕΡΤ,  Σάββατο και την Κυριακή από τις 19.00».

Για να δείτε προπονητικά προγράμματα για όλες τις αποστάσεις πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
7ος Μαραθώνιος Ολυμπίας: Άνοιγμα εγγραφών
Αγώνες για όλα τα επίπεδα των δρομέων το διήμερο 25-26 Μαρτίου
Με επιτυχία το Veikou Trail 2023
Οι νικήτριες τριάδες όλων των αγώνων
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο